به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مصیب امیری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس در جلسه کارگروه گردشگری استان فارس که با هدف بررسی مسائل و مشکلات گردشگری شهرستان بوانات برگزار شد، گفت: با هدف بررسی و ساماندهی مسائل و مشکلات شهرستان ها، تلاش شده که هر جلسه از کارگروه با موضوع یک شهرستان و با حضور فرماندار و مسئولین ذیربط آن شهرستان برگزار شود.
وی با بیان اینکه که این جلسه به دلیل اهمیت شهرستان بوانات در حوزههای تاریخی و گردشگری طبیعی به این شهرستان اختصاص یافته است، گفت: برای تکمیل موزه بوانات باید اسناد مالکیت این طرح رفع شود.
امیری ادامه داد: طرح احداث موزه شهرستان بوانات هم اینک ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
حسین پور اسد مسئول اداره میراث فرهنگی شهرستان بوانات نیز در این جلسه پیرامون طرح احیای جاده تاریخی ابریشم در مجاورت کاروانسرا برد شیراز مطالبی را مطرح کرد.
وی گفت: شواهدی وجود دارد که نشان دهنده عبور یکی از انشعابات جاده ابریشم در مسیر شیراز- قادرآباد- جشنیان چهرک- یزد است.
پوراسد افزود: احیای این جاده نه تنها باعث کوتاهتر شدن مسافت شیراز یزد به میزان صد کیلومتر خواهد شد، بلکه زمینه ساز گفت و گوی تمدنها، مبادلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، توسعه روستاها و شهرهای واقع در مسیر، توسعه گردشگری و توریسم و ایجاد اشتغال خواهد شد.
وی یکی از مهمترین تاثیرات احیای جاده کاروانسرای برد شیراز را اتصال تمدن جهانی پارسیان (پارسه و پاسارگاد) به شهر جهانی یزد دانست و خواستار تسهیل ورود بخش خصوصی برای احیاء و مرمت کاروانسرای تاریخی برد شیراز شد.
پوراسد همچنین به مسکوت ماندن ۷ ساله پروژه موزه شهر بوانات اشاره و آن را خواسته مردم و یک نیاز تلقی و بیان کرد: اصلاح موافقتنامه توازن به مبلغ ۵ هزار و ۳۰۰ میلیون ریال از خواستههای مهم مسئولان شهرستان بوانات است.
محسن پورزارعی، فرماندار بوانات نیز با اشاره به درخواستهای مردمی، مبنی بر اجرای طرح کوتاهتر شدن مسیر شیراز به یزد، گفت: هم اینک این جاده به شکل خاکی موجود است و میتوان مطالعه اولیه احیای آن به عنوان بخشی از جاده ابریشم را شروع کرد.
ابراهیم فروزانی معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس نیز گفت: سعی شود از محل اعتبارت ۳ درصد نفت و گاز به منظور تکمیل موزه بوانات اقدام شود.
در این جلسه مشکلات سرمایه گذاران دو طرح گردشگری خصوصی بررسی و به رفع موانع تاکید شد.
همچنین بررسی واگذاری زمینهای حریم و محدوده تفرجگاههای محمد حنفیه سوریان بوانات، پیر کدویه بخش مزایجان بوانات و ده زیارت و تامین اعتبار و تخصیص بودجه جهت ایجاد زیر ساختهای گردشگری و مذهبی روستاهای هدف گردشگری امام زاده بزم، سیمکان و قنات ابراهیم موارد مطرح و مقرر شد که بنیاد مسکن در طرح هادی این روستاها پیوند گردشگری را با هماهنگی میراث فرهنگی لحاظ کرده و اداره کل اوقاف نیز طرح جامع روستای بزم را با نظر میراث فرهنگی تهیه کند.
انتهای پیام/م