به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،منصور یزدی خواه مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: سنگ بنای این شرکت در سالهای پیش از انقلاب گذاشته شد، ولی رشد و بالندگی آن دستاورد چهل ساله انقلاب اسلامی است به طوری که اکنون به اولین و بزرگترین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران تبدیل شده است.
یزدی خواه با اشاره به رشد ۱۰ برابری تولیدات این شرکت با گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب گفت: پیش از انقلاب ظرفیت تولید محصولات فولادی ذوب آهن اصفهان ۶۰۰ هزار تُن بود، ولی اکنون این ظرفیت به ۱۰ برابر افزایش یافته است.
وی با توجه به پیشرفتهای چشمگیر این صنعت در تولید فولاد کشور و صادرات آن به کشورهای دیگر، ذوب آهن اصفهان را شناسنامه و مادر صنعت فولاد دانست.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: پیش از انقلاب تنها یک کوره بلند هزار مترمکعبی در این واحد صنعتی بزرگ فولادی بود در حالی که در سال ۶۲ با اضافه شدن دو کوره بلند ۲ هزار مترمکعبی دیگر، ظرفیت تولید ذوب آهن بطور چشمگیری افزایش یافت.
وی تاکید کرد: این شرکت صنعتی بزرگ در گذر از چهل سالگی انقلاب، زیر فشارهای فراوان دوران جنگ و حملات هوایی دشمن ۲۸۶ شهید را در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب کرد و دارای ۱۴ هزار ایثارگر است.
یزدی خواه، تحریمها را فرصتی ارزشمند برای رشد و بالندگی شرکت ذوب آهن ذکر و اضافه کرد: در سختترین شرایط دوران جنگ، ذوب آهن اصفهان نقش مهمی در تجهیز، نصب و راه اندازی مجتمع فولاد مبارکه ایفا کرد.
وی ادامه داد: همچنین در دوران انقلاب به ویژه در سالهای اخیر عملکرد این شرکت فولادی در زمینه بازسازی و توسعهای ارتقا یافته و دستگاههای این شرکت به روز و در بخشهایی هم خودکفایی حاصل شده است.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان، این واحد را تنها کارخانه تولیدکننده مقاطع فولادی در دوران جنگ تحمیلی و بعنوان بخشی از انقلاب معرفی کرد و افزود: شرکت ذوب آهن اصفهان در زمینه ساخت قطعات و تجهیزات نظامی و ساخت پلهای شناور نقشی تاثیرگذار را به صورت مستقیم ایفا کرده است.
وی، تنوع محصولات ذوب آهن اصفهان را ۱۰ برابر تنوع محصول در پیش انقلاب بیان کرد و گفت: درپیش انقلاب ۶۰۰ هزار تن محصول تنها در اندازههای خاص تیرآهن و میلگرد دراین شرکت تولید میشد در حالی که پس از انقلاب تولید کلافهای صنعتی و ساختمانی، انواع تیرآهنهای سنگین از سایزهای ۱۸ به بالا تا اندازه ۳۰۰ میلیمتر در بسیاری از سایزهای مختلف تولید میشود.
وی همچنین نقش ذوب آهن اصفهان را در راه اندازی بورس کالا حرکتی ارزشمند در حیطه اقتصاد و صنعت کشور دانست و افزود: تا پیش از راه اندازی بورس کالا، ظرفیت تولید فولاد کشور هشت میلیون تُن بود، اما امروز به ۳۱ میلیون تُن فولاد رسیده است.
کارخانه ذوبآهن اصفهان در سال ۱۳۵۰ در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان در شهرستان لنجان احداث و به بهره برداری رسید.
محصولات ذوب آهن اصفهان به ۲۵ کشور دنیا از جمله فرانسه، بلژیک، اسپانیا، ایتالیا، ایرلند، پرتغال، یونان، افغانستان، امارات متحده عربی، عراق، ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، هند، عمان، کویت، چین، لبنان، پاکستان، عربستان سعودی، قطر و اردن صادر میشود.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م
ذوب آهن اصفهان نقش مهمی در تجهیز، نصب و راه اندازی مجتمع فولاد مبارکه ایفا کرد