به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا روز چهارشنبه سفر دورهای مهمی را برای دیدار با مقامات چند کشور همسایه در منطقه اقیانوس آرام به ویژه با هدف تأکید بر نفوذ کشورش در مقابل چین آغاز میکند.
موریسون، نخستین نخست وزیر دولت استرالیا خواهد بود که از دههها پیش به ویتنام سفر میکند. وی به ویژه نخستین نخست وزیر استرالیاست که دیداری دوجانبه از فیجی انجام میدهد، کشوری که با وجود کوچک بودن چهارمین اقتصاد منطقه است.
آن روستون، وزیر مشاور در امور توسعه بین الملل و توسعه اقیانوس آرام دولت استرالیا اعلام کرد: «این سفر عمدتا به شرکای ما در زمینه امنیت، اقتصاد و فرهنگ اختصاص دارد.» استرالیا از دیرباز شریک تجاری اصلی کشورهای منطقه اقیانوس آرام به شمار میرود و چهار برابر بیشتر از نیوزیلند که دومین کمک کننده به کشورهای منطقه است، به آنها کمک میکند. اما این نفوذ در حال حاضر کاهش یافته است.
موریسون در مقابل کاهش نفوذ استرالیا در منطقه اقیانوس آرام متعهد شد دیپلماتهای بیشتری در اقیانوسیه مستقر کند، سرمایه گذاریها و شرکای خود را در زمینه امنیتی افزایش دهد و همچنین پایگاهی نظامی در پاپوآ گینه نو ایجاد کند.
جنی هاوارد جونز از مؤسسه لووی اعلام کرد: «یک حس ترس در کانبرا وجود دارد زیرا که نفوذ فزاینده چین از این پس منافع استرالیا را تهدید میکند.»
پکن میلیاردها دلار وام برای طرحهای زیربنایی در چند کشور جزیرهای تزریق کرده است. علاوه بر این، چند کشور منطقه اقیانوسیه از انفعال کانبرا در مقابل تغییرات آب و هوایی در این شرایط که بالا آمدن آب مجمع الجزایر آنها را به شدت تهدید میکند، انتقاد میکنند.
استرالیا به علت مصرف زغال سنگ و جمعیت محدودش (۲۵ میلیون نفر) یکی از کشورهای جهان است که بیشترین میزان سرانه گاز گلخانهای را تولید میکنند. حال آنکه نخست وزیر این کشور که انتخابات پارلمانی پیچیده ماه مه را در پیش رو دارد، ماه سپتامبر از درج اهداف کاهش گازهای گلخانهای در قانون صرف نظر کرد.
انتهای پیام/