محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم صنعتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تعیین تکلیف قیمت نان اظهار کرد: با وجود افزایش چشمگیر هزینههای تولید اعم از خمیر مایه، شکر، دستمزد و سربار، اما قیمت نان طی ۴ سال اخیر تغییری نداشته است.
وی افزود: با توجه به ثبات نرخ نان طی سالهای اخیر، از مسئولان دولتی انتظار میرود که در ابتدای سال آینده قطعا تغییر نرخ را اعمال کنند تا بیش از پیش بر مشکلات نانوایان افزوده نشود.
بیشتر بخوانید: ۳۵ درصد کیفیت نان تولیدی به مواد اولیه باز میگردد/کشت فراسرزمینی گندم مد نظر ما نیست
کرمی یکسان سازی نرخ آرد و نان را تنها نسخه شفابخش افزایش کیفیت و حل مشکلات نانوایان برشمرد و گفت: با توجه به آنکه دولت هر کیلو گندم را با نرخ ۱۶۰۰ تومان از گندمکاران خریداری میکند و با قیمت ۶۶۵ تومان در اختیار نانواییهای یارانه پز و ۹۰۰ تومان آزاد پز قرار میدهد، از این رو چند نرخی بودن قیمت آرد منطقی نیست، به نظر میرسد با یکسان سازی نرخ آرد و نان به سبب قرار گرفتن رقابت سالم میان نانوایان شاهد افزایش کیفیت، قیمت منطقی نان و حذف رانت و سودجویی افراد هستیم.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم صنعتی ادامه داد: با وجود آنکه اختلاف قیمت آرد نانواییهای یارانه پز و آزاد پز زمینه را برای فساد و رانت برخی افراد به وجود میآورد، علت تعلل اجرای یکسان سازی نرخ آرد و نان را نمیدانم.
به گفته وی، با وجود آنکه نانوایان بارها به دولت اعلام کرده اند که قیمت فعلی نان جوابگوی هزینه تولیدشان نیست، اما مسئولان امر توجهی به این موضوع نداشتند.
کرمی در پایان با اشاره به اینکه بودجه پیشنهادی بخش آرد و نان جوابگو نیست، تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم و پرداخت یارانه ۵ هزار و ۵۰۰ تومانی نان به افراد، بودجه پیشنهادی ۸ هزار میلیارد تومانی بخش آرد و نان جوابگو نخواهد بود و به اعتقاد بنده رقمی معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان باید به این بخش اختصاص یابد.
انتهای پیام/