علی صحرائی، مدیرعامل بورس تهران در گفتوگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح نشست مشترک مسئولان بورس با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در این جلسه به موضوعات مهمی نظیر معافیت های مالیاتی، شناسایی ابزارهای تأمین مالی و همچنین راهکارهای مقابله با بازدارندگی برخی شرکتهای بورسی در ارائه اطلاعات پرداخته شد.
وی افزود: یکی از مواضعی که در نشست مشترک با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح شد، افزایش شفافیت در بازار سرمایه و همچنین ارتقای نظام بورسی کشور بود، معتقدیم شرکتهای غیر بورسی حاضر در بورس، باید زیر چتر مقررات خاصی قرار بگیرند تا این آزادی عملی که به شرکت های بورسی داده شده است، تعادل معاملات بازار سرمایه را بر هم نزند. این شرکت ها(شرکت غیر بورسی) برای افزایش کیفیت معاملات بورسی باید همگام با هم حرکت کنند.
بیشتر بخوانید: پرونده هفته سوم بورس با رشد مِسیها بسته شد
مدیر عامل شرکت بورس تهران اظهار کرد: شرکت های غیر بورسی شامل مالیات های مختلف با موانع زیادی هستند و شرکت های مشابه آن ها در بورس با آزادی عمل بیشتری فعالیت می کنند، در واقع درست شبیه به اتوبانی که یک مسیر بدون مانع و یک مسیر با موانع زیادی است.
صحرائی ادامه داد: مسئولانی بورسی در تلاش هستند تا با افزایش معافیت های مالیاتی برای شرکت های بورسی، تقاضای جامعه و نقدینگی را به سمت سرمایه گذاری در بورس هدایت کنند.
وی بیان کرد: تقاضای ما از کمیسیون اقتصادی این بود که در قانون گذاری شرکت هایی را که شفافیت کم تری دارند را مجبور به شفاف سازی و ارائه اطلاعات مورد نیاز سازمان بورس کنند، عدم شفافیت در معاملات، موجب ایجاد شبهات و در نهایت اتهامات زیادی خواهد شد.
مدیر عامل بورس تهران تشریح کرد: بحث دیگری که در این جلسه مطرح شد، طراحی مکانیزمی برای شناسایی پایه های مالیاتی جدید و همچنین اعمال معافیت های جدید در ترغیب شرکت ها برای حضور در بازار سرمایه بود. درخواست دیگر ما از کمیسیون اقتصادی، تصویب قوانین جدی و اعمال جریمه برای شرکت های بورسی که از ارائه اطلاعات خود به سازمان بورس امتناع می کنند و به نوعی در حال اعمال بازدارندگی هستند، بود.
وی ادامه داد: سازمان بورس در امانت داری اطلاعات شرکت های فعال در بازار سرمایه همواره زبان زد بوده است اما از طرفی دیگر برای بدست آوردن اطلاعات معاملاتی و همچنین آمارهای سالیانه فعالیت شرکت ها، به این اطلاعات نیاز دارد، این یک روند ثابت بین المللی است و در تمام کشورهای دنیا اجرا می شود.
صحرائی بیان کرد: در جمع بندی این جلسات، بر نظام مند شدن و همچنین پیشرفت همگام با تکنولوژی روز دنیا در بازار سرمایه تاکید شد، هرچند بسیاری از سیستم های بورسی ما در کشور سال هاست فرسوده شده اند اما در همین شرایط هم پیشرفت خوبی را رقم زده ایم، تنها دلیل فرسودگی سیستم ها اعمال تحریم های ظالمانه کشورهای مستبد بوده است، البته برای مقابله و بی اهمیت شدن تحریم ها، قراردادهایی با دانشجویان برتر دانشگاه ها منعقد شده و طراحی سیستم عامل های بومی کلید خورده است.
صحرائی با اشاره به حائز اهمیت بودن ابزارهای تامین بازار سرمایه تصریح کرد: از سال گذشته با بررسی های فراوان، از اوراق فروش تبعی به عنوان ابراز تامین مالی استفاده می شود، خوشبختانه تمام جوانب فقهی و رسمی این ابزار با کارشناسان مربوط بررسی شده است. انباشت سرمایه خرد می تواند به تامین مالی و افزایش تولید ملی و اشتغال کمک کند.
انتهای پیام/