به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی گمرک ایران؛ مهدی میراشرفی رئیس گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: در جهت شعار سال ۲۰۱۹ با عنوان "مرزهای هوشمند برای تجارت، سفر و حملونقل بدون وقفه" اقداماتی را باید درباره هوشمندسازی تجارت انجام دهیم که بهرهگیری از ابزارهای کنترلی غیرمزاحم و غیرفیزیکی بهترین توصیه جهت عملیاتی کردن شعار سازمان جهانی گمرک است. در کنار مکاهماسیون رویهها و بکارگیری سامانههای الکترونیکی؛ نصب تراشههای RFID بر روی کانتینرها، توسعه تجهیزات GPS، اسکنرها، دستگاههای ایکسری، دوربینهای OCR و کراس چک کردن اطلاعات میتوانند در هوشمندسازی تجارت با استفاده از ابزارهای غیرمزاحم کمک کنند.
بیشتر بخوانید: بررسی دلایل توقف کالا در گمرکات/بازگشت روال ترخیص کالا به حالت عادی
رئیس کل گمرک ایران گفت: زمینه
نصب تراشههای هوشمند رهگیری موسوم به آر اف آی دی (RF ID) بر کانتینرهای کالا فراهم شده و تا پایان امسال اجرایی میشود. این تراشه با رویکرد هوشمندسازی و کنترل غیرمزاحم اجرایی میشود. وی ادامه داد: این تراشه اطلاعاتی مانند مانیفست، قبض انبار و پروانه گمرکی را ثبت میکند که این دادهها برای نیروی انتظامی هم در دسترس خواهد بود که ضمن کاهش ترافیک در گلوگاهها، سلامت فرآیند را هم افزایش میدهد.
میراشرفی اضافه کرد: همزمان استفاده از دستگاههای ایکسری موبایلی هم با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته که تا ۲ ماه آینده محقق خواهد شد.
وی بیان کرد: درباره ایکسری هم نظر گمرک این است با توجه به اعتبارات مورد نیاز برای تجهیز گمرکات، قانون برنامه ششم اجازه داده تا از توان بخش خصوصی استفاده کنیم که مقرر شده با مشارکت بخش خصوصی، ایکس ری موبایلی را بر در اکثر گمرکاتی که کالاهای کانتینری وجود دارد نصب کنیم و بهطور عملی قسمتی از این کنترلها انجام دهیم.
میراشرفی گفت: امید است بتوانیم اطلاعات اسکن شده را به سایر سازمانهای کنترلکننده ارسال کنیم این امر نقش بسزایی در کاهش ترافیک در گلوگاهها دارد و همچنین هزینه کنترل و زمان لازم را به شدت کاهش میدهد.
رئیس گمرک ایران و معاون وزیر اقتصاد و دارایی اظهار امیدواری کرد با این اقدام، گام مؤثری در کاهش قاچاق کالا و مبارزه و پیشگیری از قاچاق برداریم.
افزایش فرصت ثبت سفارش
رئیس کل گمرک ایران در پاسخ به پرسشی درباره مشکل انباشت کالا در گمرکات کشور اظهار کرد: بخشی از این مشکل مربوط به محدودیت فرصت ثبت سفارش بود که از هفته آینده این فرصت از سه ماه به ۶ ماه افزایش خواهد یافت.
به گفته میراشرفی، ترخیص خودروهای وارداتی هم پس از مشخص شدن سازوکار اجرایی مصوبه دولت و همچنین اعلام زمان مورد توافق ثبت سفارش این خودروها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی خواهد شد.
منتظر ابلاغ صمت برای ترخیص خودرو هستیم
رئیس گمرک ایران درباره ترخیص خودروهای معطل مانده در گمرک گفت: در این حوزه هیئت وزیران مصوبهای به تصویب رسانده که اجرایی شدن آن منوط به این است که صمت سازوکار اجرایی آن را ایجاد و تاریخ ورود خودروها را مورد بازنگری قرار دهد.
میراشرفی افزود: درباره کالاهای رسوب کرده در گمرکات، نشست مشترکی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی برگزار کردیم که موجب شد بخش عمدهای از مشکل ترخیص حل شده و یا در شرف حل است. وی ادامه داد: بخشی از کالاها که متروکه شده بود با توجه به شرایطی که داشتند ازجمله اینکه ثبت سفارش آنها منقضی شده بود و یا مباحث بانکی دیگری داشتند را هم صمت وعده داده است که مشکلاتشان را حل کند. رئیس گمرک ایران اظهارداشت: مقرر شد در بحث این کالاها ثبت سفارش صورت گیرد و صاحبان کالاها بتوانند بدون آنکه کالا متروکه شود و در پروسه متروکه قرار گیرند با رجوع به گمرک کالای خود را ترخیص کنند.
میراشرفی ادامه داد: در نشستهای مشترک تصمیمهای خوبی ازجمله افزایش مدت زمان ثبت سفارش از سه ماه به ۶ ماه گرفته شد که از هفته آینده اجرایی خواهد شد. وی، تفویض برخی اختیارات وزارت صمت به استانها را دیگر تصمیم مثبت این نشست مشترک دانست و اظهار کرد: در نشستهای آینده با بانک مرکزی میخواهیم میزان رسوب کالا را هم به حداقل برسانیم.
وی در پایان گفت: دنیا به سمت کنترلهای غیرمزاحم در حال حرکت است که با کمترین هزینهها بهترین کنترل در بحث محمولهها اعمال کند و گمرک ایران هم در مباحث الکترونیکی و مجازی کردن، گامهای اساسی برداشته است که البته کامل نیست.
انتهای پیام/
نصب ایکس ری موبایلی در تمام گمرکات