معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دریاچه ارومیه طی ۲۰ سال گذشته حدود ۳۰ میلیارد مترمکعب آب از دست داده است.
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به احداث میانگذر و خشکی دریاچه ارومیه اظهار کرد: گفته شده که احداث میانگذر در دریاچه ارومیه یکی از علل خشکی این دریاچه بوده است، اما تاکنون به این نتیجه نرسیدیم که این مورد عامل اصلی خشکی دریاچه ارومیه باشد.
وی افزود: دریاچه ارومیه طی ۲۰ سال گذشته، حدود ۳۰ میلیارد مترمکعب یعنی سالی ۱.۵ میلیارد مترمکعب آب از دست داده است.
بیشتر بخوانید : افزایش شوری آب و سرعت رسوب گذاری در نتیجه احداث میانگذر در دریاچه ارومیه
تجریشی گفت: در اوایل انقلاب سطح زیرکشت کشاورزی شهرستان ارومیه حدود ۳۰۰ هزار متر بود که این میزان در حال حاضر به ۵۰۰ هزار متر رسیده است و اگر ۲۰۰ هزار متر باقی مانده ۸ هزار متر مکعب آب مصرف کند، ۱.۰۶ میلیارد مترمکعب میشود.
وی ادامه داد: میزان بارندگیهای کشور نسبت به گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است و به دنبال آن میزان روانآبها نیز ۱۸ درصد کاهش پیدا کرد، به طوری که ۸.۰۷ میلیارد مترمکعب آب به ۷ میلیارد مترمکعب رسید و این عدد به نوعی کمیت است، پس احداث پل میانگذر ربطی به کمیت ندارد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: پس از بررسیهای انجام شده به این نتیجه رسیدیم که میانگذر بر خشک شدن دریاچه تأثیری نداشته و اگر دریچهای به اندازه ۲۰۰ متر در آنجا ایجاد میکردیم، باعث کاهش رسوب گذاری و بهبود کیفیت آب دریاچه و همچنین تبادل شمال و جنوب دریاچه میشد.
تجریشی گفت: اگر قسمتی از دریاچه خشک شده، به دلیل وارد نشدن آب به آن منطقه بوده است.
انتهای پیام/