به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت گشنیز حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، آهن، فیبر، فسفر، ساپونین، فنول، سلنیوم، روی (زینک)، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز وغیره است.
برای بررسی خواص شربت گشنیز و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت گشنیز گفت: یکی از خواص فوق العاده شربت گشنیز افزایش سوخت وساز بدن و چربی سوزی است که باعث لاغری شکم و پهلو و در نتیجه تناسب اندام میشود.
بیشتر بخوانید: شربتی برای دفع سنگ کلیه/ چگونه درد مفاصل را درمان کنیم؟
وی افزود: درمان دردهای رماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و مفصلی (آرتریت) از دیگر خواص این شربت است که میتوان نام برد.
عظمایی بیان کرد: این شربت موجب تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، تقویت بینایی، تصفیه خون، رفع سردرد، بهبود کیفیت خواب و کنترل قند، فشار و چربی خون میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از خواص دیگر شربت گشنیز میتوان به تقویت و استحکام استخوان و دندان و پیشگیری از پوکی استخوان و آرتروز، به علت وجود منیزیم و فسفر در آن اشاره کرد.
وی اظهار کرد: شربت گشنیزموجب تقویت دستگاه گوارش، هضم آسان غذا و جذب بهتر آن در رودهها میشود؛ همچنین ضد نفخ و باد شکن بوده و باعث کاهش گاز و اسید معده، رفع دل درد، دل پیچه و رفع یبوست میشود.
عظمایی افزود: پاکسازی معده، روده، کلیه و مجاری ادرار و دفع سمومات از بدن از دیگر خواص این شربت است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف شربت گشنیز موجب آرامش قلب و اعصاب، همچنین دفع سنگ کلیه و صفرا میشود.
بیشتر بخوانید: تضمین سلامت پوست و مو با شربت زردآلو
وی بیان کرد: این شربت خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و بدن را در برابر انواع بیماریها از جمله سرطانها محافظت میکند.
عظمایی اظهار کرد: شربت گشنیزموجب تقویت دستگاه گوارش، هضم آسان غذا و جذب بهتر آن در رودهها میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: رفع مشکلات تنفسی، سرماخوردگی، آسم، سرفه و سینوزیت از دیگر خواص این شربت بی نظیر است.
وی گفت: مصرف شربت گشنیز برای زنان بسیار مفید است و باعث رفع دردهای قاعدگی میشود.
عظمایی بیان کرد: این شربت برای افرادی که قصد ترک سیگار یا قلیان را دارند بسیار مفید و اثربخش است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است.
عظمایی بیان کرد: از این شربت میتوان ۳ تا ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
-عرق گشنیز نیم لیتر
-عرق زنیان نیم لیتر
-عرق زیره نیم لیتر
-عرق رازیانه نیم لیتر
-تخم گشنیز ۸۰ گرم
-عسل نیم کیلو
برای تهیه این شربت ابتدا عرقیجات شامل عرق گشنیز، عرق زنیان، عرق زیره، عرق رازیانه را با هم ترکیب میکنیم.
تخم گشنیز را نیم کوب کرده و به عرقیجات اضافه میکنیم.
پس از گذشت ۴ تا ۵ ساعت، در حرارت ملایم به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه میجوشانیم.
هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد، آن را صاف کرده وعسل را اضافه میکنیم.
شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
شربت آماده میل کردن است.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال، به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک استفاده کرده و چند قطره آب لیموترش اضافه میکنیم.
انتهای پیام/