به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس صبح امروز در مراسم اولین همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر که در مجموعه تلاش برگزار شد، اظهار کرد: قانون جامع مبارزه با دخانیات در سال ۸۳ در مجلس به تصویب رسیده است که مبنی بر آن سالیانه ۱۰ درصد به میزان مالیات بر سیگار افزوده میشود، اما متاسفانه علیرغم تاکید رهبری قاچاق سیگار در کشور غوغا میکند.
وی افزود: متاسفانه خیلی از کالاها به وسیله دشمنان تحریم شده است، اما سیگار جزو کالاهای تحریمی نبوده و قاچاق سیگار سهم زیادی از بازار کشور را گرفته است به طوری که این دخانیات و تنباکو به صورت کانتینر وارد کشور میشود.
شهریاری با اشاره به اینکه برخی از افراد مخالف افزایش مالیات بر سیگار هستند، افزود: افزایش مالیات بر سیگار منافع تعدادی از افراد را به خطر میاندازد و امروزه گروههای مختلفی برای بیان نظرات خود به مجلس میآیند، اما شخصی یا گروهی به خاطر پایین بودن مالیات در سیگار و مسائل دخانیات به مجلس انتقادی نمیکند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه سالیانه بین ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان منابع بر اثر فروش سیگار به دست میآید، افزود: باید برای افزایش مالیات در سیگار از طرف مردم مطالبهگری انجام شود، زیرا این کار سلامت جامعه را ارتقا میبخشد.
وی ادامه داد: برخی از افراد دنبال این هستند تا قهوهخانهها را تبدیل به اماکن خصوصی کنند که خوشبختانه تا به امروز طرح این مسئله در مجلس عقب افتاده است، اما به دلیل اینکه سال آینده انتخابات مجلس است و فعالیتها در زمینههای مختلفی جدیتر میشود.
شهریاری با اشاره به اینکه در دولت قبلی درخواستی مبنی بر جمعآوری قهوهخانهها مطرح شده بود که ۲ هزار قهوهخانه چی به دلیل جلوگیری از بیکار شدن در پاسگاه تجمع کردند.
وی اضافه کرد: ماشینهای غیر استاندارد در کشور تولید میکنیم و سالیانه بین ۱۶ تا ۱۷ هزار نفر در جادهها از بین میروند که علت اصلی آن غیر استاندارد بودن تولیدات داخلی است و همین مسئله هزینههای زیادی را بر کشور تحمیل میکند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: یک طرحی دادیم تا کارخانههای داخلی را تعطیل کنند تا ماشینهای استاندارد وارد بازار کشور شوند که برخی از افراد به بهانه بیکار شدن صد هزار کارگر به طور مداوم با این طرح مخالفت میکنند.
شهریاری با اشاره به اینکه حاضر هستیم حقوق کارگران کارخانههای تولید ماشینهای تولید داخل غیر استاندارد را پرداخت کنیم، ادامه داد: مصرف قلیان شروع اعتیاد جوانان در کشور است و ما در مجلس و به خصوص رئیس مجلس تلاشهای زیادی در زمینه افزایش مالیات بر سیگار کردهایم، اما برخی از دولتمردان با اجرای این طرح مخالف هستند.
وی ادامه داد: مالیات بر دخانیات در کشور بسیار پایین است وهمین مسئله سبب شده تا دختران دانشجویان و حتی دانشآموزان روی به استعمال قلیان بیاورند و این موضوع به شدت سلامت جامعه را تهدید میکند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه ما صحن علنی مجلس در هنگام بررسی بودجه قطعا بحث افزایش مالیات بر سیگار را به طور جدی پیگیری میکنیم و از رسانههای جمعی میخواهم ما را در زمینه اطلاعرسانی کمک کنند.
شهریاری ادامه داد: مصرف انواع فستفود بیماریهای مختلفی مانند چاقی را به همراه میآورد و چاقی عامل بروز بیماریهای غیر واگیر است و متاسفانه باید بگویم که هیچ کار ما در کشور درست و حسابی و مثل آدم نیست.
وی تاکید کرد: مصرف الکل در کشور وجود دارد و به عنوان یک کشور اسلامی در زمینههای فرهنگی طی سالیان گذشته پسرفت داشتهایم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه ما با انجام واکسیناسیون بیماریهای واگیر را کنترل کردهایم، اما کنترل مسائل اجتماعی، فرهنگی سختتر از کنترل بیماریهای واگیر است، افزود: برای مبارزه با دخانیات و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر حمایت همگانی دولت ومردم را میطلبد که من امیدوارم توجه ویژهای به اینگونه مسائل شود تا سلامت مردم به خطر نیفتد.
شهریاری با اشاره به اینکه سالیانه بیش از یک میلیارد تومان هزینه صرف درمان بیماریهای ژنتیکی میشود، ادامه داد: متاسفانه برخی از افراد سلامت جامعه را فدای سلایق شخصی خود میکنند که امیدوارم هرچه زودتر از این کار خود دست بردارند تا مسائل بهداشت و درمان مردم به خطر نیفتد.
انتهای پیام/