وزیر نفت گفت: افزایش بازیافت نفت را در دستورکار داشته و معتقدیم می‌توانیم با افزایش ۲ برابری تولید نفت ۴۰ میلیارد دلار درآمد کسب کنیم.


ظرفیت افزایش ۲ برابری تولید نفت را داریم/ اولویت وزارت نفت افزایش بازیافت نفت از مخازن نفت و گاز استبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۳۰ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به سوال رضا انصاری از وی درباره اولویت‌های وزارت نفت جهت ارتقاء ارتباط صنعت دانشگاه، گفت: مهم‌ترین اولویت وزارت نفت در سیاست‌ها و استراتژی‌ها توجه به افزایش بازیافت نفت از مخازن نفت و گاز است.

وی افزود: کل ذخایر درجای هیدروکربنی ۸۳۶ میلیارد بشکه است و میزان برداشت نفت با تکنولوژی موجود ۲۳۹ میلیارد بشکه یعنی ۲۹ درصد است، ۷۱ درصد از میزان نفت بلااستفاده زیر زمین باقی می‌ماند و این در حالی است که هر یک درصد افزایش بازیافت، ۸ میلیارد بشکه یعنی ۵۰۰ میلیارد دلار ثروت است و هیچ چیز مهم‌تر از این نیست که این بازیافت افزایش یابد.

وزیر نفت تصریح کرد: در حال حاضر وقتی از یک معدن سنگ برداشت می‌کنیم، یک درصد هم اتلاف نداریم چرا که با سیم برشی کار می‌کنیم در حالی که در گذشته ۳۰ درصد ذخیره معدن از بین می‌رفت لذا در حال حاضر ۲۹ درصد بازیافت از مخاذن نفتی داریم که به علت تکنولوژی پایین است.

وی ادامه داد: پروژه‌های مفصلی با ۹ دانشگاه معتبر داریم و قرارداد‌هایی بسته ایم تا برای افزایش برداشت از میادین نفتی مطالعه کنند و هرسال اعتبار آن‌ها را نیز تامین می‌کنیم و حتی برای آزمایشگاه‌ها دلار می‌پردازیم که پیشرفت زیادی هم کرده اند.

زنگنه تصریح کرد: نخستین کار ما تاسیس انستیتو در دانشگاه‌هایی بود که رشته مهندسی نفت داشتند، در جریان این قرارداد‌ها اساتید و دانشجویان با ما همکاری کرده و در جریان عملیات واقعی توسعه صنعت نفت قرار می‌گیرند.

وزیر نفت اظهار کرد: از سال ۷۶ در ادامه کار شرکت‌های پیمانکار عمومی GC، شرکت پتروپارس را ایجاد کردیم که اقدامات خوبی داشت و کار جدیدی در جریان قرارداد‌های نفتی صورت دادیم که شرکت‌های خارجی در کنار قرارداد‌های خود دانش فنی و مهندسی را نیز منتقل کنند که در این راستا ۱۷ شرکت ایرانی صلاحیت داشتند تا شریک خارجی‌ها شوند.

وی در ادامه با اشاره به پروژه‌های پایین دستی صنعت نفت و گاز، اظهار کرد: از این طریق تلاش کردیم فناوری خط تولید را در داخل ایجاد کنیم و در پتروشیمی تدوین دانش فنی پلی اتیلن، پروپان و ... را داشتیم و در این زمینه با دانشگاه‌های درجه یک قرارداد بسته و پروژه‌های متعددی انجام دادیم.

وزیر نفت با اشاره به برنامه های وزارتخانه نفت اظهار کرد: حدود ۵۱ فقره قرارداد به ارزش ۴۳۲ میلیارد تومان منعقد کردیم تا از کالا‌های راهبردی ایرانی استفاده کنیم از این رو به تامین کالا‌های مورد نیاز پروژه‌های نگهداشت توان و تولید در داخل الزام کردیم تا از خارج وارد نشده و تکنولوژی داخلی تقویت شود.

وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها در بخش نفتی قطر حضور نداشته و دانمارکی‌ها قرارداد داشتند که دو سال پیش تمام شد، دانمارکی‌ها قرارداد خود را به صورت امتیازی با توتال برای ۲۵ سال و برای برداشت ۳۰۰ هزار بشکه تمدید کردند که البته ما نیز برداشت داریم، ولی میزان آن کم است.

زنگنه تصریح کرد: ما هیچ‌گاه از شرکت سابیک عربستان جلو نبوده ایم، اما به پیشرفت امید داریم چنانچه در سال ۷۶ که وارد وزارت نفت شدم تولید نفت به زحمت به یک میلیارد دلار می‌رسید، اما در حال حاضر این میزان به ۲۰ میلیارد دلار افزایش یافته که به راحتی ظرفیت تولید نفت را می‌توانیم دو برابر کرده و به ۴۰ میلیارد دلار برسانیم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر در وضعیتی هستیم که به صنایع داخلی چند هزار میلیارد تومان بدهکاریم و در پرداخت گرفتاری داریم و نیاز به طرح و منابع برای حرکت است؛ در حال حاضر پولی برای خرید خارجی نداشته و اینکه تصور می‌شود از داخل خرید نمی‌کنیم، اشتباه است، اما در تکنولوژی ضعف داریم که تقویت آن زمان بر بوده و برنامه می‌خواهد از این رو انستیتو نفت را در دانشگاه‌ها راه اندازی کردیم که در کنار کار تحقیقاتی، مسئولیت کار را نیز به عهده داشته باشند که همین موضوع منجر به رشد خواهد شد و نباید خود را دست کم بگیریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۰۲ بهمن ۱۳۹۷
مردم دارند این همه بدختی میکشند که انرژی هسته ای رو جاگزین انرژی فسیلی بکنیم که سوخت فسیلی رو ذخیره کنیم . حالا داریم با التماس دنبال مشتری و افزایش ظرفیت فروش نفت میگردیم . واقعا متاسفم
آخرین اخبار