وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کاهش هزینه های کمرشکن از جیب مردم به ویژه در حوزه بستری را مهمترین نقطه قوت طرح تحول سلامت دانست و افزود: پس از تغییر معادل ریالی ارز که از سال 91 سه برابر شد به ویژه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، طرح توانست بار سنگینی را از دوش مردم بردارد.
وی یادآور شد: همچنین در توسعه زیرساخت های نظام سلامت در دورترین نقاط کشور، تهیه دارو برای بیماران خاص و صعب العلاج و ماندگاری پزشکان در نقاط دورافتاده کشور بسیار موثر واقع شد و بر این باورم که طرح تحول محاسن زیادی داشت.
نمکی مطرح کرد: البته آنچه که در مورد طرح تحول باید بیشتر به آن می پرداختیم این است که این طرح به زیرساخت ها و مقدماتی مانند پرونده الکترونیک سلامت و تدوین راهنما و گایدلاین های بالینی نیاز داشت که در مواد قانونی 34، 35، 36 و 38 قانون برنامه پنجم به عنوان تکالیف بالادستی برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان های بیمه گر پیش بینی شده است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: از سویی در رابطه با بیمه همگانی سلامت در برخی موارد شاید سنجیده عمل نشد و افرادی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند که مستحق پرداخت سرانه از جیب دولت نبودند و در واقع در کنار نیازمندان افراد توانمندی از مزایای بیمه رایگان بهره مند شدند که پیش از آن به شکل خویش فرما بیمه بودند بنابراین این اقدام از لحاظ اقتصادی طرح را با برخی چالش ها مواجه کرد.
وی ادامه داد: از سویی طرح تحول سلامت به منابع پایدار گره نخورده بود و تنها 10 درصد هدفمندی یارانه ها را پیش بینی کردیم که دولت بیش از هزار میلیارد تومان به آن اضافه و از منابع عمومی پرداخت می کرد که این اقدام نیز مشکلاتی را برای طرح تحول به همراه داشت.
نمکی یادآور شد: برخی انتقادات به طرح تحول در برخی موارد درست اما در برخی موارد منصفانه نبوده و دور از انصاف است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تهیه دارو برای بیماران خاص و صعب العلاج را با قدرت دنبال میکنیم، تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد در مورد ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و ایجاد انگیزه برای افزایش ماندگاری آنها به گونه ای عمل کنیم که در دورترین نقاط کشور پزشک، کادر پزشکی و پیراپزشکی متناسب و مورد نیاز را داشته باشیم.
انتهای پیام/