به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،وحدتی رئیس مجمع نمایندگان آذربایحان شرقی گفت: متاسفانه اعتبارات در روی کاغذ آورده میشود، ولی شاهد کندی تخصیصها و گاهی عدم تخصیص آنها هستیم.
وی با بر شمردن اهمیت تالابها در حوزههای زیست محیطی و اکوسیستم طبیعی اظهار داشت: در حوزه آبریز تالاب بین المللی قوری گول بیش از ۲۸۰ گونه گیاهی، ۹۲ گونه پرنده و ۱۱۱ گونه جانوری شناسایی شده است که نشان از اهمیت زیستی این تالاب دارد.
نماینده مردم شهرستان بستان آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود آب در کشور و بخصوص در حوزه شهرستان انتخابیه خود یادآوری کرد: مدیریت منابع آبی امری اجتناب ناپذیر است و ضرورت دارد با همگرایی و هم افزایی اقدامات اساسی برای حفاظت از منابع آبی شود.
وی با اشاره به تراز پائین آبی تالاب بین المللی قوری گول، از اینکه چندین سال است برای ساماندهی و احیای این زیستکره جلسات متعدد گذاشته میشود، ولی نتیجه سازنده گرفته نمیشود، انتقاد کرد.
وی گفت: این در حالی است که در حوزه بالا دستی برای تالاب آب کافی وجود دارد.
وحدتی هلان با اشاره به اینکه ترمیم کانال انتقال آب به تالاب بین المللی قوری گول لازم است، افزود: بهترین گزینه برای انتقال آب به این پهنه آبی لوله گذاری است و اگر این امر انجام شود، شاهد افزایش تراز آبی و دائمی تالاب بین المللی قوری گول خواهیم بود.
قوریگول، یک تالاب آب شیرین با وسعت تقریبی ۲۰۰ هکتار است که در حوضه آبخیزی مرتفع به مساحت ۳۸۹۰ هکتار در ارتفاع ۱۹۱۵ متر از سطح دریای آزاد در آذربایجانشرقی در ۵۰ کیلومتری شرق شهر تبریز تشکیل شده است.
این تالاب به خاطر این که زیستگاه زادآوری گونههای مهم و در خطر انقراض پرندگان آبزی از جمله اردک سرسفید و اردک مرمری میباشد، به عنوان یکی از تالابهای کنوانسیون رامسر انتخاب شده است.
انتهای پیام/ش