اکسیر اختصاصی برای کنترل سرمازدگی بهاره در باغ های میوه نخستین بار در شرکت دانش بنیان فناور نانو پژوهش مرکزی ساخته شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، حمیدرضا دری عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و عضو هیات مدیره شرکت فناور نانو پژوهش استان مرکزی گفت: شرکت دانش بنیان فناور نانو پژوهش مرکزی پس از سال‌ها تحقیق و بررسی‌های میدانی موفق به ساخت این ترکیب برای کنترل سرمازدگی بهاره در باغ‌های میوه شده است.

وی ادامه داد: سرمازدگی باغ‌های میوه در فصل بهار همواره خسارت سنگینی به محصولات وارد می‌کند و با تغییر دمای ناگهانی در این فصل ریزش گل و کاهش معنی دار در تولید رخ می‌دهد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی یادآور شد: سرمازدگی امسال بیش از یک هزار میلیارد ریال به محصولات بهاره باغی کشور خسارت زده است.

دری گفت: بر این اساس شرکت دانش بنیان فناور نانو پژوهش مرکزی با تولید ۲ نوع محصول که به صورت چالکود و محلول پاشی انجام می‌شود توانسته به شکل قابل توجهی خسارت سرمازدگی را کنترل کند.

وی ادامه داد: ترکیبات این اکسیر‌ها قادر است که خسارت سرمازدگی زمستانه را نیز با قدرت کنترل کند.

عضو هیات مدیره شرکت فناور نانو پژوهش مرکزی افزود: این نوع ترکیبات در قالب فناوری نو ساخته شده و قادر است سرمای زمستانه را به دلیل تجمیع شیره گیاهی کنترل کرده و در بهار نیز با تاثیر بر رفتار هورمون‌های داخلی گیاه مانع از ریزش گل و حتی افزایش باروری و تولید محصول می‌شود.

دری گفت: توصیه فنی در این ترکیبات استفاده از چالکود با استفاده از کامپوزیت بیوارگانیک در فصل پاییز و محلول پاشی با ترکیبات ویژه ریزمغذی قبل از گلدهی است.

مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی در سال ۶۲ و مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سال ۷۲ به بهره برداری رسیده است که با ادغام وزارتخانه‌های کشاورزی و جهاد سازندگی در سال ۷۹ با عنوان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی سپس در سال ۹۴ با ادغام مراکز آموزش جهاد کشاورزی استان‌ها این مرکز با نام مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیت کند.

این مرکز دارای بخش‌های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی است.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی دارای هفت ایستگاه تحقیقاتی است که بستر مناسبی برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی فراهم کرده است.

۲ ایستگاه از این ایستگاه‌ها به صورت ملی (پردیس تحقیقات و آموزش ملی لوبیای خمین و پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه) و پنج ایستگاه دیگر (ایستگاه منابع طبیعی مهندس یونسی خسبیجان، گیاهان دارویی علی آباد، علوم دامی فدک، آبخوانداری خشکرود و ایستگاه تحقیقات کشاورزی اراک) به صورت استانی فعالیت می‌کند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ب

جزییات ساخت اکسیر کنترل سرمازدگی باغ های میوه

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.