به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، آیتالله سید احمد علمالهدی عصر امروز در دیدار با گروهی از هنرمندان خراسان رضوی در محل دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اظهار داشت: حضور در میان هنرمندان و هم کلامی با آنها سبب صفای روح میشود و همواره از این قبیل گفتوگوها استقبال میکنم.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: هنر دارای جایگاهی همطراز با علم است؛ یکی نماد احساس و دیگری نماد عقل است؛ عقل چراغ راه است و مسیر را مشخص میکند و احساس نیز از سوی دیگر موتور محرکه انسان است. تربیت و پرورش وظیفه عقل است و از سوی دیگر، هنر نیز احساس را پرورش میدهد.
آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه رویکرد وی نسبت به موسیقی هیچگاه به صورت کامل منتشر نشده و برخوردها موضعگیرانه صورت میگیرد عنوان کرد: در میان هنرهای هفتگانه، موسیقی بسیار در تربیت احساس موثر و صاحب نفوذ است؛ دیدگاه فقهی بنده در حوزه موسیقی نیز با دیدگاه امام و رهبری و آیت الله خویی یکسان است.
وی با اشاره به اینکه همواره با ابتذال مخالف بوده است عنوان کرد: موسیقی هنر است اما آنچه حرام است، ابتذال است؛ بنده نیز با اصل موسیقی و هنر هیچ مشکلی ندارم و بارها عنوان شده که مشکل ما با نحوه اجرای موسیقی است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: اگر نگاهی به تاریخ نیز داشته باشیم مشاهده میکنیم که همواره موسیقی که هنر و ابزاری اثرگذار است مورد تعدی قرار گرفته و در طول اعصار این گونه بوده است. در واقع استفاده ابزاری و گرایش به استفاده ابتذال گونه از موسیقی بسیار بیشتر از استفاده از آن به عنوان یک هنر اصیل بوده است.
آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه در موارد زیادی قدرتمندان موسیقی را ابزار عیاشی خود قرار دادهاند خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش بسیاری شد تا موسیقی از این بعد ابتذال گونه جدا شود و امام راحل نیز در این زمینه تلاش بسیاری داشتند و بنا بود جلوی افراط و تفریطها در این زمینه گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: امروز نیز شاهد هستیم این بعد ابتذال گونه در موسیقی وجود دارد و البته این مسئله مربوط به مقام اجرای موسیقی است حال تصور کنید اگر بخواهد این ابتذال در کنار ضریح منور امام هشتم(ع) صورت بگیرد.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: با اصل موسیقی مخالف نیستم و در مدت 14 سالی که بنده در مشهد هستم همزمان شاهد هستید که در همین مدت آموزشگاههای موسیقی نیز توسعه پیدا کرده و بنده اگر با اصل موسیقی مخالف بودم باید جلوی این مسئله نیز گرفته میشد.
وی با اشاره انتقاد از وضعیت موسیقی زیرزمینی در مشهد نیز بیان کرد: آنها از راه این ابتذال کسب درآمد میکنند و به آن عادت کردهاند و حتی اگر موسیقی و کنسرت نیز بخواهد برگزار شود تمایلی نخواهند داشت. باید با کمک دستگاههای قضایی و امنیتی و کمک خود اهالی موسیقی این عناصر شناسایی و با آنها برخورد شود.
وی گفت: وظیفه بنده به عنوان نماینده ولی فقیه در استان، ارشادی است و در عزل و نصبها نیز دخالت ندارم و معتقدم وضعیت موسیقی نیز باید با کمک خود اهالی موسیقی بهبود پیدا کند زیرا موسیقی تبدیل به ابزار ابتذال و شهوترانی شده و اگر موسیقی از ابتذال جدا شود شاهد جایگاه رفیع آن خواهید بود.
آیتالله علمالهدی خاطرنشان کرد: کارگروهی اخیرا در شورای فرهنگ عمومی استان تشکیل شده تا شرایط در زمینه موسیقی استان بررسی شود و دغدغه اهالی موسیقی مرتفع شود. آموزش موسیقی در آموزشگاهها باید در یک محیط سالم صورت بگیرد و در این زمینه شما اهالی موسیقی مسئول هستید که آموزشهای سالم را ترویج کنید.
وی بیان کرد: خدمت بزرگ به موسیقی این است که این هنر را از ابتذال خارج کنید و این هنر را به جایگاه واقعی خود برسانید و در زمینه این حرکت اصلاحی نیز مشهد میتواند الگویی برای تمام کشور شود.
انتهای پیام/ب