به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه تحلیلی نشنال اینترست در مطلبی نوشت: برآوردها و آمارهای نهایی از هزینه های مالی و انسانی آمریکا در جنگ علیه تروریسم بسیار قابل توجه است. طبق بررسی هایی که محققان دانشگاه «آیوی لیگ» انجام داده اند، آمریکا از سال 2001 تا 2019 حدود 5 تریلیون و 900 میلیارد دلار (5/900/000/000/000) برای مقابله با تروریسم در اشکال مختلف هزینه کرده است.
از مجموع این مبلغ بیش از 2 تریلیون دلار برای عملیات خارج از خاک آمریکا، مبلغ 924 میلیارد دلار برای تامین امنیت داخلی و 353 میلیارد دلار برای مخارج مراقبت های پزشکی و درمان معلولیت جسمی نظامیان آمریکایی که در میادین جنگ های خارجی آسیب دیده اند، هزینه شده است. به مجموع این مبلغ باید هزینه اضافی [سود] پولی که آمریکا مجبور به استقراض از سازمان های بین المللی شده است و مردم این کشور باید آن را از طریق مالیات هایی که می پردازند، بازپس بدهند، افزود.
نشنال اینترست در بخش دیگری از این مطلب آورده است: نیروهای نظامی آمریکایی در حال حاضر در بیش از 40 درصد از کشورهای جهان حضور دارند. همچنین، آمریکا 65 پروژه آموزش نظامی را در نقاط مختلف جهان از جنگلهای کلمبیا گرفته تا تایلند هدایت می کند. به همین دلیل است که اتاق های فکر، پنتاگون و کمیته های مسلح همواره از خطر بی پایان تروریسم سخن می گویند. واشنگتن همواره از موضوع «خطر بی پایان تروریسم» برای نفوذ خود در کشورهای مختلف استفاده می کند. هرچند این کشور با ایجاد رعب و وحشت ناشی از خطر تروریسم، علاوه بر فروش سلاح، از طریق برگزاری کلاس های آموزش نظامی به درآمد هنگفتی نیز دست می یابد ولی این رویه تاثیر چندانی در افزایش امنیت آمریکایی ها نداشته است.
نتایج نظرسنجی موسسه آمریکایی «چارلز کوخ» نشان می دهد، 43 درصد شهروندان عادی آمریکایی و 41 درصد کهنه سربازان معتقدند سیاست های خارجی آمریکا طی 20 سال گذشته به ناامنی بیشتر در این کشور منجر شده و حضور نظامی آمریکا در کشورهای مختلف جهان تاثیری در افزایش امنیت مردم آن نداشته است.
تحقیقات موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک نیز نشان داده است که شمار گروه های تروریستی از سال 2001 تاکنون حدود 270 درصد رشد داشته است. در سال 2018، شصت و هفت گروه تروریستی در سراسر جهان معرفی شد که شمار آنها نسبت به سال 2001 حدود 180 درصد افزایش داشته است. در همین سال آمار عناصر تروریستی به بیش از 280 هزار نفر رسید که بالاترین میزان طی 4 سال گذشته بوده است. آنچه بیش از هرچیز نگران کننده به نظر می رسد این است که بیشتر گروه های تروریستی در کشورهایی سربرآورده اند که آمریکا حضور و نفوذ خود را در آنها گسترش داده است؛ کشورهایی همچون لیبی، افغانستان و عراق که آمریکا با ورود خود زمینه ایجاد گروه های تروریستی را در آنها ایجاد کرد.
نشنال اینترست در انتهای این مطلب آورده است: راهبردهای ضدتروریسم واشنگتن نه تنها در افزایش سطح امنیت شهروندان آمریکایی بی تاثیر بوده بلکه موجب ظهور گروههای تروریستی بیشتر در جهان شده است؛ راهبردهای غلطی که بیشتر باعث هدر رفتن پول مالیات دهندگان آمریکایی شده تا تامین امنیت آنها.
انتهای پیام/