به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مرکز ملی فضای مجازی با دانشگاه علامه طباطبایی تفاهم نامه همکاری علمی – پژوهشی به منظور ارتقای سطح تعاملات و همکاریهای علمی امضا کرد.
سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در این مراسم گفت: همکاری بین دانشگاه ها و مرکز ملی فضای مجازی کشور می تواند در ایجاد ادراک مشترک در رابطه با فضای مجازی کشور کمک کند تا بتوانیم بین حکومت، مردم، نخبگان علمی و دانشگاهی و صنعت واقتصاد یک ادراک بین اذهانی ایجاد کرده و در فضای شبه وفاق حرکت کنیم.
وی با تاکید بر این که در کشور دچار واگرایی بین اذهانی در حوزه فضای مجازی هستیم و این می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد، افزود: متاسفانه در کشور فضای مجازی در همه سطوح ادراک نشده و شاید بتوان گفت که بیشترین قشری که این فضا را درک کرده اند، مردم هستند.
فیروزآبادی با اشاره به این که از در هم پیچیدگی دانشگاه، صنعت و دولت، نظام نوآوری شکل می گیرد، تصریح کرد: فضای مجازی از درهم پیچیدگی تکنولوژی های همگرا، مباحث اجتماعی و اقتصادی شکل می گیرد اما درک این درهم پیچیدگی هنوز در حوزه نخبگی دیده نشده و دانشگاه و پژوهشگاه ها در حوزه های نظری آن فعالیت کمتری دارند که البته این مهم در غرب هم با خلأ همراه است. دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور اظهار داشت: در ایران به دلیل وجود محدودیت های مختلف از جمله ارتباط بین الملل، باید دولت و دانشگاه ها در این حوزه فعالیت بیشتری داشته باشند و به مباحث علمی و نظری دررابطه با فضای مجازی بپردازند.
وی با اشاره به این که مرکز ملی فضای مجازی کشور از سال گذشته همکاری با مراکز پژوهشی و دانشگاه ها را شروع کرده است، تاکید کرد: فضای مجازی در دنیا به شدت اجتماعی و برخلاف آن در ایران سیاسی است که این یکی از مشکلات ما در این حوزه است. در واقع اگر حتی از دریچه اقتصادی به فضای مجازی وارد می شدیم سایر حوزه های تکنولوژی و اجتماعی را نیز می توانستیم داشته باشیم.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور با بیان این که در دنیا اقتصاد پلتفرمی در حال پیاده سازی است و بخش بزرگی از بازار دنیا را تصاحب کرده است، افزود: باید در دانشگاه بر روی مدل های اقتصادی فضای مجازی، حکمرانی آن، اجتماعی شدن سیاست و تبدیل نقش نخبگان سیاسی به نخبگان اجتماعی در زمینه تکنولوژی نظریه پردازی شود که امیدواریم با بومی سازی مدل های اقتصاد پلتفرمی براساس بافت اقتصادی و سیاسی در کشور به مدل های کلان در نظام حکمرانی سیاسی و اقتصادی فضای مجازی با کمک و همکاری دانشگاه ها و پژوهشگاه های علمی دست یابیم.
انتهای پیام/