افت ضربان قلب جنین هنگام زایمان یکی از مسائلی است که معمولا به دلیل استرسی که به مادر و جنین وارد میشود، اتفاق میافتد.
امروزه به وسیله دستگاههای الکترونیکی که در زایشگاهها وجود دارد، ضربان قلب جنین و انقباضات رحم مادر کنترل و از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری میشود.
این مطلب را از دست ندهید: کشفی جالب در مورد ضربان قلب جنین
از آنجا که درد زایمان جنین را دچار استرس خواهد کرد و این مسئله برای سلامتی وی خطرناک است، بنابراین پزشک به منظور تشخیص افت ضربان قلب جنین هنگام زایمان، در صورتی که وقت زایمان شده باشد از طریق دستگاهی به نام فورسپس یا وکیوم مشکل را برطرف میکند و در غیر این صورت، پزشک عمل سزارین را برای مادر انجام میدهد و یا صبر میکند و تصمیم میگیرد مادر تحت نظر قرار گیرد.
کنترل ضربان قلب جنین روشی است که به وسیله آن میتوان خطر افت ضربان قلب جنین هنگام زایمان را کاهش داد به این صورت که مانیتور، ضربان قلب جنین را غیر طبیعی و کمتر از حد نرمال یعنی کمتر از ۱۲۰ ضربه در دقیقه، نشان دهد و اگر این وضعیت تا ۲ دقیقه باقی بماند، پزشک تصمیم به خروج فوری جنین و پایان وقت زایمان میدهد.
در چنین شرایطی اگر مراحل زایمان شروع شده باشد، پزشک معالج با استفاده از وسیلهای که امروزه در زایشگاهها وجود دارند، این مشکل را کنترل خواهد کرد و در صورتی که مراحل زایمان شروع نشده باشد، مادر تحت نظر پزشک قرار میگیرد و یا اینکه فورا عمل سزارین برای وی انجام میشود.
این مطلب را از دست ندهید: شگفتیهای جنین در هفتههایی که مهمان مادر است!
در برخی از بیمارستانها این امکان برای همه مادران وجود دارد که در حین درد زایمان به طور عادی به مانیتور وصل شوند، اما بعضی بیمارستانها برای مادرانی که مشکلات کمتری دارند ممکن است به طور متناوب به مانیتور وصل شوند.
کنترل از طریق مانیتور با تکنیکهای مختلفی صورت میگیرد و برای کنترل خارجی الکترونیکی ضربان قلب جنین از دو کمربند و یک نوار کشی پهن استفاده شده که به دور شکم مادر قرار میگیرد، دستگاه به کمربند یا زیر نوار وصل میشود و از تکنیک سونوگرافی دالپر برای چک کردن ضربان قلب جنین استفاده میشود.
به منظور جلوگیری از افت ضربان قلب جنین هنگام زایمان باید ضربان قلب جنین در حین زایمان کنترل شود که در این صورت شاخصههای زیر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
میزان اکسیژن در دسترس جنین در تعداد ضربان قلب وی نقش زیادی دارد، رسیدن اکسیژن به جفت، به عواملی مانند گردش خون مادر و عملکرد جفت بستگی دارد.
انقباضات شدید رحم یکی دیگر از عواملی است که مانع رسیدن خون به جنین میشود و در نتیجه جنین تنها از اکسیژن موجود در جفت استفاده خواهد کرد، بنابراین میزان اکسیژن در دسترس وی کاهش یافته و این عدم دسترسی به اکسیژن منجر به افت ضربان قلب جنین خواهد شد.
افت ضربان قلب جنین هنگام زایمان، در طول انقباض رحم، ضربان قلب جنین به دلیل فشار وارده به طور معمول کاهش مییابد و با اتمام انقباض به حالت عادی بر میگردد.
این مطلب را از دست ندهید: فیلمی جالب و دیدنی از تپش قلب خارج شده از بدن انسان
در بعضی مواقع که پزشکان نسبت به نحوه تحمل نوزاد در طول درد زایمان نگرانی دارند و یا اینکه اندازه گیری ضربان قلب جنین با استفاده از دستگاه خارجی برای آنها مشکل است، در این صورت از دستگاه کنترل ضربان قلب داخلی استفاده خواهند کرد. در این روش برای مادرانی که بیشتر از یک بچه داشته باشند، برای کنترل جنین به صورت داخلی، کیسه آب بچه باید پاره و دهانه رحم نیز به میزان ۱ تا ۲ سانتی متر باز شده باشد.
همچنین در طول معاینه داخلی، مانیتور به وسیله یک لوله پلاستیکی قابل انعطاف، از میان دهانه رحم عبور داده خواهد شد. سپس از این طریق یک الکترود نازک به سر نوزاد وصل میشود.
در برخی موارد، استفاده از این روش با عفونت موضعی و خارش خفیف بر روی سر بچه همراه است؛ مانیتور داخلی برای انقباضات که به آن مبدل فشار داخلی (IPT) نیز گفته میشود، شدت انقباضات را ارزیابی میکند و این وسیله زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که درد زایمان کُند انجام گیرد، در نتیجه برای تشخیص، نیاز به اکسی توسین برای تقویت انقباضات ضروری است.
مانیتور از یک لوله انعطاف پذیر و پر شده از یک نوع مایع تشکیل شده که در طول معاینه داخلی، بین سر جنین و جدار رحم گذاشته میشود و در بعضی موارد که مایع آمنیوتیک بسیار اندک است از این وسیله برای تزریق آب نمک به داخل رحم استفاده میشود، همچنین نوار ضربان قلب جنین، فشردگی بند ناف را نشان میدهد.
قلب یکی از اولین ارگانهای در حال رشد در جنین است و شنیدن ضربان این قلب کوچک یکی از اولین خاطرات بارداری برای بسیاری از والدین است؛ در دوران بارداری قلب نوزاد تغییرات زیادی در جهت توسعه و کامل شدن میکند؛ که بر اندازه، عملکرد و میزان ضربان آن تأثیر میگذارد.
این مطلب را از دست ندهید: بیماری قلبی در کودکان چه علائمی دارد؟
ضربان قلب نرمال جنین معمولا بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ ضربه در دقیقه در دوران بارداری است، اما در اوایل سه ماهه اول، ضربان قلب جنین کندتر است. بطور متوسط ضربان قلب جنین بین هفتههای هفت تا هشت بارداری در سونوگرافی مشخص میشود.
در ابتدا ضربان قلب پایین و سپس تا هفته ۱۰ بارداری افزایش مییابد و شاید به ۱۷۰ ضربه در دقیقه هم برسد، اما بعد از آن ضربان قلب جنین کاهش یافته و به ۱۳۰ ضربه در دقیقه هم میرسد.
مطالعهای در سال ۱۹۹۶ نتایج زیر را به عنوان حداقل ضربان قلب طبیعی در سونوگرافیهای بارداری اولیه اندازه گیری کرد، که اندازه آن با توجه به قطب جنین متفاوت بود:
اگر چه گاهی اوقات ضربان قلب اولیه پایینتر از این اعداد است، اما ضربان قلب آهسته جنین در اوایل بارداری با افزایش احتمال بروز سقط جنین همراه است.
پزشکان معمولا برای ضربان قلب آهسته جنین سونوگرافی توصیه میکنند تا سلامت بارداری بررسی شود. متأسفانه، هیچ کاری برای تغییر نتیجه نمیتوان انجام داد.
این مطلب را از دست ندهید: ۱۰ روش رایج برای اینکه جنسیت جنین خود را تشخیص دهید
سقط جنینی که پس از تشخیص ضربان قلب آهسته اتفاق میافتد گاهی اوقات به این معنی است که نوزاد از ابتدا اختلالات کروموزومی داشته است.
ضربان قلب سریعتر از ضربان قلب طبیعی خطر بروز سقط جنین یا سایر نتایج منفی را به همراه ندارد؛ شواهدی وجود ندارد که میزان ضربان قلب جنین بتواند جنسیت جنین را پیش بینی کند.
هیچ ارتباطی بین ضربان قلب جنین و جنسیت او وجود ندارد.
این مطلب را از دست ندهید: واردات دستگاه ضربان قلب جنين از آمریکا!
بطور قطعی هیچ ارتباطی بین ضربان قلب جنین و جنسیت او وجود ندارد، اما در قدیم گفته میشد اگر ضربان قلب جنین از ۱۵۰ بیشتر باشد یعنی جنین دختر و اگر از ۱۵۰ کمتر باشد یعنی جنین پسر است.
انتهای پیام/
دختره یا پسر؟
در6هفته و4روز بودم رفتم سونا ضربان قلب بچه ام 131بود بچه ام دختریاپسرتوروخداجواب بدین منتظرم
ممنون میشم اگه جواب بدید چون دو تا دختر دارم
محمد علی صباغ
محمد علی صباغ
محمد علی صباغ
محمد علی صباغ
من تو اول هفته ۸ ضربان قلب جنین ۱۶۷ بود
بنظرتون دختره یا پسره؟
CRL=42mmوضربان قلبشFHR=180
میخوام بدونم جنسیتش چیه
باتشکر