نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: بیان احساسات، عواطف و غرور ملت از ویژگی‌های سرود‌های حماسی بود.

به گزارش حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم افتتاحیه جشنواره سرود‌های حماسی و آوا‌های انقلابی بسیج «آوای بیداری» صبح امروز سه‌شنبه ۲۵ دی‌ماه، با قرائت آیاتی از قرآن کریم و اجرای زنده سرود ملی، در حوزه هنری خرم‌آباد برگزار شد.

آیت‌الله سید احمد میرعمادی امام جمعه خرم‌آباد و نماینده‌ی ولی فقیه در استان لرستان، سرهنگ حجت‌الله ناصری‌پور مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سرهنگ علی‌حسین پازدار معاون هماهنگ کننده سپاه حضرت ابوالفضل (ع)، محمد گلریز، هادی آرزم، اسفندیار قره‌باغی، جمشید جم، بابک رضایی و جمعی از مسئولان و هنرمندان موسیقی نواحی کشور در این مراسم حضور داشتند.

آیت‌الله میرعمادی: سرود‌های انقلاب وجه عرفانی داشتند/ هنر در اختیار دین و مردم باشد

کریمی رئیس سازمان بسیج هنرمندان لرستان در ابتدای این مراسم روی سِن آمد و در سخنانی گفت: استان لرستان، استانی چهار فصل است که با تقدیم ۲ هزار شهید در دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی پیشرو بوده و زادگاه علما و فرهیختگان بزرگی چون آیت‌الله بروجردی است. حضور و تاثیرگذاری رزمندگان این سرزمین در دفاع مقدس برکسی پوشیده نیست. حماسه عظیم نهم دی برگ زرین دیگری است که مردم این سرزمین افتخار حضور حماسی در آن را داشته‌اند.

او افزود: حضور نیرو‌های ارتش، بسیج و سپاه این منطقه در فتح خرمشهر و آزادسازی آبادان و ده‌ها عملیات بزرگ منجر به تمجید رهبر انقلاب، از رزمندگان این منطقه شد. موسیقی حماسی لری با تصنیف زیبای «دایه دایه» از جمله آثار ماندگار تاریخ موسیقی حماسی در ایران است. امید است مسئولان اهتمام لازم را به منویانت رهبر معظم انقلاب مبنی بر تولید سرود داشته باشند.

آیت‌الله سید احمد میرعمادی در ادامه این مراسم در سخنانی اظهار کرد: لازم بود در این جشنواره موسیقی که در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می‌شود، نگاهی به عوامل و محتوا‌هایی که موجب حرکت و انگیزه مردم برای حمایت از انقلاب اسلامی بوده داشته باشیم که یک امر بسیار ضروری است.

وی گفت: هرگز تظاهرات سال ۵۷ را از یاد نمی‌بریم که سرود‌های حماسی به مردم انگیزه و وجد می‌داد. سرود‌ها به اندازه‌ای جذاب بودند که مردم آن را به صورت جمعی می‌خوانند. سرود «الله الله» یا سرود «آمریکا، آمریکا ننگ به نیرنگ تو» و سرود «خمینی‌ای امام» و «بهمن خونین» از جمله سرود‌های حماسی آن روز‌ها بود که در ایجاد انگیزه و تشویق حرکت مردم به سمت مبارزه نمود داشت. سرود‌های حماسی در پیروزی انقلاب نقش داشتند و پس از آن سرود‌هایی که در دفاع مقدس ساخته شد، بسیار جذاب و تاثیرگذار بود.

آیت‌الله میرعمادی: سرود‌های انقلاب وجه عرفانی داشتند/ هنر در اختیار دین و مردم باشد

وی سرود را نیاز امروز جامعه دانست و عنوان کرد: اخلاص گویندگان و خوانندگان در ماندگاری این آثار، نقش فراوانی داشته است؛ چراکه خوانندگان برای خدا می‌خوانند و به همین دلیل تاثیرگذار بودند. هرکاری که برای خدا و قرب الهی صورت گیرد، جذاب خواهد بود. شاید آن روزی که این سرود‌ها خوانده می‌شد، هیچ توجهی به‌ماندگاری آن در نظر گرفته نمی‌شد و این حرف‌ها مطرح نبود. اگر این سرود‌ها امروز در تاریخ انقلاب اسلامی ایران ماندگاری شد، به دلیل همین اخلاص‌ها بود.

نماینده‌ی ولی فقیه در لرستان افزود: سرود‌های انقلابی و حماسی همخوانی با آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی و دارای اهداف بلند و متعالی بودند. ضد ظلم و استکبار  در راستای عدالتخواهی و اسلام خواهی بودند. خیلی مهم است که یک هنر در خدمت مردم و تعالی دین باشد. سرود‌های انقلاب مطابق با ارزش‌های دینی و فرهنگ مردم بود. امروز بعضی از سرود‌ها و اشعار و ترانه‌ها فاقد ارزش و فاقد محتواست. برخی اشعار، پیامی ندارند درحالی که پیام سرود‌های انقلابی ارزشمند بود و اهداف متعالی را دنبال می‌کردند.

وی دوری از لهو و لعب را یکی دیگری از مولفه‌های سرود‌های حماسی دهه 60 دانست و گفت: این سرود‌ها برخاسته از فطرت بود و بردل می‌نشست. استفاده از ابزار موسیقی در این سرود‌ها بخاطر تعالی بخشی بود، در حالی که امروز ابزار موسیقی بر خود موسیقی غلبه دارد؛ این کارها ارزشی ندارد. سرود‌های حماسی از لهو و لعب به دور بودند. به طور کلی ماهیت این سرود‌ها به آلات موسیقی بستگی نداشت.

امام جمعه خرم آباد خاطرنشان کرد: بیان احساسات، عواطف و غرور ملت یکی دیگری از ویژگی‌های سرود‌های حماسی بود که غرور و افتخارات یک ملت را بیان می‌کرد و دعوت به وحدت، دیانت، ایثار، فداکاری و عرفان بود. خیلی از سرود‌های انقلاب جنبه عرفانی داشت؛ به همین دلیل ماندگار شد. ۴۰ سال از آن روز‌ها گذشت، اما سرود‌های انقلابی هنوز در گوش ملت بزرگ ایران طنین‌انداز است و وقتی خوانده می‌شود، اشک مردم جاری می‌شود. بعد از ۴۰ سال هنوز سرود‌های انقلابی طراوت و نشاط و محتوای عمیقی دارند. این سرود‌ها از نظر محتوا برگرفته از آیات قرآن، احادیث و کلام امام خمینی (ره) بودند. امروز نیز برخی از این سرود‌ها برگرفته از بیانات رهبر انقلاب است که ماندگار خواهند شد.

آیت‌الله میرعمادی گفت: خلاقیت و نوآوری یکی دیگر از ویژگی‌های سرود‌های انقلابی و حماسی بود. این سرود‌ها مثل آیات قرآن هستند. با نشاط‌ترین مردم کسانی هستند که در راهیپمایی ۲۲ بهمن حضور داشتند. مردمانی که بچه خردسال و شیرخوار را به میدان آورند، نشاط دارند چراکه به دنبال رضایت خداوند بودند.

در ادامه این مراسم محمد میرزاوند خواننده لرستانی و خالق اثر مشهور «دایه دایه» روی سِن آمد و این قطعه ماندگار را اجرا کرد که مورد استقبال حضار قرار گرفت.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار