به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، علی مصطفی نژاد مدیر پایگاه میراث فرهنگی پل های تاریخی لرستان گفت: پل تاریخی کلهر یکی از بناهای شاخص و ارزشمند لرستان است که گفته می شود در نوبت ثبت در فهرست میراث جهانی قرار دارد.
وی افزود:پل تاریخی کلهر یکی از مهمترین بناهای تاریخی و یکی از بزرگترین پل های تاریخی لرستان است که مرمت آن هم اکنون توسط پایگاه میراث فرهنگی لرستان آغاز شده است.
وی ادامه داد: بنای اولیه پل مربوط به دوران هخامنشی است که در زمان ساسانیان بازسازی شد و مورد استفاده قرار گرفت. اما به طورکلی آنچه که هم اکنون از پل تاریخی کلهر باقی مانده، مربوط به قرن چهارم هجری، نزدیک به هزار سال پیش است که توسط حاکم وقت (بدربن حسنویه) بدین شکل و عظمت باز زنده سازی شده است.
مصطفی نژاد اما به روش و تکنیک های استفاده شده در این پل تاریخی اشاره کرد و افزود: روش و تکنیک بهره گرفته در این پل، جلوه های ویژه ای به این بنا داده است، چیدمان سنگ ها در پایه ها، فرم آبشکن ها، ریتم قرارگیری سنگ ها و اتصال بخشی از پل روی صخره ها از ویژگی های منحصربفرد این بنای بزرگ سنگی بشمار می رود.
او تاکید کرد: پل تاریخی کلهر در گذشته دچار آسیب های جدی شده که برای زنده نگهداشتن و پایداری آن نیاز به توجه و اعتبارات مناسب است.
به گفته مدیر پایگاه پل های تاریخی لرستان، هم اکنون از محل اعتبارات استانی، آسیب های شدیدی که به پایه های تاقدار ضلع شمال غربی این سازه وارد شده بود مورد مرمت قرار گرفته و امید است به زودی شاهد حفاظت و مرمت کامل این بنای تاریخی ارزشمند باشیم.
او همچنین افزود: برای مرمت و حفاظت این بخش، بیش از هزار سنگ تراش و قواره مورد نیاز است که با توجه به منشورهای مرمتی لازم است از معادن سنگ های اولیه استخراج و برای مرمت به کار گرفته شود.
انتهای پیام/م