به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بهشته النگ دبیرعلمی چهاردهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران در حاشیه این کنگره در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع آلرژی به پروتئین شیر گاو در نوزادان گفت: این کنگره با هدف افزایش اطلاعات پزشکان و کارشناسان تغذیه در زمینه موضوعات مربوط به تغذیه کودکان و نوجوانان برگزار شده و یکی از موضوعات مورد بحث در مورد شیر و بیماریهای تغذیهای مرتبط با آن است.
وی ادامه داد: در چهاردهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان از کتابی رونمایی میشود که راهنمایی جامع و کامل در زمینه حساسیت نوزادان به پروتئین شیر گاو است.
النگ با اشاره به علائم حساسیت به پروتئین شیر گاو اظهار کرد: حساسیت به شیر گاو می تواند با علائمی چون خس خس سینه، بی قراری، اسهال خونی، رگه خونی در مدفوع شروع شود و در مواردی علائم شدیدی چون تنگی نفس، مشکل تنفسی حتی حساسیت شدید ریوی در برخی کودکان بروز میکند.
دبیر علمی چهاردهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران تصریح کرد: متأسفانه برخی پزشکان به محض آن که با حساسیت به پروتئین شیر گاو مواجه میشوند و کودک مبتلا به کولیک روده را شناسایی می کند مادر نه تنها از محصولات لبنیاتی شیر گاو بلکه از گوشت آن و حتی شیر مادر منع می کنند.
وی افزود: در صورت ابتلا به حساسیت به پروتئین شیر گاو مادر فقط باید محصولات لبنی گاو را از رژیم غذایی خود را حذف کند و به جای آن از محصولات لبنی گوسفند و مکملها استفاده کند همچنین تاکید میکنیم که شیر مادر نباید در نوزادانی که حساسیت به شیر گاو دارند حذف شود چرا که هیچ غذایی تا ۲ سالگی جایگزین شیر مادر نمیشود و اصلیترین تغذیه کودک تا ۲ سالگی باید شیر مادر باشد.
النگ درباره اینکه برخی از شیر شتر استفاده میکنند و در مواردی حتی از شیر شتر به جای شیر مادر برای تغذیه نوزاد کمک میگیرند، گفت: مادران باید بدانند شیر شتر قیمت بسیار بالایی دارد و شیر شتری که میبینیم در بسیاری از فروشگاهها به فروش میرسد شیر شتر نیست به همین دلیل مادران نباید گول تبلیغات دروغین شیر شتر را بخورند و بدانند که شیر هیچ حیوانی را نمیتوان جایگزین شیر مادر کرد.
انتهای پیام/