حجت الاسلام و المسلمین حسینی گفت:مرکز امور قرآنی سند مجددی را تنظیم کرده که برنامه های راهبردی برای مسابقات و برنامه‌های قرآنی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری و مراسم رونمایی سی و ششمین مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، صبح امروز (سه‌شنبه) نهم بهمن‌ماه با حضور جمعی از مدیران و خادمان قرآنی همچون حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی رئیس مرکز امورقرآنی اوقاف، حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی مدیر توسعه قرآنی شورای عالی فرهنگی، علی سرابی رئیس شورای عالی قرآن، مهدی قره‌شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن و... در ساختمان مهر سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی رئیس مرکز امورقرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای این مراسم ضمن تبریک به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: مسابقات قرآنی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، اگرچه چشم‌انداز قرآنی هنوز در کشور محقق نشده است اما امروز ما افتخارات بسیاری را در داخل و خارج از کشور کسب کرده‌ایم و جریان مسابقات قرآنی در ایران اسلامی متوقف نیست. ایران با سندی راهبردی پیش می‌رود و روز به روز موثرتر در کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: مردم باید پای کار مسابقات و محافل قرآنی باشند، اگر همانطور که مردم پای کار اربعین آمده‌اند پای برگزاری مسابقات و جشنواره قرآنی هم باشند به طور حتم مسابقات گسترده‌تری خواهیم داشت.

رئیس مرکز امورقرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه بیان کرد:تا امروز نهادهای بسیاری مانند آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و .. پای کار بودند و هم‌افزایی و تعامل خوبی با این ارگان‌ها داشتیم که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و دیگر برنامه‌ها و نهادهای قرآنی نیز با این سند و هم‌افزایی پای کار بیایند.

وی با اشاره به گردهمایی و جشنواره‌های بزرگ در کشور بیان کرد: با توجه به اینکه آئین نامه تنظیم شده، برای مسابقات قرآنی خیلی راهبردی نبوده،مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف سند مجددی را تنظیم کرده است که فقط دغدغه مسابقات قرآنی نداشته و دیگر برنامه‌های قرآنی را هم پوشش خواهد داد.

تدوین سند راهبردی برای مسابقات و برنامه های قرآنی

محمد تقی میرزاجانی مدیر کمیته فنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برگزاری ۶ مسابقه قرآنی در طی سال های اظهار کرد: ما در بخش مسابقات، ششمین مسابقات دانشجویان، چهارمین مسابقات نابینایان، مسابقات طلاب علوم دینی در بخش مسابقات قرآنی خود در سه مرحله مقدماتی، نهایی و نیمه نهایی برگزار خواهیم کرد که مرحله مقدماتی به صورت غیرحضوری است و رشته حفظ به صورت ارتباط تصویری انجام می‌شود. باید گفت که این اقدام پیش‌بینی شده و برگزاری غیرحضوری مرحله مقدماتی در راستای افزایش سطح کیفی مسابقات است و افرادی که وارد ایران می‌شوند فقط در بخش نهایی شرکت خواهند کرد.

وی در ادامه درباره حضور داوران افزود: در بخش داوری ۵۷ نفر از اساتید در این محفل قرآنی حضور دارند که ۲۱ نفر از آنها از اساتید بین‌المللی هستند و ۳۶ داور دیگر از اساتید ایرانی هستند.

میرزاجانی گفت: امیدواریم که با عنایت صاحب قرآن بتوانیم مسابقاتی را در شان و جایگاه جمهوری اسلامی ایران برگزار کنیم.

آرزم مسئول گروه اهل بیت(ع) برادران در ادامه مراسم بیان کرد: در بخش همخوانی و تواشیح باید گفت که در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم همیشه گروه‌های تواشیح در افتتاحیه و اختتامیه حضور دارند و به صورت لیپسینک، سرودها را اجرا می‌کنند اما ارتباط خوبی با مخاطب برگزار نمی‌کند ازاین رو امیدوارم امسال به صورت زنده برپا و تولیدات بهتر شود.

وی در ادامه بیان کرد: نکته بعدی من درباره آرم مسابقات است که باید مانند سرود جمهوری اسلامی ایران بارها در طی مسابقات پخش شود و همه آن را بشناسند‌.

یاری‌گل داور مسابقات قرآنی ادامه داد: ما می خواهیم جمعیت بیشتری در مسابقات داشته باشیم اما با کارهایمان در این سالها تناقض دارد. اصولا فلسفه این کار که بیشتر شرکت‌کننده ها در مسابقات از کشورهای خارجی باشد، باعث بالا رفتن سطح کیفی مسابقات قرآنی می‌شود.

ابوالقاسمی مدیر شبکه رادیویی قرآن در ادامه افزود: اگر می خواهید مسابقات قرآنی برند سازی شود، باید یک روز به مسابقات اضافه کنیم و رقابتی را بین سه نفر نهایی برگزار کنیم. فینال داشته باشیم و میزبان قهرمان‌های قرآنی کشورهای برتر قرآنی باشیم.

ابوالقاسمی گفت: همیشه به دنبال تعدد حضور کشورهای دیگر در مسابقات داخلی هستیم که نقطه ضعفی برای ما محسوب می‌شود.

رحیم خاکی استاد قرآنی و مدیر مرکز رشد جهاد دانشگاهی در ادامه مراسم اظهار کرد: محل برگزاری مسابقات از مولفه های استانداری برخوردار نیست و مثل کشتی‌گیری است که محل مسابقاتش در میان زمین فوتبال باشد.

وی افزود: در بخش فنی نیز دکورها از استاندار خوبی برخوردار نیست و‌ ابزارهای فیلم و صوت هم در شرایط خوبی قرار ندارد.

این استاد قرآنی با تاکید بر اینکه سخنرانی های خوبی در خلال مسابقات برگزار نمی‌شود، گفت:ما اکثر مسابقات سطح یک دنیا را دیده ایم و فکر می کنم مسابقات ایران این جایگاه را دارد که ستون اصلی برگزاری را در سطح جهانی داشته باشد و با استانداردها و‌قالب‌های بین‌المللی در نظر گرفته شود.

خاکی افزود: یکی از اتفاقات در بخش مسابقات، حضور جمعی افراد است و باید گفت که واقعا برازنده نظام نیست که از سراسر شهر، افراد را برای حضور در مجلس جمع‌آوری کند چراکه مردم خودشان باید در این محفل حضور داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی دبیر شورای توسعه قرآنی گفت: مسابقات به مثابه قرآنی شدن در جهان اسلام است، ما در بُعد داخلی آسیب های بالقوه‌ای در بخش ادیان داریم که صرفا از طریق قرآن برطرف می‌شود و از  این طریق می توان با آنها مبارزه کرد. همچنین مسابقات باید به دیپلماسی قرآنی و .... تبدیل شود و این تنها باید با برگزاری مسابقات قرآنی رقم بخورد.

وی با بیان اینکه در جامعه علمی ما خبری از مسابقات قرآنی نیست و ادبیات نقد و بررسی قرآنی اصلا ایجاد نشده است،گفت: به مسابقات قرآنی با دید صنفی نگاه می‌شود‌. ساز وکار مسابقات باید به صورت جشنواره ای شکل بگیرد و کارگاه های بانوان و ... در کنار این گردهمایی قرآنی بزرگ برپا شود و مسابقات در سطح جدیدی قرار بگیرد.

سلیمی خادم القرآن بیان کرد: برگزاری مسابقات قرآنی با این سابقه یکی از اوراق دیرین جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و ما مکلف هستیم که همه در خدمت آن‌ها باشیم.

وی با اشاره به فرمایشات امام راحل گفت: برای اساتید و بزرگواران در ایران باید وقت بیشتری را در نظر بگیریم چرا که زمان بسیاری اتلاف می‌شود، البته باید این جلسات هم اندیشی را بیش از یک بار در سال داشته باشیم و طی یک سال از نظرات همه مدیران و همه مردم بهره‌مند شویم.

حجت الاسلام و المسلمین خاموشی ضمن خیرمقدم به حضار در مراسم گفت: قبل از انقلاب در جلسات قرآنی هر هفته حضور داشتم و بعد از سالهای هشت سال دفاع مقدس و عارضه‌ای که برایم به وجود آمد از تلاوت قرآن محروم شدم و حالا در این محفل در خدمت شما قرآنی ها هستم.

وی درباره حضور مدیران قرآنی در نشست ستاد عالی مسابقات قرآنی ادامه داد: ما جلسات متعددی را برگزار خواهیم کرد، که اگر قرآنی های عزیز در آن شرکت کنند ما پیشرفت خواهیم کرد. البته خبر دارم که عده ای از این مجموعه، جلسات متعددی را در طی یک سال برگزار می‌کنند و باعث پیشرفت در مسابقات می‌شوند. همچنین  حوزه علمیه و دیگر نهاد ها همکاری بسیار خوبی داشته اند، ولی امسال در راستای جشن های چهل سالگی انقلاب اسلامی می خواهیم تلاش مضاعفی داشته باشیم تا پرچم چهل سالگی را بیش از پیش بالا ببریم.

مدیر سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره تربیت ۱۰‌میلیون حافظ قرآنی افزود: انشالله مسابقات قرآن کریم نقطه عطفی باشد که به ارگانهای مردمی کمک کند و وحدت قرآنی را به نمایش بگذاریم. البته نمایش وحدت در بخش مسابقات نیاز به تامل دارد و باید به استاندارهایی درستی برسیم.

حجت الاسلام و المسلمین خاموشی در پایان یادآور شد: تغییر مکان مسابقات جزو اولین صحبت های من در سازمان اوقاف بود که باید مکان درخوری داشته باشیم، البته پیش از این هزینه های دکور و صحنه شده است که باید آنها را در نظر گرفت و برنامه ای مدون برای برگزاری مسابقات قرآنی در آینده داشته باشیم.

گفتنی است در پایان این مراسم از نفرات اول مسابقات دو سال اخیر و دستگاه های برتر قرآنی تجلیل شد و از  سی‌و ششمین پوستر رونمایی شد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: سازمان اوقاف ، قرآن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.