به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،اکبر نعمت الهی مدیر موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت در آیین افتتاح موزه کارآموزان صنعت نفت آبادان با اشاره به این که ۱۲۴ منطقه، تاسیسات، اماکن و ابنیه صنعت نفت ثبت ملی شده است گفت: نهضت ثبت ملی ابنیه، ساختمانها و تجهیزات صنعت نفت ادامه مییابد و میراثی بدون ثبت ملی در صنعت نفت باقی نمیماند.
وی با بیان این که با افتتاح موزه کارآموزان صنعت نفت، تعداد موزههای آبادان به ۲ موزه رسید افزود: تا پایان سال موزههای کرمان، تهران و سبزوار نیز به بهره برداری میرسند و بدین ترتیب تعداد موزههای صنعت نفت به عدد پنج میرسد.
مدیر موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت ادامه داد: ۲ موزه در مسجدسلیمان و کرمانشاه نیز سال ۹۸ افتتاح میشوند.
نعمت الهی با بیان این که حدود ۲۵ میلیون برگ سند در انبار صنعت نفت موجود است تا به یکی از مراکز اسناد صنعت تخصصی کشور تبدیل شود گفت: امیدواریم سال آینده سایت مرکز اسناد صنعت نفت رونمایی شود و در اختیار همه دانش پژوهان و دانشجویان قرار گیرد.
وی با یادآوری این که در مطالعات اولیه که ازسوی مشاوران میراث فرهنگی موزههای نفت انجام گرفت، آبادان با توجه به ظرفیتهای عظیم آن به عنوان یک شهر موزه در نظر گرفته شده است، افزود:بیشترین ثبتهای ملی در نفت، در شهر آبادان انجام شده است.
علی اکبر میرقادری مدیرعامل پالایشگاه آبادان نیز در این آیین با بیان اینکه آبادان شهری زنده است و در دورانی که هنوز کشورهای آسیایی و آفریقایی در دوران کشاورزی سنتی به سر میبردند، این شهر در صنعت نفت پیشگام بوده است، گفت: تدوین، حفظ و مستند سازی این تاریخ یک وظیفه ملی و شرعی است و موجودیت ما بر اساس همین تاریخ تعریف شده است.
وی افزود: برخی واحدهایی که هم اکنون در پالایشگاه آبادان در حال سرویس هستند قدمت آنها بیش از ۸۰ سال است.
مدیرعامل پالایشگاه آبادان ادامه داد: باید از صنعتی که ۱۱۰ سال از ساخت و تاسیس آن میگذرد درس گرفت، زیرا نماد زنده بودن شهری است که در زمان خود از بسیاری کشورها پیشتر بوده است.
میرقادری گفت: واحدهایی که پس از ۸۰ سال در حال کار هستند، نماد قدرت و پیشرفته بودن علمی است که در گذشته از آن استفاده شده است و باید در حفظ و تبیین آن کوشید.
وی افزود: در ۳۰ سال گذشته موانع برای توسعه شهر برداشته نشده، که برخی از آن به مافیایی صنعت جهانی مربوط است، ولی در خود کشور نیز کوتاهی شد.
مدیر عامل پالاشگاه آبادان گفت: در حاضر پالایشگاه آبادان با ۳۰ هزار بشکه نفت خام، ۱۲ هزار لیتر بنزین یورو چهار، ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل، و بسیاری از خوراکهای پتروشیمی آبادان و دیگر واحدها را تامین میکند.
میرقادری افزود: با تلاش و کار بی وقفه دانشمندان انواع کاتالیزور ها، قطعاتی که از خارج وارد میشود را در داخل کشور تولید میشود و چند برابر این پتانسیل در پالایشگاه آبادان وجود دارد.
وی گفت: این پالایشگاه با کلید زدن فازهای ۲ و ۴ در سالهای بسیار نزدیک به یکی از مدرنترین و سودآورترین پالایشگاههای جهان تبدیل خواهد شد.
محمدرضا کارگر مدیرکل موزهها و اموال منقول و تاریخی سازمان میراث فرهنگی نیز در این آیین با بیان این که در آستانه یک اتفاق بزرگ در صنعت نفت هستیم، گفت: با افتتاح این موزه اتفاق عقلانیتی در صنعت نفت ایجاد شده تا خاطره خود را حفظ کند.
وی افزود: این موزه بالندگی، رشد، فرانگری و توسعه در صنعت نفت است.
در این موزه که روز گذشته با حضور برخی مدیران وزارت نفت، مدیر کل موزهها و اموال منقول تاریخی سازمان میراث فرهنگی افتتاح شد اشیاء و اسناد مربوط به صنعت نفت گردآوری و نگهداری شده تا ضمن معرفی و بازنمایی در پژوهش و آموزش مورد بهره برداری قرار گیرند.
بیشترین آثار ثبت ملی در صنعت نفت مربوط به آبادان میباشد که از همه نقاط کشور بیشتر است و با توجه به تاریخ نفت در شهر این امکان و ظرفیت وجود دارد که ۵۰۰ مکان در این فهرست ثبت ملی شود.
موزه کارآموزان صنعت نفت آبادان، اولین و بزرگترین موزه صنعتی کشور است که با ۱۲ هزار مترمربع مساحت دارای هفت هزار متر فضای موزهای است.
انتهای پیام / د