به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خرمالو نامی است که به گونه های مختلف میوه های مشابه از خانواده Diospyros گفته می شود.
انواع مختلفی از خرمالو وجود دارد که در گروه های مختلفی همچون خرمالوی ژاپنی، خرمالوی آمریکایی، خرمالوی سیاه و خرمالوی هندی طبقه بندی می شود. تمامی این خرمالو ها ارزش تغذیه ای مشابهی دارند و می توانند مزایای بسیار زیادی برای سلامتی بدن داشته باشند فقط برخی از موارد همچون محتوای فیبر و ترکیبات آلی در برخی از آن ها متفاوت است.
اگرچه محبوبترین خرمالو بومی چین است اما در عرض صد سال گذشته این میوه به کشورهای دیگر نیز توسعه پیدا کرده است. این موضوع نشان می دهد مردم کشورهای مختلف جهان از سال ها پیش از این میوه استفاده می کردند.
ارزش غذایی خرمالو:
این میوه سرشار از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B6 و نیز فیبر غذایی، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. خرمالو همچنین شامل ترکیبات آلی همچون کاتچین، گالوکاتچین،بتولینیک اسید و ترکیبات کارتنوئیدی مختلف است. لیست بلند بالایی از مزیت های این میوه به خاطر حضور ویتامین ها و مواد معدنی است که اشاره کردیم.
اجازه دهید نگاهی به مزایای این میوه برای سلامتی بدن بیندازیم.
خرمالو برای پیشگیری از سرطان:
این میوه کوچک و خوشمزه سرشار از عوامل ضد سرطانی، آنتی اکسیدان هاست که می تواند توانایی بدن برای مبارزه با رادیکال های آزاد را تقویت کند، سلامت کلی بدن را بهبود ببخشد و در برابر بیماری های مختلفی از بدن محافظت کند.
رادیکال های ازاد محصولات فرعی متابولسیم سلولی هستند که می توانند سلول های سالم را به سلول های سرطانی تبدیل کنند و به اندام های مختلف آسیب برسانند.
خرمالو سطح بالایی از ویتامین C و A و نیز ترکیبات فنولی همچون کاتچین و گالو کاتچین را دارد که می توانند از انواع محتلفی از سرطان پیشگیری کنند. به همین خاطر اضافه کردن خرمالو به رژیم غذایی می تواند شما را در برابر سرطان های مختلف مصون دارد.
تقویت ایمنی بدن با مصرف خرمالو:
این میوه به خاطر وجود ویتامین C، می تواند قدرت سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. خرمالو یکی از میوه هایی است که سطح ویتامین C بالایی دارد و یک عدد از آن می تواند نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برآورده کند.
ویتامین C سیستم ایمنی را تحریک می کند و تولید گلبول های سفید خون را افزایش می دهد. همانطور که می دانید گلبول های سفید اولین خط دفاعی در برابر عفونت های میکروبی، قارچی و ویروسی است.
مصرف خرمالو برای کمک به گوارش:
خرمالو نیز همانند سایر میوه ها منبع خوبی از فیبر است. این میوه می تواند ۲۰ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند.
فیبر به بدن کمک می کند مواد غذایی را به شیوه موثرتری پردازش کند. فیبر اینکار را از طریق تحریک حرکات روده برای انتقال غذا ار سیستم گوارش ، تحریک ترشح صفرا و مایع گوارشی و تسکین نشانه های اسهال و یبوست انجام می دهد.
به طور کلی میوه های غنی از فیبر همچون خرمالو می توانند سلامت سیستم گوارش را افزایش دهند و از بدن در برابر بیماری هایی همچون سرطان روده و سایر بیماری ها محافظت کنند. همچنین این ماده می تواند به کاهش وزن افراد کمک کند.
پیشگیری از توسعه تومورها با خوردن خرمالو:
به همراه خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در این میوه که می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، می توانید خطر توسعه تومورها را نیز کاهش دهید. همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، خرمالو حاوی بتولینیک اسید است که ترکیب ضد توموری محسوب می شود. همین امر می تواند جلوی توسعه تومورها را در بدن بگیرد.
خواص خرمالو برای پیشگیری از پیری زودرس:
خرمالو غنی از ویتامین های مختلفی است که از جمله آن ها می توان به ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپن و کریپتوزانتین اشاره کرد. این ویتامین ها به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند و می توانند استرس اکسیداتیو را کاهش دهند و از بروز نشانه های پیری زودرس همچون چین و چروک، لکه های مرتبط با افزایش سن، بیماری آلزایمر، خستگی، از دست دادن بینایی، ضعف عضلانی و سایر شرایط جلوگیری کنند.
خاصیت تقویت کننده بینایی خرمالو
ترکیباتی که در خرمالو یافت می شود مزایای تایید شده ای برای سلامت چشم ها دارند. زآگزانتین ( عضوی از ویتامین ب کمپلکس) که در خرمالو یافت می شود می تواند به خاطر رفتار آنتی اکسیدانی خود ، سلامت چشم را بهبود ببخشد.
مطالعات انجام شده نشان می دهد این ترکیب قادر است دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد، آب مروارید را کمتر نماید و جلوی کوری شبانه را بگیرد.
خرمالو، کنترل کننده فشار خون:
پتاسیم ماده معدنی دیگری است که در خرمالو یافت می شود. این ماده به عنوان وازودیلاتور عمل می کند و فشار خون را پایین می آورد. همین امر موجب می شود جریان خون به سایر قسمت های بدن افزایش پیدا کند.
فشار خون پایین باعث کاهش فشار بر روی سیستم قلبی عروفی می شود و جلوی بیماری های قلبی مختلفی را می گیرد. خرمالو حاوی ترکیبات این چنینی است و می تواند فشار خون را پایین بیاورد.
تنظیم جریان خون با میوه خرمالو:
پتاسیم علاوه بر اینکه فشار خون را پایین تر می آورد می تواند منبع خوبی برای مس باشد که عنصر ضروری در ایجاد گلبول های قرمز جدید است. بدون مس، شما نمی توانید مواد ضروری برای ایجاد هموگلوبین بیشتر را کنترل کنید.
جریان افزایش یافته گلبول های قرمز سالم، عملکرد شناختی ، تن عضلانی، متابولیسم و سطح انرژی را بهبود می بخشد و تریمم زخم را اسانتر می سازد.
خرمالو برای بهبود فعالیت متابولیک:
خرمالو حاوی عناصر ویتامین ب کمپلکس همچون فولیک اسید و تیامین است که همه آن ها برای فرایندهای آنزیمی و عملکرد متابولیم ضروری هستند. این عناصر شما را مطمئن می سازد که عملکرد سیستم بدن به درستی انجام می شود و متابولیسم افزایش پیدا می کند. خرمالو می تواند سطح انرژی را افزایش دهد، تن عضلانی را بیشتر کند و گوارش را بهبود ببخشد.
چگونه خرمالو را مصرف کنیم؟
شما می توانید این میوه را به صورت تازه، خشک شده، خام یا پخته مصرف کنید.
عوارض خرمالو:
خرمالو می تواند فشار خون را به طور قابل توجهی کاهش دهد. اگر دچار کم فشاری خون هستید از خوردن آن اجتناب کنید. در غیر اینصورت می توانید از خوردن این میوه لذت ببرید.
منبع:مجله سلامت
انتهای پیام/