قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: ۲۸ درصد دام سبک و ۴ درصد دام سنگین کشور در اختیار عشایر است و سالانه ۱۹۰ هزار تن معادل ۲۵ درصد کل گوشت قرمز کشور را تولید می‌کنند.

عشایر ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تولید می‌کنندبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،شاهپور علایی قائم مقام سازمان امور عشایر ایران  در نشست شورای عشایر آذربایجان شرقی در تبریز گفت: با وجود اینکه جمعیت عشایری کشور اندک است، ولی در اقتصاد کشور نقش بسیار تاثیرگذاری ایفا می‌کنند.

وی اعلام کرد: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور را جمعیت عشایری تشکیل می‌دهند و در ۳۴ میلیون هکتار از مراتع کشور فعالیت می‌کنند.

علایی با اشاره به اینکه ۳۵ درصد صنایع دستی کشور توسط عشایر تولید می‌شود، ادامه داد: عشایر در حوزه گیاهان دارویی، گردشگری و صنایع دستی نیز ظرفیت‌های قابل توجهی دارند.

وی اظهار داشت: جامعه عشایری کشور تنها جامعه‌ای است که تمام جمعیت آن عضو تعاونی‌ها و تشکل‌های عشایری هستند.

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: یک اتحادیه ملی، ۲۱ اتحادیه استانی، ۲۰۱ اتحادیه شهرستانی و ۳۰۸ تعداد صندوق اعتباری خرد زنان عشایری در کشور فعال است.

وی با اشاره به پیشینه درخشان سیاسی، اجتماعی و نقش ویژه ایلات و عشایر در دفاع از مرز‌های سیاسی و جغرافیایی کشور گفت: عشایر میراث داران و حافظان مواریث کهن، آداب و رسوم و سنن کشور هستند.

وی با اشاره به برنامه راهبردی توسعه جامعه عشایر کوچنده، افزود: تامین عدالت اجتماعی و تعدیل نابرابری ها، ساماندهی جامعه عشایر، توسعه اجتماعی، مهندسی فرهنگی و حفظ هویت ایرانی – اسلامی، ارتقای کیفیت زندگی بهبود و توسعه منابع انسانی، تولید، اشتغال و درآمد از جمله اهداف کلی این برنامه است.

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: طرح ویژه ارتقای سطح برخورداری عشایر از خدمات بهداشتی، درمانی، بیمه‌ها و خدمات حمایتی، برنامه جامع ارتقای سطح سواد دانش و مهارت جامعه عشایری، طرح ویژه ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری از جمله مهم‌ترین مصوبات جلسات شورای عالی عشایر است.

استاندار: عشایر شایسته بیشترین خدمات هستند


استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: خدمات باید در مقابل خدمت ارائه شود وقتی که بیشترین خدمت از سوی جامعه عشایری به کشور ارائه می‌شود باید بیشترین خدمات را دریافت کنند.

محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه باید با جدیت در راستای حفظ و صیانت از این قشر و رفع مشکلاتشان تلاش کنیم، افزود: عشایر نقش بسزایی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

وی گفت: مهمترین ویژگی عشایر در مقایسه با جامعه شهری و حتی روستایی در این است که جامعه عشایری جامعه‌ای خوداتکا، تولید کننده و حافظ محیط زیست و میراث دارا مباحث فرهنگی کشور هستند.

وی در خصوص آموزش و امور فرهنگی عشایر ادامه داد: وظایف دستگاه‌ها در حوزه توانمند سازی عشایر به تفکیک مشخص شده است.

پورمحمدی با تاکید بر اینکه تقویت پایه‌های فرهنگی و آموزشی موضوع اساسی است، گفت: در خصوص بازماندگان از تحصیل باید کار ویژه‌ای در این مناطق انجام شود.

وی با بیان اینکه قاچاق دام حتی به مقیاس خیلی کم مشکل بسیار بزرگی است، گفت: در سال جاری واردات و تولید گوشت در مقایسه با سال قبل زیادتر شده و دلیلی بر افزایش قیمت گوشت وجود ندارد و به دستگاه‌های نظارتی تاکید شده که نظارت بیشتری داشته باشند.

استاندار آذربایجان شرقی در خصوص ازدواج در سنین پایین، افزود: هرچند آمار ازدواج در سنین کم در آذربایجان شرقی بسیار اندک است، ولی باید تدابیری اتخاذ شود تا به صفر برسد.

آذربایجان شرقی از ۶ درصد عشایر کشور میزبانی می‌کند


مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی گفت: بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۷ جمعیت عشایر استان در دوره ییلاقی ۷۰ هزار و ۵۷۷ نفر و در دوره قشلاق ۴ هزار و ۸۵۷ نفر است.

سید محمد حسن آل هاشم افزود: عمده‌ترین شهرستان‌های عشایرنشین استان به ترتیب خداآفرین، کلیبر، اهر، میانه، چاراویماق، سراب و هریس است.

وی ادامه داد: آذربایجان شرقی در فصل قشلاقی ۳.۷ درصد و در فصل ییلاق با توجه به کوچ عشایر مهمان از استان‌های همجوار از جمله اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی ۶ درصد از عشایر کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

آل هاشم با اشاره به توانمندی جامعه عشایر استان گفت: ۲۰ درصد دام سبک و ۳.۶ درصد دام سنگین استان در اختیار عشایر است و ۲۰ درصد گوشت قرمز و ۲۳ درصد صنایع دستی استان را تولید می‌کنند.

وی اظهار داشت: عشایر استان سالانه ۵۱۰ هزار راس دام به بازار مصرف کشور عرضه می‌کنند و ۴۴ هزار و ۷۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی (آبی و دیم) و حدود یک میلیون هکتار مراتع استان در اختیار آنهاست.

 

انتهای پیام /ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.