معاون قضایی سازمان زندان‌های کشور از کاهش ۲۳ درصدی آمار ورود محکومان مهریه به زندان در سالجاری خبر داد.

کاهش ۲۳ درصدی آمار زندانیان مهریهبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، سیروس شیخ پور، معاون قضایی سازمان زندان‌های کشور در آیین معارفه مدیرکل جدید زندان‌های استان همدان گفت: ۲۷ درصد از زندانیان مهریه در سالجاری آزاد شده و شمار آن‌ها به حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر رسید.

وی اظهار داشت: افزایش جمعیت زندان معضلاتی همچون تامین بودجه و اعتبار، جذب نیروی انسانی برای انجام مراقبت و فضا برای نگهداری را به همراه دارد.

شیخ پور ادامه داد: سازمان زندان‌ها برای کاهش جمعیت کیفری راهبرد بهره گیری از ظرفیت‌های قانونی، فقهی، اجتماعی و مدیریتی را در دستور کار قرار داد.

وی یادآور شد: از منظر فقهی کار‌های خوبی درباره دیدگاه اسلام در زمینه وضعیت زندان و اینکه چه کسانی باید از نظر اسلام زندانی شوند، صورت گرفته است.

معاون قضایی سازمان زندان‌های کشور اضافه کرد: در بخش قانونی نیز به مجازات جایگزین حبس باید در محاکم قضایی و دادسرا‌ها توجه ویژه‌ای شود چراکه زندان محل نگهداری افراد جانی و مفسدان است.

وی ابراز کرد: بخشی از زندانیان حتی محکومان مواد مخدر حضورشان در جامعه خطری برای دیگر افراد ندارد بنابراین برای جلوگیری از حبس آن‌ها باید مساعدت کرد.

سیروس شیخ پور با تاکید بر ضرورت اصلاح حبس محوری گفت: حدود هشت دهه به شکل سنتی رویکرد حبس محوری در محاکم قضایی حاکم بوده که این فرهنگ نیازمند اصلاح است.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که ضرورتی به زندانی کردن آن‌ها وجود نداشت با این دیدگاه، راهی زندان شدند با این وجود باید برای آزادی این طیف افراد تلاش کرد.

به گفته معاون قضایی سازمان زندان‌های کشور، ورود این افراد به زندان موجب شکسته شدن ابهت زندان شده است همچنین این رویه بر روی فرزندان و دیگر اعضای خانواده آن‌ها تاثیر منفی گذاشت.

وی بیان کرد: بسیاری از فرزندان مجرمان پس از زندانی شدن سرپرست خانواده از حضور در محیط آموزشی و مدرسه صرفنظر کرده و خواندن درس را کنار گذاشتند.

شیخ پور در ادامه گفت: همچنین بسیاری از بانوان دنبال طلاق و جدایی از همسرشان بودند که با وساطت از بروز این اقدام تا حد امکان پیشگیری شد.

وی اظهار کرد: بالا بودن آمار زندانیان، مسئولان را به فکر حفاظت، مراقبت و تامین سلامت آن‌ها معطوف کرده و فراوانی مشغله مسئولان را از پرداختن به کار‌های فرهنگی و تربیتی بازمی دارد.

این مقام مسئول افزود: بهترین راهکار برای اصلاح و تربیت افراد بزه کار انجام فعالیت‌های فرهنگی در کنار کاهش جمعیت زندان‌ها است.

وی گفت: بیشترین میزان زندانیان این استان را متهمان موادمخدر و روانگردان سپس سرقت و ربودن مال غیر تشکیل می‌دهد که باید با برنامه ریزی متهمان موادمخدر را به حداقل رساند.

معاون قضایی سازمان زندان‌های کشور در ادامه سخنانش گفت: بیشتر این افراد به دلیل فقر، بیکاری، مشکلات اقتصادی و اجتماعی با دریافت پول اندک اقدام به حمل موادمخدر برای سرشبکه‌های باند قاچاق کردند.

وی اضافه کرد: هم اینک این طیف در دام پلیس و قانون گرفتار شده و به مجازات‌هایی همچون حبس طولانی مدت یا اعدام گرفتار شدند.

شیخ پور از کارکنان قضایی خواست با حضور در زندان و دیدار و گفت و گوی چهره به چهره با زندانیان با مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها بیشتر آشنا شوند.

معاون قضایی سازمان زندان‌های کشور بیان کرد: به طور حتم این اقدام قاضی‌ها را در صدور رای آزادی مشروط، قرار‌ها و تصمیم آن‌ها در استفاده از مجازات جایگزین حبس کمک می‌کند.

شیخ پور خاطرنشان کرد: زندان به عنوان نهاد اجتماعی در راستای توسعه سلامت گام‌های موثر برداشته است و پیشگیری از بروز مشکلات سلامت آن‌ها به جامعه شده است.

در این آیین از خدمات ۶ ساله حسن محمدیاری تقدیر به عمل آمده و پژمان پروین به عنوان مدیرکل جدید زندان‌های استان همدان منصوب شد.

انتهای پیام/ ش

آمار زندانیان مهریه ۲۳ درصد کاهش یافت

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.