به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، «نخودآب» یکی از غذاهای سنتی اصفهان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، کلسیم، پروتئین، اسیدفولیک، فولاد، اسیدآمینه تریپتوفان، آهن، روی (زینک)، سلنیوم، فسفر، فیبر، امگا ۳ و ... است.
برای بررسی خواص نخودآب اصفهان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص نخودآب اصفهان گفت: یکی از مهمترین خواص این غذا تاثیر چشمگیر آن در درمان ناباروری است، زیرا باعث افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی میشود.
وی افزود: نخودآب پروتئینی بسیار بالا دارد و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان کمخونی بانوان با شامی/ سالمندان از مصرف این غذای محلی غافل نشوند
عظمایی بیان کرد: تقویت حافظه، تقویت بینایی، پاکسازی کبد و کلیه، کنترل دیابت، کنترل اشتها و کاهش وزن از دیگر خواص این غذای بینظیر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: نخودآب اصفهان به علت داشتن آهن و اسیدفولیک موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین مفید است.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از خواص نخودآب اصفهان کاهش کلسترول بدِ خون، جلوگیری از تجمع چربی در عروق و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته است.
عظمایی بیان کرد: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است و تاثیری چشمگیر در تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف نخودآب اصفهان به علت داشتن کلسیم بالا، پروتئین، منگنز، روی، فولاد و آهن موجب تسریع رشد نوزادان و کودکان میشود.
وی بیان کرد: اسیدآمینه تریپتوفان در این غذا موجب ساخت هورمون سراتونین در دستگاه گوارش و خون میشود؛ لذا نشاط آور است و باعث پیشگیری از استرس، اضطراب و افسردگی میشود.
بیشتر بخوانید: درمان ناباروری با «شفته اراکی»/ با مصرف این غذای محلی از آلزایمر در امان بمانید
عظمایی اظهار کرد: از دیگر خواص این غذای خوشمزه میتوان به تقویت دستگاه گوارش، هضم آسان غذا و رفع یبوست اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: نخودآب اصفهان به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
-نخود ۵۰۰ گرم
-پیاز متوسط ۳ عدد
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-آب ۵ لیوان
-جوز هندی، دارچین و میخک به مقدار لازم
-برای تهیه این غذا ابتدا نخود را که از شب قبل در آب خیس کردهایم، صاف میکنیم.
-پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و در روغن دنبه یا کنجد تفت میدهیم.
-ادویهجات را به مواد اضافه میکنیم.
-آب و نخود را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم غذا در حرارت ملایم بپزد و جابیافتد.
-در انتهای پخت آرد گندم را داخل یک لیوان آب سرد حل کرده و به نخود اضافه میکنیم.
-پس از آماده شدن غذا، بنا به سلیقه مقداری سرکه یا آبغوره اضافه شده و با نان تازه و سبزی میل میشود.
انتهای پیام/