سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت جلوگیری از وقوع حوادثی مانند پلاسکو گفت: مسأله صرفا در حوزه ساخت بنا و ایمنی نیست و به حوزه شهرسازی مربوط است.
علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به فرا رسیدن دومین سالگرد فروریختن ساختمان پلاسکو اظهار کرد: به گمان من آنچه در ۲۹ دی ۹۵ اتفاق افتاد، یک حادثه نبود که بگوییم حادثه خبر نمیکند.
سخنگوی شورای شهر تهران تصریح کرد: این رویداد محصول شیوه مواجهه سهل انگارانه ما با تهدیدی بود که از رگ گردن به ما نزدیکتر بود و هنوز هم هست.
وی با تأکید بر اینکه عقل سلیم حکم میکند از پلاسکو عبرت بگیریم، افزود: باید با یک رویکرد روشن، مسأله ایمنی بناها و بافتهای شهری ناایمن را در دستور کار قرار دهیم.
بیشتر بخوانید: ساخت پلاسکو دوباره به سنگ خورد/ مخالفت میراث فرهنگی با تعداد طبقات
اعطا با اشاره به اینکه بعد از واقعه آتشسوزی پلاسکو، حساسیت اجتماعی نسبت به مسأله ایمنی ساختمانهای بلندمرتبه و همچنین بافتهای شهری فرسوده و ناپایدار بالاتر رفت، گفت: بعد از این واقعه رسانهها بیشتر از گذشته به موضوع ایمنی ساختمانهای بلندمرتبه پرداختند، اما متناسب با افزایش حساسیتها، دستور کار مشخصی برای این موضوع نداشتیم یا اگر هم داشتیم برای اجرای آن درست هدفگذاری نکردیم.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در اوایل کار شورای پنجم، در کمیته معماری و طرحهای شهری طرحی را به منظور ارائه در صحن تدوین کردیم که به بحث ایمنسازی ساختمانهای ناایمن بلندمرتبه میپرداخت، تصریح کرد: با توجه به حساسیت این موضوع، طرح به صورت دو فوریتی در صحن مطرح شد که این طرح شهرداری را موظف میکرد در بازه زمانی محدود و معینی، یک برنامه اجرایی برای ایمنسازی ساختمانهای ناایمن بلندمرتبه تدوین کند.
وی با اشاره به ایامی که شهرداری باید نسبت به تدوین این برنامه اجرایی اقدام میکرد، افزود: متأسفانه در مدیریت شهری با یک بیثباتی مدیریتی در حوزه اجرایی مواجه شدیم که میشود گفت دورهای نسبتا طولانی داشت.
عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تصریح کرد: در واقع، آن طور که لازم بود مدیریت شهری نتوانست مسأله ایمنی در ساختمانهای بلندمرتبه ناایمن را مورد توجه قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا شهرداری پیشنهادی را به شورا ارسال کرد و در این زمینه جلسهای برگزار شد و در آن به تفصیل بحث کردیم و در کمیسیون به این نتیجه رسیدیم که هنوز جای کار دارد و قرار شد شهرداری دقیق تر کار کند و برنامه عملیاتی بفرستد.
اعطا با تأکید بر اینکه میتوان از پلاسکو درس عبرت گرفت، ادامه داد: مسأله صرفا در حوزه ساخت بنا و ایمنی نیست و بخشی از آن به حوزه شهرسازی مربوط است.
وی افزود: فرض کنیم ساختمان پلاسکو به جای اینکه در کنار خیابان جمهوری باشد، در کنار معبری 12 متری قرار داشت. چه اتفاقی میافتاد؟ ما همین حالا در تهران با ساختمان بلندمرتبهای مواجه هستیم که در کنار معابر کم عرض قرار گرفتهاند. اینها اگر دچار مسائلی شبیه به پلاسکو شوند، به مراتب مشکلات جدیتری ایجاد خواهد شد. عدم دسترسی کافی به تجهیزات آتشنشانی و همچنین نبود قدرت مانور کافی در معابر از جمله مشکلاتی است که موقع حادثه اتفاق خواهند افتاد.
اعطا با تأکید بر اینکه این موارد مشکلاتی است که نباید آنها را نادیده گرفت، تصریح کرد: این موضوع نشانگر آن است که در شهری مانند تهران که به لحاظ کالبدی واقعا آسیب پذیر است، گسلهای جدی وجود دارد.
سخنگوی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه تهران در معرض خطر زلزله قرار دارد و در ساخت و سازها به گسلها و حریم آنها توجه جدی نشده است، گفت: این شهر ساختمانها و بافتهای ناپایدار و ناایمن دارد و بسیار مهم است که کم و کیف ساخت و ساز را با اولویت ایمنی تنظیم کنیم.
انتهای پیام/