به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کنکور یکی از آزمونهای مهم زندگی هر فرد و جزو خاطرات فراموش نشدنی زندگی ماست؛ خاطراتی که میتواند شیرین و یا حتی تلخ باشد. نکته مهم و قابل توجه این است که نقش خانواده در موفقیت و اعتماد به نفس داوطلبان کنکور را نباید نادیده گرفت.
برای اینکه بدانید کنکور غولی نیست که شما در ذهن ساختهاید و میتوان با آرامش کامل و برنامه ریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی با آن رفتار کرد؛ قصد داریم از این پس با بستههای ویژه کنکوریها شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی در زمینه کنکور آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، تمام روشهای رسیدن به موفقیت را کسب کنید و نتیجه مطلوب و قابل قبولی را در کنکور به دست آورید.
برای بررسی راههای رسیدن به پیروزی و کامیابی در کنکور با سروش سعیدی مشاور تحصیلی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
سروش سعیدی مشاور تحصیلی و کارشناس ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وظایف خانواده در سال کنکور داوطلبان اظهار کرد: اصلیترین و مهمترین وظیفه خانواده در قبال داوطلبان کنکور، فراهم کردن بسترهای مناسب مطالعه است؛ زیرا داوطلبان باید شرایط ایدهآل برای شرکت در مسابقه طولانی یکساله تا کنکور را داشته باشند تا بتوانند بهترین نتیجه را به دست آورند.
وی افزود: یکی از و ظایف مهم خانواده، مشارکت و همراهی با داوطلب در مسیر کنکور و اطلاع از برنامهریزی و آزمونهای او است؛ البته خانواده باید توجه کند این مشارکت به مداخله و ایجاد تنش ختم نشود، زیرا باعث مقاومت و حساسیت داوطلب نسبت به مسائل میشود و به جای اثر مثبت در رسیدن به موفقیت، منجر به نتیجه عکس خواهد شد.
بیشتر بخوانید: چگونگی برگزاری کنکور در سال ۹۸ مشخص شد
این مشاور تحصیلی گفت: نکته بسیار مهمی که خانوادهها باید مدنظر داشته باشند این است که برای کوچکترین موفقیت داوطلبان، تشویق و تحسین ویژه در نظر بگیرند؛ در این حالت داوطلب کنکور اعتماد به نفس بالایی میگیرد و برای رسیدن به موفقیت بیشتر تلاش میکند.
وی بیان کرد: سال کنکور به دلیل فشار زیادی که هنگام مطالعه درس بر داوطلبان کنکور وارد میشود و فشار روانی و استرس کنکور که یک آزمون ۴ ساعته است و برآیند عملکرد یک ساله در آن مشخص میشود؛ داوطلبان را از لحاظ روحی بسیار حساس میکند به طوری که گاهی این حساسیت غیر عادی و غیرمنطقی به نظر میآید.
این مشاور تحصیلی افزود: خانوادهها باید از حساسیتهای داوطلبان آگاه و مطلع باشند و به خصوص با نزدیک شدن به روز کنکور که حساسیت بالا میرود و داوطلبان فشار روحی زیادی را تحمل میکنند، با منطق و سیاست با داوطلب رفتار کنند تا دچار مشکل نشوند.
سعیدی بیان کرد: یکی از کارها و اقداماتی که برخی از خانوادهها انجام میدهند، امر و نهی کردن و سرزنش داوطلبان است؛ این کار بار منفی بالایی دارد و باعث کند شدن عملکرد داوطلب در رسیدن به موفقیت میشود.
بیشتر بخوانید: جزئیات آزمون سراسری ۹۸ اعلام شد
وی اظهار کرد: یکی دیگر از کارهایی که خانواده باید از آن دوری کند، ولی متاسفانه در موارد بسیاری اتفاق میافتد؛ مقایسه داوطلبان با دوستان، همکلاسیها و نزدیکان است؛ این کار واقعا اشتباه و غیر منطقی به شمار میرود، زیرا شرایط، توانایی، معیارهای علمی و محیطهای علمی ۲ فرد کاملا متفاوت و مجزا است.
این مشاور تحصیلی بیان کرد: هر فرد را باید با گذشته خودش و پیشرفتی که در گذر زمان داشته است مقایسه کرد، تا این مقایسه ضمن افزایش اعتماد به نفس ، موجب کسب موفقیت و پیروزی در مهمترین آزمون علمی کشور شود.
سعیدی اظهار کرد: خانواده در سال کنکور باید داوطلب را مورد حمایت و توجه قرار دهد، ولی این حمایت باید با سیاست انجام شود تا ضمن کسب موفقیت داوطلب، از شرایط و اختیاراتی که خانواده به او میدهد سوء استفاده نشود.
انتهای پیام/