بسیاری از مسئولان بر این باورند که با توجه به ذخایر کافی اقلام اساسی و نبود مشکل در تولید و واردات، جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر نوسان قیمت در بازار نیست.


واردات گوشت جهت كنترل قيمت در بازار افزايش يافت/ دلالان چقدر در نوسان قيمت مرغ و ماهی نقش دارند؟به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه آنکه تنها ۶۷ روز به آغاز سال جدید باقی مانده است، قیمت محصولات پروتئینی اعم از گوشت قرمز، مرغ و ماهی با نوساناتی روبروست که این امر خانوار‌ها را بیش از پیش با نگرانی‌هایی مواجه کرده است.

 در سال‌های گذشته به کرات مشاهده شده که از چند ماه مانده به سال جدید، نوک پیکان قیمت‌ها با روند صعودی در بازار همراه شده است، در حالیکه مسئولان مدام اذعان می‌کنند که جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر نوسان قیمت در بازار وجود ندارد و خانوار‌ها را به امر تنظیم بازار دلگرم می‌کنند.

با توجه به آنکه تاثیر تحولات اخیر اقتصادی بر سفره خانوار غیر قابل انکار است، از مسئولان تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی تولید و تنظیم بازار انتظار می‌رود که با تامین مناسب گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و ذخیره در سردخانه‌ها از افزایش چشمگیر قیمت‌ها و سودجویی دلالان در ایام پایانی سال بکاهند تا خانوار‌ها برای تامین محصولات پروتئینی مورد نیاز با چالش روبرو نشوند.

با وجود آنکه بازار ماهی از ابتدای سال نوسان صد درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل در بازار تجربه کرده است، بسیاری از مسئولان بر این باورند که تشدید نظارت دستگاه‌های متولی و واگذاری غرفه‌های میادین میوه و تره بار به  اتحادیه‌ها و تولیدکنندگان می‌تواند تا حد زیادی از نوسان قیمت در بازار بکاهد چرا که در شرایط فعلی، سودجویی عوامل واسطه و دلالی عامل اصلی اختلاف ۳۰ تا ۷۰ درصدی قیمت ها از مزرعه تا سفره است.

در چند روز گذشته وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، قاچاق دام تحت تاثیر نوسان نرخ ارز در ماه‌های اخیر را عامل اصلی گرانی گوشت قرمز مطرح کرد و گفت: آنچه که به ما مربوط می‌شود با واردات، سعی در حل مسئله داریم و این کار را شدت بخشیده ایم و از طرفی قرار شده تا مسئولان وزارت کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و نیروی انتظامی موضوع قاچاق دام سبک را به شدت در مرز‌ها دنبال کنند.

با وجود افزایش ۲ برابری واردات گوشت گرم نسبت به مدت مشابه سال قبل به نظر می‌رسد که اختلالات گسترده‌ای در سیستم‌های ناظر در این حوزه وجود دارد که دلیل اصلی نابسامانی بازار گوشت و خروج غیر قانونی دام از مرز‌های کشور است و این امر می‌تواند چالش های گسترده‌ای را در بازار مصرف ایجاد کند.

آخرین بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که هر کیلو مرغ گرم با نرخ ۱۲ تا ۱۳ هزار و ۵۰۰، سینه با کتف ۲۲ هزار، سینه بدون کتف ۲۳ هزار، فیله مرغ ۲۶ هزار، پاچینی ۳۵ هزار، جوجه کباب زعفرانی با استخوان ۲۸ هزار، جوجه کباب زعفرانی بی استخوان ۳۳ هزار، شقه گوسفندی بدون دنبه ۷۳ هزار، سردست ۸۰ هزار، شقه گوساله ۷۲ هزار، قزل آلا ۲۶ هزار، شیر جنوب ۵۵ هزار، کپور ۲۷ هزار، سفید پرورشی ۲۵ هزار، راشگو جنوب ۱۲۰ هزار، سالمون نروژ ۱۲۵ هزار، تیلاپیا ۳۷ هزار و کپور ۳۰ هزار تومان است.

بسیاری از فروشندگان می‌گویند: قیمت مرغ، گوشت قرمز و ماهی طی ماه‌های اخیر با افزایش چند برابری در بازار روبرو شده و  این امر به سبب کاهش قدرت خرید خانوار بر رکود بازار دامن زده است.

ترکاشوند یکی از فروشندگان پروتئینی شرق تهران در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، می‌گوید: با توجه به توزیع گوشت‌های منجمد و گرم وارداتی و  مرغ منجمد تنظیم بازاری، بخشی از تقاضا به این سمت سرازیر شده که استمرار این روند می‌تواند بر کنترل بازار تاثیر گذار باشد.

این فروشنده از روند کاهشی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: خوشبختانه با عرضه مرغ منجمد از طریق صنف و فروشگاه‌های زنجیره ای، قیمت طی روز‌های اخیر ۲ هزار تومان در بازار کاهش یافته است که با ادامه این روند جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر افزایش قیمت در ایام پایانی سال نیست.

حال به نظر می‌رسد که مسئولان با عرضه مناسب گوشت قرمز گرم و منجمد وارداتی و مرغ منجمد با نرخ مصوب در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و همچنین عرضه مستقیم ماهی از سوی تولیدکنندگان با در اختیار گذاشتن غرفه‌های میادین میوه و تره بار، آرامش را به بازار بازگردانده اند تا خانوار‌ها برای تامین مایحتاج خود دچار مشکل نشوند.

حال به سراع مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از شرایط توزیع محصولات پروتئینی و پیش بینی قیمت در ایام پایانی سال با خبر شویم:

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر نوسان چشمگیر قیمت مرغ در ایام پایانی سال وجود ندارد، اظهار کرد: اگر مسئولان دولتی و ارگان‌های نظارتی از افزایش مجدد قیمت نهاده‌های دامی در بازار جلوگیری کنند، قیمت مرغ برای شب عید از ۱۲ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بالاتر نخواهد رفت چرا که مشکلی در تولید وجود ندارد.

وی با اشاره به عوامل موثر در گرانی قیمت مرغ افزود: طی چند روز اخیر شاهد تلاطم و نوسان نرخ نهاده‌های دامی در بازار بودیم به طوریکه نه تنها قیمت مشخصی برای این نهاده‌ها وجود نداشت، بلکه بسیاری از عرضه کنندگان از توزیع اجتناب کردند و در نهایت کار به جایی رسید که دولت طی ۴۸ ساعت گذشته نرخ‌های جدیدی  اعلام کرد.

حجت ادامه داد: قیمت نهاده‌های دامی با افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی نسبت به قبل به صورت رسمی از سوی دولت اعلام شد، با این وجود بارگیری، مجددا از این هفته  آغاز می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: قیمت هر کیلو ذرت از یک هزار و ۲۰۰ به یک هزار و ۳۵۰ و کنجاله سویا از ۲ هزار و ۳۰۰ به ۲ هزار و ۴۵۰ و ۲ هزار و ۶۵۰  تومان بسته به کیفیت به صورت رسمی از سوی دولت اعلام شد که این امر بر هزینه تمام شده تولید تاثیر گذار است.

به گفته وی، با وجود افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت نهاده‌های دامی همواره این نگرانی در بین مرغداران وجود دارد که عرضه کنندگان با تکرار این ماجرا، دولت را مجبور به قیمت گذاری مجدد کالا کنند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی  افزود: با عرضه مناسب دان در بازار، مرغداران به روند تولید امیدوار می‌شوند و اقدام به جوجه ریزی سالن‌های خود می‌کنند، اگر مجدد عرصه کنندگان نهاده‌های دامی با امتناع از توزیع بخواهند کالا را با قیمت‌های غیر متعارفی در اختیار مرغدار قرار دهند، خواه ناخواه این امر بر قیمت تمام شده کالا اعم از مرغ و تخم مرغ اثر می‌گذارد، در حالیکه اگر دولت و سازمان‌های نظارتی مصمم باشند که نهاده‌ها با قیمت‌های فعلی تا پایان سال، در بازار توزیع شود، قیمت مرغ نوسانی نخواهد داشت.

حجت با اشاره به اینکه کمبودی در تولید مرغ وجود ندارد، بیان کرد: اگر دولت با نظارت بر واردکنندگان قیمت نهاده‌های دامی را در بازار کنترل کند، عرضه کالا با چالش مواجه نخواهد شد چرا که تولیدکنندگان هدفی جز تولید ندارند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در برخی مواقع کمبود ناشی از دست بردن در بازار رخ می دهد، اظهار کرد: به طور مثال اواسط هفته گذشته به علت نبود نهاده‌های دامی اکثر مرغداران مجبور شدند قبل از رسیدن مرغ به وزن مطلوب اقدام به عرضه کالا در بازار کنند، توزیع خارج از زمان مقرر ممکن است منجر به کمبود در روز‌های آتی شود که دولت این کمبود را از طریق توزیع مرغ منجمد جبران کرد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: اگر قیمت ذرت از یک هزار و ۳۵۰ و کنجاله سویا از ۲ هزار و ۶۰۰ تومان بالاتر نرود، قیمت مرغ نوسانی نخواهد داشت. در صورت توزیع ذرت با قیمت یک هزار و ۶۰۰ و کنجاله سویا با قیمت  ۳ هزار تومان در بازار، قیمت دستخوش تغییر و تحولاتی قرار می‌گیرد و مصرف کنندگان را با چالش‌های متعددی روبرو می‌کند.

 ۸۰ درصد نوسان قیمت ماهی مربوط به سودجویی دلالان است/ حضور پررنگ دستگاه‌های نظارتی دست دلالان را از بازار ماهی شب عید کوتاه می‌کند

ارسلان قاسمی مدیرعامل اتحادیه تکثیر پرورش و صادرات آبزیان در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به دلایل گرانی ماهی در بازار اظهار کرد: در شرایط عادی قیمت ماهی در ایام پایانی سال به سبب افزایش تقاضا ۳ تا ۵ درصد در بازار افزایش می‌یابد، اما در شرایط فعلی که بازار در دست دلالان است، هیچ چیز قابل کنترل و پیش بینی نیست.

وی افزود: در شرایط فعلی بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد نوسان قیمت ماهی ناشی از سودجویی دلالان است چرا که قیمت ماهی در مزرعه نسبت به سال گذشته تحت تاثیر عواملی همچون تورم، دستمزد و نهاده افزایش منطقی داشته است.

قاسمی با انتقاد از اختلاف ۳۰ تا ۷۰ درصدی قیمت ماهی از مزرعه تا سفره بیان کرد: اگرچه منکر سود منطقی و منصفانه خرده‌فروشی نیستیم، اما اختلاف چشمگیر قیمت، بیانگر اشکال در سیستم توزیع و رها کردن بازار از سوی دستگاه‌های نظارتی است.

به گفته وی، با وجود آنکه بار‌ها و بار‌ها از طریق رسانه‌ها و نامه نگاری درخواست کرده‌ایم تا تنظیم بازار در اختیار اتحادیه‌ها قرار بگیرد، اما این امر تاکنون تحقق نیافته است.

قاسمی با انتقاد از این مسئله که سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و شیلات به عنوان دستگاه‌های مسئول، نظارتی بر بازار ندارند، بیان کرد: اگرچه غرفه‌های میادین میوه و تره بار باید در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد تا با عرضه مستقیم محصول، اختلاف قیمت به حداقل ممکن برسد، اما هم اکنون غرفه‌های میادین به سبب کمبود نظارت دستگاه‌های مسئول به اسم تولیدکننده در اختیار دلالان قرار می‌گیرد و این امر به ضرر مصرف کننده تمام می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر پرورش و صادرات آبزیان در پایان با اشاره به ضرورت حضور پررنگ دستگاه‌های ذی ربط بر بازار ماهی شب عید، تصریح کرد: حضور پررنگ دستگاه‌های مسئول در ایام پایانی سال موجب شده است تا قیمت ماهی نوسان چندانی در بازار نداشته باشد، این در حالی است که کمبود نظارت زمینه را برای سودجویی و افزایش چشمگیر قیمت در بازار فراهم می‌کند.

محدودیتی در توزیع اقلام اساسی وجود ندارد/ افزایش واردات گوشت قرمز برای کنترل بازار شب عید

رضا سالمی مدیر کل پشتیبانی امور دام استان تهران در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه محدودیتی در عرضه مرغ و گوشت قرمز برای تنظیم بازار وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به نوسان قیمت مرغ در هفته‌های اخیر برای تعادل بخشی به بازار، اقدام به عرضه مرغ منجمد با نرخ مصوب ۸۹۰۰ تومان در فروشگاه‌های زنجیره ای، میادین میوه و تره بار و صنوف دارای معرفی نامه از اتحادیه پرنده و ماهی کرده ایم.

وی افزود: هم اکنون با همکاری زنجیره‌های تولید و مرغداران، مرغ گرم با نرخ مصوب ۹۸۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار توزیع می‌شود و این امر موجب شده  است تا قیمت مرغ طی یک هفته اخیر در بازار  ۲ تا ۲۵۰۰ تومان در بازار کاهش یابد.

سالمی با اشاره به اینکه عرضه مرغ منجمد و مرغ گرم تا رسیدن قیمت به نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار ادامه دارد، بیان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام به میزان کافی ذخایر در سردخانه‌های خود دارد و تا رسیدن قیمت مرغ به نرخ ۹ هزار و ۸۰۰ تا ۱۰ هزار و ۳۰۰ تومان عرضه استمرار خواهد داشت.

مدیر کل پشتیبانی امور دام استان تهران ادامه داد: هم اکنون هر کیلو گوساله منجمد وارداتی با قیمت ۲۹ هزار تومان و گوشت گوساله گرم وارداتی بین دامنه ۳۳ تا ۳۵ هزار تومان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره بار عرضه می‌شود.

وی نرخ هر کیلو لاشه گوشت گوسفند استرالیایی را ۴۰ هزار تومان و آسیای میانه را ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان قیمت گوشت قرمز در بازار، پشتیبانی امور دام طی ۱۰ روز آینده در بخش اول ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار رأس دام زنده از رومانی وارد می‌کند و این امر می تواند در تنظیم بازار و کاهش قیمت گوشت تاثیر بسزایی داشته باشد.

سالمی با اشاره به اینکه محدودیتی در توزیع اقلام اساسی نظیر گوشت قرمز و مرغ و تخم مرغ وجود ندارد، تصریح کرد: با توجه به ذخایر مناسب پشتیبانی امور دام، افزایش واردات در خصوص گوشت قرمز و ذخیره مناسب گوشت مرغ به مردم توصیه می‌شود که از خرید‌های غیرضروری اجتناب کنند تا بازار دچار تلاطم نشود چرا که کالا به میزان کافی از محل تولید داخل و واردات تأمین شده است.


واردات دام زنده، بازار گوشت قرمز را به آرامش می‌رساند

منصور پوریان رئیس شورای صادرکنندگان دام زنده در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، قاچاق دام در ماه‌های اخیر را عامل اصلی نوسان قیمت گوشت و کمبود دام در میادین اعلام کرد و گفت: هم اکنون هر کیلو لاشه گوسفندی با نرخ ۵۹ تا ۶۱ هزار تومان در عمده فروشی و ۷۰ تا ۷۱ هزار تومان در خرده فروشی ها عرضه می‌شود.

وی افزود: با استمرار توزیع گوشت‌های وارداتی و واردات دام زنده پیش بینی می‌شود که نرخ گوشت در بازار داخل به تعادل برسد.

پوریان نرخ هر کیلو دام زنده درب دامداری را ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که به سبب سودجویی دلالان، دام در میادین با نرخ‌های ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان عرضه می‌شود.

رئیس شورای صادرکنندگان دام زنده در پایان تصریح کرد: هم اکنون برخی دامداران به امید افزایش قیمت دام در ماه‌های آتی از عرضه امتناع می‌کنند که به همین خاطر پشتیبانی امور دام در نظر دارد با واردات از رومانی، کمبود‌های ناشی از قاچاق و تصنعی را در بازار مرتفع کند تا بازار گوشت قرمز به آرامش برسد.

قیمت مرغ تا پایان بهمن نوسانی ندارد

محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، از کاهش یک هزار و ۵۰۰ تومانی نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۱ هزار تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزایش تولید، عرضه مناسب مرغ منجمد و کاهش تقاضا را دلیل اصلی اُفت قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط مساعد تولید و روند کنونی عرضه و تقاضا پیش‌بینی می‌شود که تا اواخر بهمن قیمت مرغ تغییر چندانی در بازار نداشته باشد و تنها از ابتدای اسفند به دلیل ازدیاد تقاضا ممکن است با نوسانات جزئی در بازار روبرو شویم.

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در پایان نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۸ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ را ۱۲ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: فروش با نرخ‌های پایین‌تر زیان تولید کننده را به همراه دارد که با این وجود ادامه تولید برای مرغدار میسر نخواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۱:۵۸ ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
تما این نابسامانی ها دلیلش این هست که مسئولین نمی خواهند واقعیت را بپذیرند که تورم 300درصدی داریم.وهر چقدر پافشاری کنند قاچاق وفساد مالی باعث میشه بیت المال به جیب یک عده خاص بره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
با قاچاقچیان دام با اشد مجازات باید برخورد شود قصابی محله ما هر روز 5000 تومان به تابلو گوشت اضافه میکند واز این جهت رکورد دار است
Iran (Islamic Republic of)
حقیقت
۱۶:۵۷ ۲۶ دی ۱۳۹۷
غرفه دارها میگن اجاره ما سنگینه وما پل زوری به شهرداری میدیم اگر اجار غرفه عادلانه باشه ما هم ارزون ترین میوه رو به مردم عرضه میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۴ دی ۱۳۹۷
من نمیدونم کاه و یونجه کیلویی چنده ؟
اگه 20 کیلو کاه هم یه کیلو گوشت بده بازم دام زنده نباس از کیلویی 20 هزار تومن بیشتر باشه
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۱:۵۵ ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
عزیزم کجای کاریی داره قاچاق میشه.
گوسفند زنده کیلویی 8دلار به کشورهای همسایه قاچاق میشه.گوساله زنده کیلویی 6دلار.تا بازار ارز ثبات نداشته باشه وضعیت همینه.ما نمی تونیم بازور به دامدار وکشاورز مجبور کنیم که محصولات تولیدی خودشان را ارزان تر از قیمت واقعی بفروشند.
Germany
ناشناس
۱۷:۰۷ ۲۲ دی ۱۳۹۷
بجای گوشت اب گوشت بخورید چه اشگال ذارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۲ دی ۱۳۹۷
اینها مرغ و گوشت و نمی تونن کنترل کنن. بعد جهان و میخوان مدیریت کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۲۳ دی ۱۳۹۷
برا یه ساعت بعد نمیتونن برنامه ریزی کنن برا پنج سال آینده برنامه دارن
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۳۷ ۲۲ دی ۱۳۹۷
در بعضی از میادین تره باره شهرداری عوامل توزیع کننده . مرغ منجمد و گرم را گونی گونی در داخل صندوق های ماشینشان قرار داده به بیرون از میادین میبرند در یک کلام هیچگونه بازرسی و برخورد از زمان تولید تا توزیع وجود نداشته و ندارد.باید سئوال کرد چه رابطه ای بین دلالی و بازرسی و نظارت وجود دارد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۲۳ دی ۱۳۹۷
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۲۲ دی ۱۳۹۷
گوشت وارداتی به جای اینکه در فروشگاهها به فروش برسد دست بدست شده و دو باره با ارز آزادصادر می شود به دست مردم قطره چکانی می دهند یا قصابها بلوکه می کنند و به کبابیها و غیره گرانتر می فروشند همین گوساله برزیلی 29 تومان را به مردم نمی دهند سر از آزاد فروشی در میاورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۴ دی ۱۳۹۷
باید فاکتورهای قصابی ها و رستورانها کنترل بشه ببینیم گوشت از کجا خریدند
-
عباس گودرزی
۱۱:۴۵ ۲۲ دی ۱۳۹۷
سلام نه سیر از گرسنه خبر دارد نه سوار از پیاده . اگر بنده مسئول بوده در مدت کمتر از 24 ساعت جلوی خروج دام از استان ها و کشور را می گرفتم لذا قیمت گوشت و مرغ مورد نیاز روزمره مردم را با چالش مواجه نمی کردم . چون می دانم وقتی مهمانی از درب خانه وارد می شود و گوشت یا مرغ در خانه نداری یعنی چه؟ چون خرید غذا از بیرون کار هر کسی نیست و در توان هر کسی هم نیست . کسی که جوان دارد می داند که وقتی یک مرغ حدود 2 کیلویی را سر سفره می گذاری برای یک خانواده چار نفره چیزی از آن باقی نمی ماند . یعنی اگر میانگین صبحانه یک خانواده چهار نفره را 25 هزار تومان و نهار 40 هزار تومان و شام نیز 40 هزار تومان در نظر بگیرید باید ماهی حداقل سه میلیون و یکصد و پنجاه هزار تومان دریافتی داشته باشی و لخت و اریان بدون بیماری و ارتباط باکسی و بدون مصرف هر گونه انرژی ( گاز و برق و بنزین ) تا زنده بمانی .
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۱:۳۹ ۲۲ دی ۱۳۹۷
نمی خواد گوشت وارد کنید. جلوی قاچاق دام را بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۲ ۲۳ دی ۱۳۹۷
مگه سوزن که قاچاق بشه ؟! پس چطوره کالایی که از اونور قاچاق میکنن اینجا میتونن بگیرن یا موا مخدر هر جایی جاسازی بشه اینا میتونن پیدا کنن به گاو وگوسفند میرسه نمی بینن ؟ اینم از اون حرفاست
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۱:۱۷ ۲۲ دی ۱۳۹۷
متاسفانه کنترول مرزها به منطور جلوگیری از قاچاق محصولات کشاورزی و دامی بسیار ضعیف است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۲۳ دی ۱۳۹۷
کجا قوی عمل کردن اونو بگین فقط گرانی
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۱:۱۷ ۲۲ دی ۱۳۹۷
متاسفانه کنترول مرزها به منطور جلوگیری از قاچاق محصولات کشاورزی و دامی بسیار ضعیف است
Iran (Islamic Republic of)
عباس فیروزپور
۱۱:۰۴ ۲۲ دی ۱۳۹۷
هرکسی کار خودش را بکند دامدار بفروشد دلال ثادر کند دولت وارد کند و از طبقات پایینش حمایت کند
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۲ دی ۱۳۹۷
دستهایی در کار هست .یک روز بازار ارز بهم میریزه .یک مدت خودرو بعد مسکن .یک مدت برنج و روعن .بعد تخم مرع .یک مدت پوشک بعد رب گوجه!!!.یک مدت مرغ بعد گوشت .......بعدی چیه خدا میدونه .
Iran (Islamic Republic of)
بهرام
۱۰:۳۶ ۲۲ دی ۱۳۹۷
با سلام:
خوبه که تلویزیون نشان داد علت گرانی گوشت چیه ، قاچاق دام حتی با کسانی هم که قاچاق میکردن صحبت کرد خوب حالا کدامیک از مسئولین متولی، بایستی جلوی قاچاق دام رو بگیرین حتما باید بذارین آنقدر این مسئله کش پیدا کنه تا صدای مردم در بیاد یا باز سلطان گوشت باید گوشت وارد کنه والامسئولین نمی توانندجلوی خروج دام رو از کشور بگیرن تا بازار سر و سامان بگیره.
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۰:۰۹ ۲۲ دی ۱۳۹۷
صادرات مهم نیست باید توازن باشد وقتی گوشت کمه خو وارد کنید اساسی تا قیمتها بشکنه دلال بازی زمانی رخ میده که جنس کم باشه دولت کار جدی نمیکنه مردم دارند له میشند از فقر به داد مردم برسید دیگه نونم نیشه بخری تا برسه به گوشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۲ دی ۱۳۹۷
اگر سوء مديريت در برنامه ريزي و اقتصاد و مرزباني را جبران كنيد،‌مردم كشور نبايد گوشت بي كيفيت استراليايي و برزيلي و.. را بخورند. دام زنده يعني خام فروشي و كمك به كشور خريدار.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۲۳ دی ۱۳۹۷
کدوم مدیریت؟ قیمت هر کالایی رو به بهانه افزایش کیفیت بالا میبرن ولی کو کیفیت؟ مدیریت سازمان حمایت از مصرف کننده که شده سازمان حمایت از جیب خودش و تولید کننده اسمش باید عوض بشه و دوباره براش مراسم نامگذاری گرفته بشه ؟!
Iran (Islamic Republic of)
تورج
۰۹:۴۰ ۲۲ دی ۱۳۹۷
ظاهراً دلالان کنترل قیمت رو تو کشور ما دارن تا مسئولین زحمت کش و دولت.
طلا .سکه.عرض. مرغ.گوشت.لوازم خانگی.تخم مرغ.لوازم بدکی خودرو.ووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووو
هر چی گرون میشه دلال دلال دلال.
چرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟؟؟
مگه حساب کتاب نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۲۳ دی ۱۳۹۷
سلطان گوشت - سلطان پسته - سلطان لوازم خانگی - سلطان برنج - سلطان طلا - سلطان مسکن - سلطان داروو...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۲ دی ۱۳۹۷
تا الان حتی یک کیلو گوشت دولتی هم نتوانستیم که بخریم
حداقل بخشی از این گوشت ها را میان کارگران و کارمندان با قیمت مصوب توزیع کنید
یک سری به سرد خانه فروشگاه های رفاه و میادین تره و بار شهرداری و ... بزنید ببینید چه خبر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۲۲ دی ۱۳۹۷
به جای ورود گوشت گرم به کشور که معلوم نیست با چه خوراک حلال یا حرام یا سویا و کلزای تراریخته تغذیه شده باشه و یا خود دام اصلاح نژاد شده بوده یا همان دام از ژن تراریخته هست یا نه ، بروید جلوی خروج بی رویه دامهای ایرانی را در مرزهای زمینی خودمان بگیرید !

از یک طرف چراغ سبز به خروج دام از داخل به خارج از طرفی واردات گوشت گرم !
با تغذیه ناسالم مردم ما بیمار شوند و عرب خلیج نشین با تغذیه گوشت و صیفی جات و میوه ها و پسته و خشکبار ما سالم تر بماند.....

همانطور که با قاچاقچی مواد برخورد میکنید با این لطمه زنندگان به صنعت دام کشور باید برخورد فوری قانونی سنگین شود!!!

خاک و دام و آب و کوه و سنگ و همه چیز ما را دارید به بیگانه میدهید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۰۳ ۲۲ دی ۱۳۹۷
با سلام، با توجه به اینکه میزان توزیع گوشت گرم وارداتی به اندازه ای نیست که نیاز همه را برطرف کند و از طرفی هم تفاوت قیمت گوشت گرم وارداتی با گوشت گرم داخلی خیلی زیاد است بنابراین این عدالت نیست که بخشی از جامعه از سوبسیت گوشت دولتی استفاده نماید و بخش دیگر استفاده نکند. پیشنهاد می شود تعارفات را کنار گذاشته در خصوص مواد غذایی که با سوبسیت دولتی و ارز 4200 تومانی تهیه می شوند سهمیه خانوار تعیین شود ( همان کوپن سابق)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۲۲ دی ۱۳۹۷
اره مسولان هیچ نگرانی از هیچ بابت ندارند این ملت هستند که نگرانی از بابت تامین نیازهای اساسی دارند وزیر فشار اقتصادی هستند به مسولین باشه که میگن نه تورم هست نه گرانی نه بیکاری نه مشکل نه کمبود ؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۳ دی ۱۳۹۷
دقیقا مشکل اساسی اینجاست که اینا خود مشکل رو قبول ندارن مسولین چیکار می کنن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۲۲ دی ۱۳۹۷
قیمت نهاده های دامی نصبت به پارسال ۳ برابر شده ولی قیمت دام ۷۰ درصد افزایش داشته.به همین خاطر اکثر دامدارا همین الانم دارن تمام دامهاشون رو میفروشن‌ چون واسه دامدار با این قیمت هم به صرفه نیست نگه داشتن دام چون قیمت غذای دام خیلی گرونه.از طرف دیگه دلال ها دامها رو میخرن و از مرزها قاچاق دارن میکنن.تنها راه برای پایین اوردن قیمت دام جلوگیری از قاچاقه و تنها راهه جلوگیری از قاچاق هم پایین اوردن قیمت دلار تا قیمت دام تو ایران و کشور های همسایه برابر باشه و قاچاق به صرفه نباشه.مسئولان بیان ی سر به مناطقی ک دام نگه میدارن بزنن هیچ دامی باقی نمونده نمونش روستای ما حدود ۱۰ سال پیش نزدیک ۷ هزار گوسفند داشت الان ۴۰۰ تا هم نداره.در کل تنها راه پایین اوردن قیمت گوشت حمایت از دامدارا و جلو گیری از قاچاق و تشکیل اتحادیه ی گوشت قرمزه ک نرخ دام رو اونا تعیین کنن.