به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از اتفاقات ۲ سال پیش، روابط سیاسی کشورهای عربستان، امارات و قطر تیره و تار و از سال ۲۰۱۷ تمامی راههای زمینی، دریایی و هوایی عربستان و کشورهای همسو نظیر امارات با قطر بسته شد و آنها از قطریها درخواستهایی کردند تا روابط به حالت عادی بازگردد که با پاسخ منفی مسئولان قطری همراه شد.
این موضوع به ورزش و به خصوص فوتبال هم ورود کرد تا جایی که اماراتیها و عربستانی برای بازی در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۸ خواستار برگزاری دیدارهایشان با نمایندگان قطر در کشور ثالث (بی طرف) بودند که کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) این موضوع را رد کرد. البته در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه موضوع حق پخش تلویزیونی نیز درگیریهای زیادی را بین عربستان و قطر بوجود آورد، زیرا قطر با BEIN SPORT و عربستان با BE OUT Q فعالیت میکرد و در صدد بودند تا قطر را که حق پخش بازیها را خریداری کرده، بیرون بیاندازند و خودشان حق پخش مسابقات را بگیرند که موفق نبودند، زیرا در حال حاضر همه کشورها مجبور هستند تا برای دیدن بازیهای مهم ورزش جهان با قطر گفتگو و مذاکره کنند که حق پخش بالاتری نسبت به دیگران دارد.
البته با همگروه شدن عربستان و قطر در جام ملت های آسیا ۲۰۱۹، همگان منتظر دیدار سیاسی ترین بازی جام ملت ها هستند و به دلیل مشکلات امارات با قطری ها، آنها دخالت هایی را انجام دادند که به مذاق مسئولان قطری خوش نیامده است.
عجیبترین اتفاق زمانی رخ داد که سعود المهندی، نایب رئیس قطری کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در هنگام ورود به امارات با ممانعت پلیس این کشور روبرو شد و چند ساعتی درگیر حل این مشکل بود. هرچند پس از گذشت چند ساعت او در نشست سران کنفدراسیون فوتبال آسیا در دبی حضور یافت، اما رسانههای قطری این مشکل را آبروریزی امارات قلمداد کردند و خواستار رفع حل مشکل شدند که این اتفاق رخ نداد.
اماراتیها ۱۷ دی ۱۳۹۷ مانع ورود پنج خبرنگار قطری که برای پوشش مسابقات به امارات میرفتند، شدند و به یکی از خبرنگاران روزنامه الخلیج گفتند که گذرنامه او باید توسط مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا چک شود و به نوعی مانع ورود او به خاک امارات شدند که همین امر سبب بازگشت او به دوحه شد.
همچنین خبرنگاری دیگر که با روادید گردشگری برای تماشای دیدارها آمده بود تا در طول برگزاری مسابقات گزارشهایی درباره این مسابقات تهیه کند، به دلایلی نامعلوم بازداشت شد. اینبار، اما اماراتیها دلیل مشکل ویزای این خبرنگار را اندازه عکس او عنوان کردند و این در حالیست که روادید او با سایرین هیچ تفاوتی نداشت، اما مانع حضور او در دیدارهای جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ شدند.
البته درباره صدور ویزا برای اصحاب رسانه نیز ابهاماتی وجود دارد. روادید افراد رسانهای در امارات توسط نیروهای بی طرف کنفدراسیون فوتبال آسیا صادر میشود و این روند در تمامی مسابقات معمول است. اگر مدارک قانونی و مورد تایید از سوی مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا باشد، دلیلی برای این کار اماراتیها وجود ندارد.
در جریان برگزاری مسابقات جام ملت های آسیا به میزبانی امارات متحده عربی اصحاب رسانه به صورت متوالی و با روندی غیر معمول تحت تحقیقات امنیتی قرار گرفته و در این رابطه نقض حقوق شخصی از سوی مقامات اماراتی قابل مشاهده بود. اماراتی ها در تلاش بودند تا آدرس منزل، شماره منزل، نوشته ها وگزارش های این افراد را زیر نظر داشته باشند. آن ها به دلایل نامشخص نوشته های ورزشی قطری ها را به مسائل سیاسی مرتبط و با دستوری خودسرانه بیش از ۱۳ ساعت این افراد را در خاک کشورشان در جایی همانند لابی فرودگاه حبس می کردند.
سیاسیترین بازی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ امارات درحالی از روز پنج شنبه هفته جاری آغاز میشود که سعودیها برای صدرنشینی دست به هرکاری میزنند و فدراسیون فوتبال این کشور اعلام کرد که ۹ هزار بلیت مجانی برای این دیدار در نظر گرفته که آنها را بین هواداران عربستانی و اماراتی تقسیم خواهد کرد تا خود را آماده دیدار برابر قطر کنند.
محمد الدوسری، مسئول توزیع بلیتهای مجانی عربستان گفت که استقبال اماراتی ها برای دیدن این رقابت زیاد بوده و قرار است با شعار "با هم تا ابد" به حمایت از هم در جام ملت های آسیا بپردازند.
دیدار تیم ملی فوتبال عربستان و قطر ۲۷ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۳۰ در ورزشگاه زاید ابوظبی برگزار میشود.
انتهای پیام/
ماکینه ای هستیم داعش رو درست کردیم ما کینه ای هستیم القاعده رو درست کردیم ما کینه ای هستیم پنج سال زن و بچه های بیگناه یمن رو میکشیم واقعا راست گفتی