۱- اصل تعامل و گفتگوی سازنده میان دینداران و پیروان ادیان گوناگون و حل اختلافات بر اساس اصل تمدن و مدارای رفتاری و اخلاقی با عمدهترین پیام و پاسخ برگرفته از سیره حضرت امام رضا (ع) بویژه برای برون رفت انسان امروز از چالشهای پیش روی او بشمار میرود.
۲- در دوران معاصر گفتگوهای دینی موثرین و مناسبترین راهکار جهت رهایی از پیامدهای افراطگرایی و خشونت بشمار آمده بهره وری از سیره و سنت تاریخی بزرگان دین بهعنوان الگوهای مناسب برای شناخت الزامات و بایستههای مناظره و گفتگوهای دینی در دوره معاصر میباشد.
۳- خدامحوری و اعتقاد به امر قدسی و احترام به شان و جایگاه انسان، کانون محوری و مشترک همه ادیان الهی به شمار آمده و تقویت باور و ایمان به خدا، تاثیر بسیاری در رشد و تقویت اخلاق و ارزشهای معنوی برای انسان بدنبال دارد.
۴- عدالت و محبت به عنوان دو اصل محوری در منشور اخلاقی ادیان به شمار آمده و بر لزوم زندگی مسالمتآمیز میان پیروان ادیان تاکید دارد و این الگوی رفتاری نیز در سیره رضوی (ع) بر اساس صحبت و عدالت مبتنی بر بردباری و تاکید بر احترام متقابل به مخالفان شکل گرفته است.
۵- گفتگوی ادیان به پایه عقلانیت و حیانی، عقلانیت فطری و عقلانیت معرفتی مهمترین و بنیادیترین منطق برای گفتگو، تفاهم، توافق، همفکری، دیگرپذیری، صلح و زیست مسالمت آمیز میان ادیان بشمار میآید.
۶- شرکتکنندگان در این همایش ضمن تاکید بر ضرورت استمرار گفتگوهای دینی و فرهنگی، از مسئولین و مردم جمهوری اسلامی ایران، به جهت پایداری و مواضع ثابتشان در حمایت از آرمانهای عدالت محور، صلح عادلانه جهانی و اهتمام و مساعی صادقانهای که در مسیر گسترش تعامل و گفتگوی میان ادیان صرف نمودهاند قدردانی بعمل آورده و از هرگونه تلاش خالصانه حمایت مینماید.
۷-حاضران در همایش ضمن تاکید بر ضرورت و همکاری متقابل تمام پیروان ادیان الهی، پایان دادن به نزاعهای داخلی و منطقهای با تمرکز بر نقاط مشترک و دعوت به گفتگو را توصیه نموده، مخالفت خود را با هرگونه تعامل یکسویه در حل مناقشات منطقهای و بینالمللی اعلام میدارند.
۸ – با توجه به اهمیت تداوم و استمرار گفتگوهای دینی، پیشنهاد گردید دبیرخانه دائمی امام رضا (ع) و گفتگوهای ادیان، به دلیل ظرفیتهای علمی فرهنگی موجود در آستان قدس رضوی و مرجعیت بنیادین امام علیابن موسیالرضا (ع) در پایهگزاری مکتب گفتگوی ادیان در جهان تاسیس و این دبیرخانه با جلب همکاری مشارکت سایر مراکز دینی و فرهنگی و علمی ایرانی و غیرایرانی، سیاستگذاری و برنامهریزی مربوط به ادامه همایشها و نشستها، چاپ و نشر کتاب و فصلنامه، راهاندازی سایت و همچنین فراهمسازی امکان ارتباط مستمر میان اعضاء دبیرخانه را بر عهده گیرد.
۹- توجه ویژه به شیوه تعامل و همکاری بین ادیانی در ارائه پیشنهادها و راهکارهای علمی و تربیتی در مقابله با آسیبهای اجتماعی مشترک تمام جوامع، مورد اهتمام قرار گرفته و مقرر گردید همه پژوهشگران، یافتههای علمی و تجارب خویش را جهت ارائه در نشستهای تخصصی بعدی در اختیار دبیرخانه مرکزی قرار دهند.