ویروس زیکا در چند سال اخیر سبب ابتلای هزاران انسان به بیماری زیکا شده است، این ویروس در بخشهایی از قاره آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی مشاهده شده است.
ویروس زیکا از راه نیش پشه ناقل بیماری به بدن انسان منتقل میشود و در سالهای اخیر سبب تولد صدها کودک مبتلا به میکروسفالی و عقب ماندگی شدید جسمی و ذهنی به ویژه در کشورهای آمریکای جنوبی از جمله برزیل شده است.
کارشناسان با هدف کاهش جمعیت پشه Aedes aegypti در شمال کوئینزلند نوعی باکتری طبیعی در پشههای دستکاری ژنتیکی شده ایجاد کردند که به شیوهای طبیعی پشههای ناقل را از بین ببرند.
پشه Aedes aegypti افزون برمیزبانی ویروس زیکا، ناقل شماره یک برای انتقال بیماری هایی چون تب دنگی، تب زرد و مالاریا به انسان است.
کارشناسان توسعه پشههای مقاوم دربرابر زیکا را با تزریق یک ژن ضد زیکا به پشهها در مرحله جنینی انجام داده اند، همچنین برای مشخص شدن این پشهها آنها ژنی به جنین تزریق کرده اند که سبب قرمز شدن رنگ چشم آنها میشود.
محل انجام این آزمایش در محوطهای قرنطینه در مرکز زیستی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی همسود مشهور به CSIRO انجام شده است.
کارشناسان امیدوار هستند با استفاده از این روش بتوانند از رشد ویروس در پشههای ناقل و به دنبال آن بروز عفونت و انتقال به انسانها جلوگیری کنند.
کارشناسان اعلام کرده اند هنوز به تحقیقهای بیشتر درباره نحوه رها سازی این پشهها و اثرهای آن بر محیط زیست نیاز است.
هدف کارشناسان استفاده از پشه برای جلوگیری از انتقال ویروس به انسان است و اولین اولویت آنها ویروس تب دنگی است که سبب ابتلای بیش از ۳۰۰ میلیون نفر به بیماری در سراسر جهان همه ساله میشود.
منبع:Newatlas
انتهای پیام/
پشههای چشم قرمز به جنگ ویروس مرگبار زیکا میروند