به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آش گوجه فرنگی یکی از غذاهای سنتی همدان و حاوی ویتامینهای A، B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، فیبر، آهن، اسیدفولیک، مس، روی (زینک)، لیکوپن، گوگرد، سولفور و غیره است.
برای بررسی خواص آش گوجه فرنگی همدان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین آش گوجه فرنگی همدان گفت: این آش یک غذای فوقالعاده مفید برای افراد مبتلا به قند، فشار و چربی خون است، زیرا موجب کنترل قند، فشار و چربی خون میشود.
بیشتر بخوانید: درمان کمخونی با آش گیلدیک آذری/ کودکان و سالمندان مصرف این غذا را فراموش نکنند
وی افزود: آش گوجه فرنگی همدان تاثیری چشمگیر در تقویت بینایی و پیشگیری از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) دارد.
عظمایی بیان کرد: این آش به دلیل داشتن کلسیم، منیزیم و فسفر موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان میشود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش گوجه فرنگی همدان دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است و موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود، همچنین از پیری زودرس پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطان میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در این آش موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش، رفع یبوست و پاکسازی معده، روده، کبد و کلیهها میشود.
بیشتر بخوانید: سلامت قلبتان را با رژیم غذایی مناسب تضمین کنید
وی اظهار کرد: ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک موجود در غذا موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود، لذا برای زنان باردار و جنین مفید است.
عظمایی گفت: این آش پروتئینی بالا دارد و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن میشود.
-گوجه فرنگی رسیده ۵۰۰ گرم
-برنج ۱۲۰ گرم
-سبزیجات (جعفری، نعناع و تره) به مقدار لازم
-پیاز ۲ عدد متوسط
-رب گوجه فرنگی یک قاشق مرباخوری
-لپه ۱۲۰ گرم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-آبغوره یک تا ۲ قاشق غذاخوری
-نعناع داغ و پیاز داغ برای تزئین به مقدار لازم
-برای تهیه این آش ابتدا پیاز را نگینی خرد میکنیم و با روغن دنبه یا کنجد تفت میدهیم.
-نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-سپس برنج و لپه را که از قبل خیس کردهایم و کمی آب به پیاز اضافه میکنیم.
-اجازه میدهیم غذا کمی بپزد، سپس شعله را کم میکنیم تا در حرارت ملایم بجوشد.
-گوجه فرنگی را نگینی خرد میکنیم و با روغن تفت میدهیم.
-گوجه فرنگی تفت داده شده را به مواد اضافه میکنیم.
-سبزیجات را شسته و پس از خرد کردن به مواد اضافه میکنیم.
-صبر میکنیم تا غذا بپزد و جابیافتد.
-در انتهای پخت به آن آبغوره اضافه میکنیم.
-هنگامی که غذا آماده شد با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین و با نان سنگک تازه سرو میشود.
انتهای پیام/