به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمد مهدی بلوردی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان گفت: توسعه در بخش راه و بزرگراه پس از انقلاب چشمگیر و رشد قابل قبولی داشته است.
وی تصریح کرد: مستند به آمار اسناد موجود تاریخی کشور، ۱۹ هزار کیلومتر راه آسفالته کشور و هزار و ۴۸۱ راه آسفالته در استان کرمان تا آذرماه سال ۵۶ وجود داشت.
بلوردی اظهار کرد: طول راههای آسفالته استان کرمان به استناد سالنامه آماری در پایان سال ۹۶ به میزان ۹ هزار و ۳۴۲ کیلومتر در شمال استان کرمان رسیده است.
وی عنوان کرد: طی چهار دهه پس از انقلاب اسلامی هزار و ۶۵۷ کیلومتر بزرگراه در شمال استان و ۱۵۰ کیلومتر در جنوب کرمان احداث شده که این آمار قبل از انقلاب اسلامی صفر بوده است.
بلوردی گفت: طول راههای روستایی استان کرمان اینک چهار هزار و ۵۶۱ کیلومتر در شمال استان رسیده که این آمار در سال ۵۶ تنها ۱۰۳ کیلومتر بوده است و سالانه ۱۱۴ کیلومتر به صورت میانگین پس از انقلاب اسلامی راه روستایی در استان احداث شده است.
وی افزود: ساخت راههای اصلی و فرعی، املاک، بازآفرینی شهری و مسکن از وظیفههای اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان است.
بلوردی تصریح کرد: اداره کل راه و شهرسازی در احداث راههای اصلی و فرعی به میزان ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی به پیمانکار دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان گفت: ۳۷ میلیارد تومان از بدهی پیمانکاران با استفاده از تبصره پنج قانون بودجه تصویه حساب شد و بخش از بدهی در سال ۹۸ پرداخت میشود.
بلوردی افزود: پس از انقلاب اسلامی ۱۳۴ هزار و ۶۶۹ واحد منزل مسکونی احداث و به واجدین شرایط این استان واگذار شده است.
وی تصریح کرد: از این میزان ۳۲ هزار و ۸۰۰ واحد مسکن مهر بوده است.
بلوردی اظهار کرد: اینک به ۱۰۵ هزار واحد مسکونی در شهرهای استان کرمان نیاز وجود دارد و در این راستا برنامهای اجرایی به وزارت راه و شهرسازی تقدیم شد و زمین و تسهیلات به محض دریافت ساز و کار اجرایی، به مردم واگذار میشود.
وی گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان در حوزههای آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی و گردشگری تکلیف دارد و در این زمینه پنج هزار و ۸۳۳ قطعه املاک به صورت غیرمسکونی واگذار شده است.
بلوردی افزود: کنترل مساحت شهر کرمان باید تبدیل به مطالبه عمومی شود، زیرا افزایش بدون دلیل فضای شهری موجب کاهش سرمایههای مردمی میشود.
وی تصریح کرد: شهر کرمان دارای ۱۳ هزار هکتار مساحت و ۷۴۰ هزار نفر جمعیت است و افزایش مساحت شهر کرمان نسبت به جمعیت موجب گسترش زمین خواری، حاشیه نشینی، کاهش تقاضاها و افت قیمت برای زمینهای درون این شهر شده است.
بلوردی اظهار کرد: گسترش بی رویه فضای شهری کرمان به علت مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بوده است.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان نیز در این جلسه گفت: احداث ۹ مسجد در حوزه مسکنهای مهر استان کرمان پیش بینی شده و در این زمینه هفت مسجد تاکنون با هزینه سه میلیارد تومان بهره برداری شده و ۲ مورد در دست اجرا است.
علی حاجی زاده افزود: در سال ۹۱ تفاهم نامهای با اداره کل آموزش پرورش و نوسازی مدارس امضا کردیم که ۶ مدرسه در سایتهای مسکن مهر استان به صورت مشترک احداث شود.
وی با بیان اینکه احداث سه مدرسه در شهرستانهای سیرجان و کرمان بر عهده اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان قرار داده شد گفت: تا به امروز سه میلیارد و ۶۶۳ میلیون تومان برای احداث این سه مدرسه هزینه شده و ۲ مورد به بهره برداری رسیده است.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه شهرسازی استان کرمان افزود: احداث سه مدرسه باقی مانده در شهرستانهای کرمان، زرند و رفسنجان بر عهده اداره کل نوسازی مدراس استان است.
انتهای پیام /س