به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،احساناله رضاپور مسؤول بسیج سازندگی استان اصفهان در خصوص دستاوردهای اقتصادی انقلاب اسلامی در حوزه صنعت اظهار کرد: انقلاب اسلامی حرکتی تحولآفرین در همه حوزهها از جمله حوزه اقتصاد بود و باورها و رویکرد جامعه ایران و حاکمیت آن نسبت به بسیاری از موضوعات از جمله موضوع خودکفایی و پیشرفت را تغییر داد.
مسؤول بسیج سازندگی استان اصفهان خاطرنشان کرد: همین تغییر رویکرد باعث بروز اتفاقات بزرگ در حوزه اقتصاد و به طور در حوزه صنعت شد و آمارها خود گواه عظمت این تحول است.
وی در ادامه، پیشرفت صنایع مادر در کشور را یکی از نمونههای این تحول قلمداد کرد و اذعان داشت: بسیاری از صنایعی که اکنون در کشور وجود داشته و نیازهای صنعتی را رفع میکنند، قبل از انقلاب در ابعاد بسیار کوچکی وجود داشتند.
رضاپور اعلام داشت: برای مثال، کل ظرفیت تولید سیمان قبل از انقلاب به دو یا سه کارخانه خلاصه میشد و عمده نیاز سیمانی کشور از طریق واردات تأمین میشد.
وی ادامه داد: در آن زمان، در چابهار بندری وجود نداشت و کشتیها در نزدیکی ساحل چابهار توقف میکردند و سیمان مورد نیاز کشور از طریق قایقها و لنج ها جابجا میشد که در این میان، حجم بالایی از سیمانها نیز خراب میشد.
مسؤول بسیج سازندگی استان اصفهان یادآور شد: اما در حال حاضر ظرفیت تولیدی سیمان کشور به بالای 50 میلیون تن رسیده و کارخانههای ایرانی، علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به کشورهای منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا را نیز صادرات دارند.
رضاپور متذکر شد: مسأله مهمتر، خودکفایی در بحث دانش فنی احداث واحدهای سیمانی است که عدد آن فراتر از 90 درصد رفته و ظرفیت فنی و مهندسی بسیار مناسبی در این حوزه در کشور ایجاد شده است.
وی در ادامه به توسعه صنعت فولاد در سالهای پس از انقلاب نیز اشارهای داشت و در این خصوص گفت: صنعت فولاد یکی از حوزههایی است که پیشرفت آن در چهار دهه اخیر بسیار چشمگیر بوده است و ظرفیت تولید این ماده استراتژیک از 500 هزار تن در سال 57 به بالای 30 میلیون تن رسیده است.
مسؤول بسیج سازندگی استان اصفهان همچنین تصریح کرد: در آن زمان، کلیه تولید فولاد کشور به فولاد خام محدود میشد، اما هم اکنون در بالا دست و پاییندست صنعت فولاد توسعه قابل توجهی رخ داده و ظرفیت تولید لوله و اسپیرال فولادی در ایران از 17 میلیون تن گذر کرده است.
رضاپور تأکید کرد: خودکفایی در تولید فولاد و توفیق در صادرات این محصول به کشورهای همسایه و همچنین اروپا در حالی رخ داده که در همه این 40 سال، کشور در معرض شدیدترین تحریمها قرار داشته است.
وی ادامه داد: صنعتگران ایرانی توانستهاند به حوزههای خاص از صنعت فولاد و تولید فولادهای آلیاژی وارد شوند و هم اکنون دو واحد تولیدکننده فولاد آلیاژی در کشور وجود دارند که محصولات آنها به آلمان، ایتالیا و کره جنوبی صادر میشود.
رضاپور خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی پیشرفتهای کشور قابل ملاحظه بوده و تنها در موضوع تأمین برق و افزایش ظرفیتهای نیروگاهی، در حال حاضر ظرفیت تولید برق کشور در حدود 100 هزار مگاوات است و در حالی که قبل از انقلاب تنها 5 درصد روستاهای کشور از نعمت برق بهرهمند بودند و در حال حاضر 95 کل کشور دارای برق هستند.
مسؤول بسیج سازندگی استان تأکید بر این نکته که تحریم باعث شده روی پای خودمان بایستیم اذعان داشت: این چنین دستاوردهای بزرگی، تحت شرایط تحریمی به دست آمده و همه این فرصتها زاده خودباوری مردم در شرایط تحریم است.
انتهای پیام/م