به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، خلیل نیکشاد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل امروز در جلسه شورای تحقیقات با حضور محققین و پژوهشگران بخش کشاورزی افزود: مراکز تحقیقاتی و محققین بخش کشاورزی در کنار بخش اجرایی میبایست زمینههای کشاورزی هوشمند در استان اردبیل را فراهم آورند.
وی بیان کرد: لازمه رشد در بخش کشاورزی اجرای کشاورزی مدرن و دقیق و بروز است که مراکز تحقیقاتی و محققین بخش کشاورزی در کنار بخش اجرایی میبایست زمینههای کشاورزی هوشمند در استان اردبیل را فراهم آورند و زیر ساختهای نرم افزاری و سخت افزاری کشاورزی هوشمند میبایست از هم اکنون برنامه ریزی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: تغییرات شرایط اقلیمی و افزایش و کاهش ناگهانی درجه حرارت بارشهای پیش بینی نشده سرما و گرما و دیگر متغییرهای محیطی ایجاب میکند که پژوهشگران و محققین بخش کشاورزی به دنبال راهکارهایی باشند که اجرایی نمودن آنها از خسارتهای هنگفت و پیش بینی نشده به محصولات کشاورزی جلوگیری شود و از طرف دیگر نیز بهره برداران با حداکثر تولید بتوانند توان مالی خود را سال به سال افزایش دهند.
نیکشاد در ادامه سخنان خود افزود: خودکار سازی سیستم کاشت و داشت و برداشت میبایست در برنامههای کاری محققین قرار گیرد، زیرا کشورهای همسایه مثل ترکیه طرح هوشمند سازی کشاورزی را در چند استان خود در محصولات گلخانهای و باغات زیتون به صورت پایلوت اجرا کرده است و ما نیز میبایست برنامه ریزی نمائیم تا با زمینه سازی کشاورزی هوشمند به راهکارهای مناسب حداکثر تولید در واحد سطح دست یابیم.
وی گفت: سیب زمینی تولیدی استان اردبیل نه تنها در سطح کشور نمونه است که این امر نشانگر سعی و اهتمام بخش اجرایی در کنار بخش تحقیقات و عمل به توصیههای فنی توسط بهره برداران دارد و محصول سیب زمینی تولیدی استان در مقایسه با کشور ترکیه جزو پاکترین محصولات تولیدی محسوب میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: اجرای پروژههای تحقیقاتی میبایست کاربردی و بر اساس ضرورت ونیاز بهره برداران طراحی و اجراشود.
انتهای پیام/ح