معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان از رهاسازی آب پشت سد‌های کرخه و دز خبرداد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، هوشنگ حسونی زاده معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، از اواخر روز شنبه هفته آینده (ششم بهمن) یک سامانه بارشی بسیار قوی، خوزستان و مناطق بالادست را فرا می‌گیرد و در این خصوص هشدار لازم نیز از سوی هواشناسی خوزستان داده خواهد شد.

وی گفت: سازمان آب و برق خوزستان به عنوان متولی مدیریت مخازن آب سد‌های استان، رهاسازی آب را از چند روز گذشته شروع کرده تا برای سیلاب آینده که پیش بینی شده حجم زیادی آب وارد مخازن ۲ سد کرخه و دز می‌شود بتوان این سیلاب را مهار و کنترل، و از خسارات وارده به تاسیسات شهری و زیربنایی جلوگیری کرد.

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد:هم اکنون حجم رهاسازی آب سد کرخه ۳۵۰ متر در ثانیه و سد دز حدود یک هزار متر مکعب در ثانیه است و رهاسازی در روز‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

حسونی زاده با بیان اینکه برخی از مناطق و زمین‌های پایین دست دز و کرخه با رهاسازی آب این ۲ سد با آبگرفتگی رو به رو شده اند افزود: بیشتر زمین‌هایی که دچار آبگرفتگی شده اند در محدوده طبیعی این رودخانه‌ها بوده و در سال‌های گذشته برخی کشاورزان با تصرف آنها، اقدام به کشت محصولات کشاورزی در ۲ سوی این رودخانه‌ها کرده اند.

به گفته وی رهاسازی آب سد‌های شهید عباسپور، گتوند علیا و کارون سه، در شمال شرق خوزستان به دلیل ظرفیت خالی مخازن این سد‌ها انجام نشده است.

چاره‌ای جز رهاسازی آب سد‌های کرخه و دز نبود

استاندار خوزستان نیز گفت: چاره‌ای جز رهاسازی آب سد‌های کرخه و دز به منظور مدیریت مخزن و پیشگیری و کنترل سیلاب پیش رو در ششم بهمن امسال وجود نداشت.

غلامرضا شریعتی در گفتگو با خبرنگاران افزود: هماهنگی و تدابیر لازم برای پیشگیری و کنترل بروز سیلاب ششم بهمن انجام شده و رهاسازی آب سد‌های کرخه و دز در همین راستا است.

 رهاسازی آب سد دز در چند روز گذشته، سبب بالا آمدن آب رودخانه کارون در اهواز و افزایش بیش از پنج برابری آورد آب آن شده است به طوری که دبی کارون در روز یکشنبه گذشته در مقطع اهواز به یک هزار و ۹۸ متر مکعب در ثانیه رسید.

بارندگی‌های شدید ۲ روز پایانی هفته گذشته که تمرکز آن مناطق شمال و شمال شرق خوزستان بود سبب بالا آمدن آب مسیل‌ها و رودخانه‌ها و ورود حجم زیادی سیلاب به پشت سد‌های استان خوزستان شد.

بر اساس اعلام هواشناسی خوزستان میانگین بارش‌ها در استان از ابتدای سال آبی (اول مهر) تا ۲۸ دی حدود ۳۴۴ میلیمتر بوده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال بیش از ۴.۵ برابر افزایش نشان می‌دهد.

بارش‌های بسیار مناسب امسال علاوه بر آنکه وضعیت زیست محیطی تالاب‌های خوزستان بهبود بخشید سال پربار و پرمحصولی را برای خوزستان رقم زده است.

 

منبع:ایرنا

انتهای پیام /ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.