به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، هاجر همتیان کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه دل دردهای کولیکی نوزادان از هفته سوم تا ششم تولد آغاز میشود و اغلب تا سه یا چهار ماهگی ادامه پیدا میکند، توضیح داد: اگر دل درد نوزاد بیش از این ادامه یابد، باید دنبال دلیل دیگری برای دل درد او بود؛ نوزادان کولیکی به طور معمول، نوزادانی سالم با قدرت مک زدن قوی و اشتهای مناسب هستند که افزایش وزن مطلوبی نیز دارند.
او ادامه داد: این نوزادان، همانند سایر نوزادان غیر کولیکی آب دهانشان بیش از حد معمول است، اما استفراغ نشان دهنده کولیکی بودن نوزاد نیست و میتواند ناشی از مشکلات دیگری نظیر خوردن شیر زیاد یا حساسیت به موادی نظیر لبنیات باشد.
این کارشناس سلامت تاکید کرد: باید خانوادهها توجه داشته باشند که تغییری در وضعیت مدفوع نوزاد کولیکی به وجود نمیآید و اسهال یا وجود خون در مدفوع غیرعادی است و میبایست با پزشک مشورت کرد.
همتیان در خصوص عوامل ایجاد کولیک گفت: علت اصلی ایجاد کولیک مشخص نیست، اما برخی آن را مربوط به کامل نبودن دستگاه گوارش نوزاد و برخی دیگر آن را مربوط به نوزادانی میدانند که از شیر خشک تغذیه میکنند؛ در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند نیز دلایل متعددی نظیر حساسیت به لبنیات، سویا، تخم مرغ یا حتی محصولات حاوی گندم مطرح است.
این دکتر داروساز همچنین به درمانهایی که برای کولیک وجود دارد اشاره کرد و افزود: برای درمان مشکل کولیک نوزادان، راههای زیادی وجود دارد، از جمله پرهیز از شیر دادن زیاد به نوزاد، زیرا نوزاد مطابق با غریزه خود حتی در شرایط سیری هم به مک زدن ادامه میدهد، در حالی که مک زدن او دلیل بر گرسنگی اش نیست و خوردن بیش از حد شیر باعث تشدید دل درد او میشود؛ پس از اتمام خوردن شیر، باید نوزاد را به حالت عمودی گرفته و مرتب به به پشت او زد تا باد گلوی او خارج شود، این کار ممکن است تا نیم ساعت یا حتی بیشتر به طول بیانجامد.
او ادامه داد: بایستی حالتهای مختلف با نوزاد امتحان شود تا بهترین حالتی که در آن آرام میگیرد را بشناسیم، میتوان گاهی نوزاد را به روی شکم خوابانده و پشت او به آرامی ماساژ داده شود، اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه میکند، بهتر است از مصرف مواد غذایی نفخ دار نظیر حبوبات، کاهو، انواع کلم، سیب زمینی، تربچه، کرفس، هویج و بادمجان تا حد ممکن خودداری شود؛ همچنین از مصرف مواد غذایی که ممکن است نوزاد به آن حساسیت داشته باشد مثل لبنیات، سویا، تخم مرغ یا حتی محصولات حاوی گندم نیز خودداری شود.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه اضافه کرد: در مرحله آخر، اگر نوزاد همچنان گریه میکرد، از داروهایی که در درمان کولیک نوزادان توصیه میشود، استفاده شود، این داروها با اسامی تجاری متفاوت در بازار دارویی ایران موجود هستند و اغلب حاوی ترکیباتی نظیر رازیانه، شوید و «سایمتیکون» هستند که میتوان از آنها چهار بار در روز، هر بار ۱۰ قطره و بعد از شیر استفاده کرد.
مردم استان فارس در صورت داشتن هرگونه پرسش در زمینه مصرف داروها میتوانند با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز با شمارههای ۱۹۰ یا ۱۴۹۰ یا ۳۲۳۳۱۰۱۷ (۰۷۱) تماس بگیرند و موضوع را با کارشناسان این مرکز در میان بگذارند.
انتهای پیام/م