سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه برخی فیلمسازها، فیلمهای خود را یا به جشنواره نمیآورند یا از آن انصراف میدهند تا اثرشان نقد نشود و فروش خوبی داشتهباشند، گفت: اگر چه معتقدم این بحث به تدریج در حال مطرح شدن است، ولی به طور کلی اینگونه نیست. برخی از مجموعهها فیلمهای خود را وارد جشنواره کرده بودند، اما به خاطر اینکه فیلم آنها برای شرکت در بخش رقابتی انتخاب نشده بود چنین صحبتهایی را مطرح کردند.
صالحی با بیان اینکه شرکت در جشنواره فیلم فجر برای فیلمسازان ما بسیار مهم است، افزود: جشنواره فیلم فجر، جشنوارهای است که دیده میشود. فیلمی هم که در این جشنواره دیده شود، طبعا شرایط خودش را داشته و فروش خوبی هم در آینده به همراه دارد.
وی در ادامه افزود: جشنواره فیلم فجر یک اتفاق قابل توجه برای سراسر کشور است؛ لذا هنوز کارگردانها، تهیه کنندگان و آنهایی که در تلاشند تا فیلمهای با کیفیت با سرمایه مالی خود بسازند، کاملا مشتاق هستند تا در جشنواره فیلم فجر شرکت کنند و ما شاهد استقبال آنها بودهایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نزدیک به ۸۰ فیلم برای شرکت در جشنواره امسال آمده اند، اظهار کرد: بهدلیل اینکه ما آمادگی اکران بیش از ۱۰۰ فیلم را نداریم، پروانه ساخت به بیش از ۱۰۰ فیلم داده نمیشود.
صالحی با اشاره به اینکه امسال بیش از ۸۰ فیلم در مسیر داوری جشنواره قرار گرفتهاند، خاطر نشان کرد: بر اساس نگاه سال گذشته که تنها ۲۲ فیلم انتخاب شده بود و همچنین ایجاد نظم با توجه به تراکم اکرانها، امسال هم ۲۲ فیلم برای جشنواره فیلم فجرانتخاب شده است. البته اینکه ۸۰ فیلم در مسیر داوری جشنواره قرار گرفته اند، نشان میدهد که همچنان حضور در جشنواره فیلم فجر برای فیلمسازان ما مهم و جدی است.
صالحی در خصوص هجمههای وارد شده به وزارت ارشاد درباره کلیپ منتشر شده مهدی یراحی، گفت: درباره این موضوع معاون هنری ما توضیحاتی دادهاند. آقای یراحی فردی با سابقه فعالیت خوب، قابل توجه و روشن در حیطههای مختلف از جمله حوزههای موسیقی دو زبانه فارسی_عربی، صدا وسیما و ساخت تیتراژها است؛ آنچه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاق افتاده، این است که ایشان مجوزی را گرفته، اما مطابق آن مجوز عمل نکرده و این کلیپ منتشر شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: طبیعتا طبق گفتههای شخص آقای یراحی، این کار درست نبوده و خلاف تعهداتش بوده است؛ اساسا کسی که تعهدی میدهد باید مطابق آن تعهد چه در حوزههای فرهنگی، هنری و یا در حوزههای اجتماعی عمل کند. اخلاق حرفهای، اخلاق اجتماعی و اخلاق اسلامی اقتضا میکند که انسان به تعهدات خود عمل کند، اما ایشان بر آن مبنا عمل نکرده اند. البته مواضعی که این خواننده بعدا در گفتوگویی داشته، مواضع بسیار ملایمتر و همراهتری بوده است.
صالحی در پایان خاطر نشان کرد: ان شاء الله ما با همین نگاه به پیش خواهیم رفت. ما نمیخواهیم هنرمندان ما احساس بن بست پیدا کنند. فضای کشور، نظام و انقلاب برای هنرمندانی است که میخواهند در این سرزمین برای ملت خود فعالیت کنند. اصل حرکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بر این است که آغوش باز خود را در مسیر حرکت هنرمندان داشته باشد. البته آنها هم باید به اخلاق حرفهای و تعهدات قانونی توجه داشته باشند.
انتهای پیام/