رییس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: یکی از دستاورد‌های انقلاب موضوع امنیت پایدار و مشارکت اجتماعی مردم است.

امنیت پایدار و مشارکت اجنماعی از دستاوردهای انقلاب اسلامی استبه گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تقی رستم‌وندی رییس سازمان امور اجتماعی کشور در گردهمایی بزرگ فعالان مشارکت اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد کشور ضمن تبریک ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی و فرا رسیدن دهه فجر،گفت: نکته‌ای اصلی در خصوص این همایش، مشارکت اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه مشارکت اجتماعی یکی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی است، گفت: برخی از پژوهشگران انقلاب اسلامی، ۵ دستاورد بزرگ را برای انقلاب اسلامی مطرح کردند. یکی از این دستاورد‌ها  که  طی این ۴ سال گذشته در کشور محقق شده، موضوع امنیت پایدار است،  دستاورد دوم،  تحقق و تامین استقلال در ۴ سال گذشته بوده است. 

رستم‌وندی دستاورد دیگر انقلاب اسلامی را وجود آزادی در کشور دانست و گفت: مردم سالاری و قدرت بینی جناح‌ها در کشور از جمله آثار این دستاورد است. ، چهارمین دستاورد هم که از پیامد‌های انقلاب اسلامی است، نفوذ و اقتدار فراملی جمهوری اسلامی است. به گونه‌ای  که امروز برای تعیین معادلات آسیایی و بین المللی حتما باید به جمهوری اسلامی توجه شود، پنجمین دستاورد انقلاب اسلامی هم بحث مشارکت اجتماعی در همه حوزه ها طی ۴ دهه گذشته بوده است.

وی در ادامه افزود: طبق تحقیقات به دست آمده تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ۶۰۰ موسسه خیریه و حمایتی در کشور وجود داشته، اما با پیروزی  انقلاب امروز تعداد  این موسسات و سازمان‌های مردم نهاد به مرز ۲۰ هزار رسیده است؛  این رشد بسیار بزرگی در کشور است.

رییس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان اینکه ما مشارکت اجتماعی را در کشور به شکل سنتی و مرسوم از قبل داشته ایم گفت: ما ۹۲ هزار هیئت مذهبی داریم، پدیده نو ظهوری مانند پیاده روی اربعین را که نوعی مشارکت جمعی است؛ داریم. در ۴۰ هزار مسجد، حدود ۲۴ هزار کانون فرهنگی هنری، ۵ هزار کانون قرآنی،  ۶ هزار موسسه فرهنگی هنری و ۳ هزار انجمن اسلامی داریم. اگر بین این اعداد جمع بزنیم میبینیم که ۱۴ هزار سازمان مردم‌نهاد در کشور داریم.

وی در ادامه افزود: سازمان‌های مردم نهاد یک شیوه جدید است، از دهه ۸۰ شمسی تا سال ۹۲ شاهد یک جهش فوق العاده در مشارکت اجتماعی هستیم. از ابتدای انقلاب تا سال ۹۲ برای حدود ۴ هزار سازمان،  وزارت کشور پروانه فعالیت صادر کرده است. از سال ۹۲ تا امروز ۲ هزار و دویست پروانه جدید صادر شده است که جمعا عددی بالغ بر ۶ هزار و ۲۰۰ پروانه است. از این موسسات مردم نهاد حدود ۲ هزار و ۱۰۰ نهاد در حوزه جوانان داریم. تا پایان سال پروانه فعالیت حرفه‌ای بقیه سازمان‌های مردم نهاد جوانان صادر می‌شود. اکنون برای ۸۷۰۰ موسسه برای فعالیت‌های خیریه  و ۲۷۰۰ موسسه برای ناجا مجوز فعالیت صادر شده است. اکنون ۲۰ هزار سازمان مردم نهاد  و  ۱۳۰ تشکل سنتی داریم.

 رییس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه افزود: بیش از ۱۵۰ هزار موسسه خیریه و سازمان نهاد از موسسات اجتماعی سنتی در کشور هستند. حتما ما باید به فعالیت‌های کیفی سازمان‌ها نظارت داشته باشیم. در این ۵ سال گذشته سمن‌ها و موسسات خیریه در کشور اقدامات زیادی انجام دادند. حدود ۸۰۰ هزار سازمان و موسسه در اجرای ۷۰۰ طرح برای کاهش مشکلات فعالیت داشتند.

وی  در ادامه افزود: در دو سال اخیر حدود ۸۰۰ هزار سازمان و موسسه مردم نهاد در اجرای ۷۰۰ طرح کاهش آسیب ها و فعالیتهای اجتماعی  با سازمان امور اجتماعی همراهی داشتند. برخی از تحلیل‌گران  داخلی ناامیدانه از وضع کشور یاد می‌کنند و  برآیند این تحلیل‌ها به طور کلی  یاس و نا امیدی است.

رستم‌وندی یادآور شد: آن چیزی که ما در  مواجهه با سازمان‌های مردم نهاد دریافت کردیم، چیزی جز امید، نشاط،  تخصص و دانش نیست که در این ۴ دهه به شکل یک گنجینه در سازمان‌های مردم نهاد شکل گرفته است.

 

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار