به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، عبدالرحمان زاغی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره گسترش شیوع آفت مگس مدیترانهای هشدار داد و گفت: هم اکنون سطح ردیابی این مگس به حدود ۵۴ هزار هکتار رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه محصول نارنگی در برخی از کانونهای شیوع آفت دچار آسیب شده است از باغداران خواست تا هرچه سریعتر برای برداشت میوههای رسیده موجود در سردرخت اقدام کنند.
زاغی بهترین روش مقابله با آفات را اقدامات پیشگیرانه بیان کرد و از صاحبان باغهای مرکبات به ویژه باغهای نارنگی خواست تا میوههای فاسد را از پای درختان جمع آوری و در عمق ۴۰ تا ۵۰ سانتی متری زمین دفن کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تسریع در برداشت میوههای رسیده درختان را ضروری دانست و افزود: میوهها در صورتی که برداشت نشوند و روی درخت باقی بمانند، میزبان آفت خواهند بود.
وی گفت: مگس میوه در شرایط سخت، تا ۲ ماه زنده میماند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد.
وی افزود: هم اکنون حدود ۳ هزار هکتار از باغهای نارنگی استان که تحت استرس مگس مدیترانهای قرار داشت که خوشبختانه قسمت زیادی از باغهای نارنگیهای پیش رس چیده شده است و نگرانی از این بابت متوجه باغداران نیست.
مهرداد احمدی پژوهشگر مرکز تحقیقات هستهای کشاورزی کشور نیز به روشهای نوین مبارزه با این حشره اشاره کرد و گفت:: دانش اجرای این روش هم اکنون فقط در اختیار ۵ کشور جهان است و ایران نخستین کشور آسیای میانه در دستیابی به این دانش محسوب میشود.
این پژوهشگر افزود: هزینه اجرای این طرح کمتر از یک دهم هزینههای سمپاشی و سایر روشهای مبارزه با این آفت است و از روشهای دوستدار محیط زیست نیز به شمار میرود.
احمدی گفت: با این روش، ایران از واردات سموم تکنیکال که فقط در اختیار انگلیس و اسپانیا قرار دارد نیز بی نیاز میشود.
انتهای پیام/آ