عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت:در تحریم‌ها علیه ایران، غربی‌ها به شدت خسارت می‌بینند و آمریکا نیز از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ بین ۲۰۳ تا ۲۷۱ میلیارد دلار خسارت دیده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حجت‌اله عبدالملکی عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع)  امروز در نشست علمی تخصصی چیستی و چرایی جنگ اقتصادی دشمنان و راهکار‌های مقابله با آن اظهار کرد: واقعیت جنگ اقتصادی این است که تنها راهکار مقابله با آن اجرای اقتصاد مقاومتی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با ارائه تعریفی از اقتصاد مقاومتی افزود: اقتصادی که در شرایط دشواری، تهدید و دشمنی به اهداف خود برسد را اقتصاد مقاومتی می‌گویند؛ «استقلال اقتصادی»، «رفاه عمومی» و «پیشرفت» از جمله اهداف اصلی اقتصادی انقلاب اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: وابستگی جمعیتی ایران به فروش نفت خام با پیش از انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست و به یک‌نهم کاهش یافته است؛ همچنین در خصوص مسأله خودکفایی در غذا، ۹۰ درصد مواد غذایی در داخل کشور تولید می‌شود.
عبدالملکی با اشاره به شاخص رفاه عمومی در ایران اذعان داشت: سرانه شاخص رفاه عمومی مردم ایران نسبت به پیش از انقلاب به ۶ برابر و به ۵.۵ تا ۶ رسیده و ضریب جینی از ۰.۵ به زیر ۰.۴ رسیده است.
وی با بیان این که نیمه‌های خالی لیوان را هم می‌بینیم، تصریح کرد: البته همچنان وابستگی داریم، بیش از ۶ میلیون بیکار واقعی در کشور داریم، بیش از ۷۰ درصد مردم تحت فشار جدی تورم هستند؛ پس از ۶۰ سال تولید خودرو، هنوز یک خودروی درخور مردم ایران تولید نشده است.

این اقتصاددان عنوان داشت: واقعیت تحریم‌ها همچنان درک نشده و ۲۰ درصد آن خارجی است و ۸۰ درصد آن تحریم‌های داخلی است؛ اخیراً معاون اول رئیس‌جمهور اشاره‌های اندکی به آن ۸۰ درصد هم می‌کند.

وی تأکید کرد: روش شکستن تحریم‌های خارجی از طریق اقتصاد مقاومتی با روش کنونی دولت برای شکست تحریم‌ها بسیار متفاوت است؛ اگر تحریم‌های داخلی را از بین ببریم، تحریم‌های خارجی به طور کلی از بین خواهد رفت.

عبدالملکی عنوان داشت: در تحریم‌ها علیه ایران، غربی‌ها به شدت خسارت می‌بینند و آمریکا نیز از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ بین ۲۰۳ تا ۲۷۱ میلیارد دلار خسارت دیده است و این برای آمریکا عدد بزرگی است؛ اتحادیه اروپا در بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ حدود ۲۲۰ درصد از خسارتی که آمریکا از تحریم‌ها علیه ایران دیده، بیشتر خسارت دیده است.

وی با بیان این که چگونگی نگاه به تمدن اسلامی و تمدن غرب مبنای تعارض آمریکا با انقلاب اسلامی است، اضافه کرد: محمود سریع‌القلم که مشاور اقتصادی دولت بود و اخیراً کمی از دولت فاصله گرفته است، نگاهی مشابه جبهه غرب دارد و واقعاً باید تأسف خورد که کسانی فکر می‌کنند اروپا و آمریکا با یکدیگر متفاوت هستند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: جریانی که به بخواهد تمدن جدیدی ایجاد کند باید در ۳ رکن فرهنگ، علم و اقتصاد پیشرفت‌های زیادی داشته باشد، ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اقتصاد انقلاب نکردیم.

وی یادآور شد: با روند فعلی جایگاه اقتصادی ما تا سال ۲۰۵۰ از رتبه ۱۸ دنیا به رتبه ۲۵ افت خواهد کرد؛ تولید ملی ایران در سال ۹۶ حدود هزار و ۶۴۰ میلیارد دلار بوده که ناشی از رشد کشاورزی و صنایع وابسته، فرآوری نفت و گاز و دیگر موارد بوده است.

عبدالملکی اظهار داشت: استفاده از ابزار‌های «نفوذ»، «تحریم» و «مذاکره» الگوی نبرد اقتصادی آمریکا با جمهوری اسلامی است؛ باید اعتراف کنیم که آمریکایی‌ها با مذاکره توانستند در دیوار بتنی انقلاب اسلامی نفوذ ایجاد کنند.
وی افزود: تحریم‌های نفتی، بانکی، کشتیرانی و کالایی از سال ۸۹ به تحریم‌های فلج‌کننده تبدیل شد و دلیل نخست آن مسأله بیداری اسلامی در جهان اسلام بود؛ دلیل دیگر آن آشوب‌های سال ۸۸ بود که دشمن نظام را به لب پرتگاه رساند.

این اقتصاددان با بیان این که هدف آمریکا از تحریم‌ها «تورم»، «بیکاری» و «قحطی» است، گفت: آمریکا با اعمال تحریم‌ها علیه ایران درصدد آن است تا مسیر ایران را با مسیر کشور ترکیه یکی کند؛ اقتصاد ایران بسیار بزرگ و پرظرفیت است و مردم ایران پرتوان، پرتلاش و خلاق هستند، به همین دلیل تحریم‌های خارجی قدرت فلج‌کنندگی نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۲ که اوج تحریم‌ها علیه ایران بود، یکی از مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کرد که اقتصاد ایران در مقابل تحریم‌ها شکست نخواهد خورد؛ آمریکایی‌ها در شدت اعمال تحریم‌ها علیه دچار خطای محاسباتی شدند.
عبدالملکی بیان داشت: تحریم‌های آمریکا اگر تا ۱۰۰ سال دیگر هم ادامه پیدا کند، نظام جمهوری اسلامی تکان نخواهد خورد؛ خدا لعنت کند مسؤولی را که از کنار زجر معیشتی مردم به راحتی می‌گذرد، هیچ اقدامی نمی‌کند و شب‌ها سر آسوده زمین می‌گذارد.

وی اضافه کرد: «گران‌فروشی»، «احتکار» و «کیفیت بد محصولات» جزو تحریم‌های داخلی است که تولیدکنندگان علیه مردم اعمال می‌کنند و «نخریدن کالای ایرانی با کیفیت و با قیمت مناسب» جزو تحریم‌هایی است که مردم علیه تولیدکنندگان اعمال می‌کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان این که «احتکار» منجر به قحطی، تورم و بیکاری می‌شود، اذعان داشت: «برندگرایی»، «قرار گرفتن تحت تأثیر تبلیغات» و «غفلت» از جمله معضلاتی است که مردم ایران دچار آن می‌شوند.
وی با بیان این که «عدم تخصیص عمده تسهیلات به تولید» تحریم بانک علیه تولیدکنندگان محسوب می‌شود، ادامه داد: «واردات بی‌رویه»، «بدهی به بخش خصوصی» و «بروکراسی معیوب» جزو تحریم‌های دولت علیه تولیدکنندگان است.

عبدالملکی متذکر شد: «فساد»، «سیاسی‌کاری» و «بی‌کفایتی» جزو تحریم‌های مدیران علیه مردم محسوب می‌شود؛ براساس تحقیقات انجام‌شده، بین ۵ تا ۷ درصد از ۲۵ هزار مدیر در جمهوری اسلامی فاسد هستند که این میزان قابل قبول نیست.

وی با بیان این که فتنه سال ۸۸ تحریم جریان‌های سیاسی علیه مردم ایران بود و جزو تحریم‌های داخلی محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: خسارت اقتصادی فتنه ۸۸ به جمهوری اسلامی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار و معادل فروش ۲ سال نفت ایران بود.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان این که باید فرهنگ مصرف را درست کنیم، گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای تلاش برای رفع تحریم‌های داخلی است؛ «نمی‌توانیم» کلیدواژه نفوذ دشمن در جنگ اقتصادی است.
وی با بیان این که تورم و بیکاری دو معضل اصلی اقتصاد کشور است، تصریح کرد: سیر صعودی قیمت دلار از دی ماه ۹۶ و تشدید سرعت افزایش آن در بهار ۹۷، قیمت سایر دارایی‌ها افزایش یافت و تورم کلی در تولید و مصرف تشدید شد.
عبدالملکی ادامه داد: افزایش نسبی هزینه تولید، عوامل روانی و توهم افزایش قیمت‌ها از جمله دلایل تأثیر افزایش قیمت دلار بر تورم و گرانی است؛ اقتصاد ایران دچار یک بیماری شده و به همین دلیل «تورم توهمی» باعث تورم واقعی می‌شود.

وی عنوان داشت: «خروج آمریکا از برجام»، «بازگشت تحریم‌ها» و «اعمال تحریم‌های جدید» جزو ریشه‌های توهمی معضل اقتصادی و «دلاریزه بودن اقتصاد ایران»، «شرطی شدن اقتصاد ایران نسبت به خبر تحریم» و «خلق نقدینگی ۳ برابری» از ریشه‌های واقعی معضلات اقتصادی سال ۹۷ جمهوری اسلامی است.

نظریه‌پرداز اقتصادی تأکید کرد: اقتصاددانان ایرانی هنوز آمریکایی فکر می‌کنند و مسؤولان ایرانی هم هنوز آمریکایی سیاست‌گذاری می‌کنند؛ پاره شدن برجام پمپاژ یک خبر مأیوس‌کننده برای مردم بود و اقتصاد ایران را نسبت به خبر تحریم‌ها «شرطی» کرد.

وی با بیان این که دولت طی ۵ سال گذشته تلاشی برای دور زدن تحریم‌ها نداشت، ادامه داد: ذخایر خارجی در سال ۹۷ به ۴ برابر میزان قبلی رسید و حجم نقدینگی در سال ۹۷ به عدد هزار و ۶۰۰ رسید.
 
عبدالملکی با بیان این که الگوی خلق پول در ایران بدون پشتوانه است، اذعان داشت: شبکه بانکی کشور حجم نقدینگی کل در اقتصاد را در سال ۹۷ به بیش از ۸ رسانده است؛ در یک فضای مسموم دلاریزه، خبر «بازگشت تحریم‌ها» یک چاشنی بود که انرژی ذخیره‌شده در یک بمب که همان «نقدینگی» بود را آزاد کرد.

محمد باقری نیز در این نشست گفت: سازمان بسیج اساتید استان اصفهان با رویکرد جدید تحول و اثربخشی برنامه‌ها، در مباحث راهبردی بصیرت‌افزایی حوزه جنگ نرم ورود کرده و نقش خود را به درستی تبیین کرده است.

رئیس بسیج اساتید استان اصفهان افزود: شبکه فرماندهان جنگ نرم آماده شده که امیدواریم از ظرفیت اساتید و هادیان سیاسی در جهت تبیین راهکار‌های مقابله با استکبار استفاده شود؛ بسیج اساتید با هدف انجام اقدامات معنوی، علمی، بصیرتی و کار‌های زمین‌مانده فعالیت‌های خوبی داشته که امیدواریم این سلسله نشست‌ها در راستای اهداف مهم ثمربخش باشد.

حجت‌الاسلام محسن طالب‌پور نیز در این نشست تخصصی بیان کرد: مقام معظم رهبری چند سالی است که واژه جنگ تمام‌عیار اقتصادی را به کار می‌برند و از سال ۸۹ که تحریم‌ها به طور جدی اعمال شد، رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند که آمریکایی‌ها در جنگ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی شکست خواهند خورد.

نماینده، ولی فقیه در مجتمع دانشگاهی امیرالمومنین (ع) افزود: غفلت از اصل توطئه اقتصادی جایز نیست و باید راهکار‌های عملی مقابله با جنگ اقتصادی را بدانیم؛ فشارها، تحریم‌ها و ضعف دستگاه‌های نظام از جمله مسائلی است که دشمن روی آن متمرکز شده است.

وی ابراز داشت: ۲۰ تا ۲۵ درصد علت مشکلات اقتصاد به تحریم‌ها بازمی‌گردد که عوامل دیگر بر این عامل سوار می‌شوند؛ امروز برخی از تحلیل‌گران اقتصادی فقط به دولت و مجلس هجمه دارند و به عوامل خارجی بی‌توجه هستند.

طالب‌پور بیان کرد: هدف ما در این نشست بررسی ابعاد خارجی مشکلات اقتصادی و طرح‌های دشمن برای جنگ اقتصادی است؛ دشمن در سال ۹۷ موفق به اجرای تابستان داغ نشد و نتوانست در کشور آشوب ایجاد کند.
 
انتهای پیام/م
 

نشست علمی تخصصی چیستی و چرایی جنگ اقتصادی دشمنان و راهکارهای مقابله با آن

برچسب ها: تحریم ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.