به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، نماینده سازمان ملل در میانمار امروز (چهارشنبه) نسبت به وضعیت موجود در ایالت غربی راخین و تشدید درگیری ها میان افراطیون بودایی با ارتش میانمار که موجب سرگردانی بیش از 4500 نفر شده است، ابراز نگرانی کرد.
نوت اوستبی، نماینده سازمان ملل در میانمار با انتشار بیانیهای ضمن ابراز نگرانی از وضعیت موجود در ایالت راخین، از طرفین درگیر خواست به تامین امنیت جانی غیرنظامیان توجه کرده و به اصل حقوق بشر احترام بگذارند.
وی همچنین دو طرف را به صلح و حاضر شدن بر سر میز مذاکره دعوت کرد.
از زمان آغاز درگیری ها در ماه دسامبر 2018، بیش از 4 هزار و 500 نفر منازل خود در ایالت راخین را ترک کرده و آواره شده اند. در همین حال، آنگ سان سوچی، رهبر حزب حاکم میانمار، روز گذشته طی جلسه ای خصوصی با مقامات ارتش میانمار خواستار سرکوب افراطیون شد.
شورشیان که با عنوان «ارتش آرکان» شناسایی میشوند از اقلیت بودایی ایالت راخین هستند که برای رسیدن به خودمختاری تلاش میکنند.
اقلیت های قومی که به وسیله ارتش میانمار به طور گسترده و سیستماتیک سرکوب می شوند، همواره خواستار رسیدن به حقوق اجتماعی و سیاسی خود هستند. سرکوب مسلمان روهینگیا از سوی ارتش و افراطیون بودایی در سال گذشته سبب قتل عام هزاران نفر و آوارگی دستکم 750 هزار تن و مهاجرت آنها به بنگلادش شده است. سازمان ملل سرکوب مسلمانان روهینگیا توسط ارتش میانمار را «نسل کشی» دانسته و خواستار محاکمه عاملان این جنایت شده است.
انتهای پیام/