به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، مطالعه جدید نشان میدهد زنان بالای ۵۰ سال که مرتب غذاهای سرخ شده مصرف میکنند خطر مرگ در آنها افزایش پیدا میکند.
شواهد در این مطالعه نشان میداد که مصرف غذاهای سرخ شده میتواند سلامت قلبی و عروقی را تحت تاثیر قرار دهد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
محققان دانشگاه آیووا در آیووا سیتی در تحقیقی جدید درباره زنان بالای ۵۰ سال از ایالات متحده دریافته اند که مصرف بیش از حد غذاهای سرخ شده میتواند خطر مرگ را افزایش دهد.
در این مطالعه محققان دادههای سلامتی ۱۰۶ هزار و ۹۶۶ زن ۵۰ تا ۷۹ ساله در فاصله سالهای ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ را که به اطلاعات تکمیلی آنها تا سال ۲۰۱۷ دسترسی داشتند، مورد بررسی قرار دادند، در طی این مطالعه ۳۱ هزار و ۵۸۸ نفر فوت کردند که از میان فوتیها ۹۳۲۰ نفر به علت مشکلات قلبی و ۸۳۵۸ نفر بر اثر سرطان و ۱۳ هزار و ۸۸۰ نفر بر اثر عوامل دیگر جان خود را از دست داده بودند.
شرکت کنندگان پرسشنامههای مربوط به عادات رژیم غذایی خود را پر کردند و موادغذایی سرخ شده به سه دسته مرغ سرخ شده، (ماهی سرخ شده، ساندویچ ماهی و میگو و صدف سرخ شده) و دیگر غذاهای سرخ شده از قبیل: سیب زمینی سرخ کرده و چیپس تقسیم بندی شدند.
تحقیقات تأیید کرد که بین خوردن غذاهای سرخ شده به صورت منظم و افزایش خطر مرگ بر اثر بیماریهای قلبی ارتباط وجود دارد البته شیوه زندگی، کیفیت غذا، درآمد و سطح تحصیلات نیز در مرگ و میر تاثیرگذار است.
بر اساس این مطالعه شرکت کنندگان که حداقل یک خوراک غذای سرخ شده را در روز میخورند، ٨ درصد خطر مرگ در آنها افزایش پیدا میکند و مصرف حداقل یک تکه مرغ سرخ شده در روز ١٢ درصد و مصرف یک بار ماهی یا صدف سرخ شده در روز ١٣ درصد خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
منبع: medical newstoday
انتهای پیام/