به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگاران گفت: در ۳۰ هزار و ۸۱۹ هکتار سامانههای بارانی، ۲۴ هزار و ۱۷۰ هکتار سامانههای قطرهای و یکهزار و ۵۵ هکتار سامانههای کم فشار اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه امکان اجرای سامانههای نوین آبیاری در اراضی دیم وجود ندارد، افزود: اجرای سامانههای آبیاری تحت فشار نیازمند الزاماتی همچون استخر ذخیره آب و انرژی برق مناسب است.
وی با اشاره به اینکه در ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان هم به علت شوری منابع آبی امکان اجرای سامانههای پرفشار آبیاری تحت فشار وجود ندارد و باید از روشهای کم فشار و یا ثقلی مدرن استفاده کرد افزود: در اراضی کشاورزی ۱۲ شهرستان واقع در حوزه دریاچه ارومیه سامانههای آبیاری کم فشار با استفاده از اعتبار ستاد احیای دریاچه اجرا میشود.
فتحی افزود: وسعت اراضی آبی و دیم استان آذربایجان شرقی به ترتیب ۴۱۲ و ۸۰۸ هزار هکتار (در مجموع یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار) است و در ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی آبی استان قابلیت اجرای سامانههای نوین آبیاری وجود دارد.
وی همچنین از اجرای شبکههای فرعی ۳ و ۴ آبیاری و زهکشی مدرن در ۱۸ هزار و ۴۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی استان بدون احتساب پایاب سد شهید مدنی تبریز خبرداد و گفت: طرح لوله گذاری و انتقال آب با لوله در ۵ هزار و ۷۲۰ هکتار از ۱۲ شهرستان واقع در حوضه دریاچه ارومیه اجرا شده است.
وی اجرای ۹۵۴ کیلومتر کانال آبیاری عمومی و اجرای ۳ هزار و ۷۶۸ کیلومتر پوشش انهار سنتی را از دیگر طرحهای اجرا شده در استان در جهت افزایش بهره وری آب عنوان کرد.
وی ایجاد نشدن کامل زیرساختها در شبکههای آبیاری و زهکشی حوضه دریاچه ارومیه را از جمله چالشهای موجود در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد: طبق مصوبه ستاد احیاء دریاچه ارومیه میبایستی هر ساله ۸ درصد و در طول ۵ سال ۴۰ درصد از کاهش مصارف آب در بخش کشاورزی تحقق یابد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: این درحالیست که تعهدات مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه به طور کامل تامین اعتبار نشده است.
انتهای پیام/ش