یکی از نکات مهم برای کسب موفقیت در کنکور، چگونگی مطالعه دروس عمومی و تثبیت آن‌ها در ذهن است.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  کنکور یکی از آزمون‌های مهم زندگی هر فرد است که تاثیری بالا در نظم‌بخشی و هدف‌دار شدن زندگی و کسب تجربه‌ای نو برای افراد خواهد داشت؛ برای کسب موفقیت در این آزمون علمی باید شرایط و مقدماتی را فراهم کرد؛ یکی از این شرایط چگونگی مطالعه دروس و به خاطر سپردن مطالب درسی است.

برای اینکه بدانید کنکور غولی نیست که شما در ذهن ساخته‌اید و می‌توان با آرامش کامل و برنامه ریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی با آن رفتار کرد؛ قصد داریم از این پس با بسته‌های ویژه کنکوری‌ها شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی در زمینه کنکور آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، تمام روش‌های رسیدن به موفقیت را کسب کرده و نتیجه مطلوب و قابل قبولی را در کنکور به دست آورید.

برای بررسی راه‌های رسیدن به پیروزی و کامیابی در کنکور با سروش سعیدی فارغ التحصیل مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف و مشاور تحصیلی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

کنکور ۹۸| دروس عمومی را چگونه بخوانیم؟

سروش سعیدی فارغ‌التحصیل مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف و مشاور تحصیلی در گفت وگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روش مطالعه و به خاطر سپردن دروس عمومی کنکور، اظهار کرد: دروس عمومی در دفترچه کنکور به ترتیب ادبیات فارسی، عربی، دین و زندگی و زبان انگلیسی است که هر کدام شیوه‌ای خاص و ویژه برای مطالعه دارند.

مبحثی خواندن؛ بهترین روش مطالعه ادبیات فارسی

وی افزود: درس ادبیات اولین درس دفترچه کنکور است که در بین دروس عمومی بالاترین ضریب را دارد، به همین دلیل چگونگی مطالعه آن دارای اهمیتی بالایی است. ادبیات در دفترچه شامل ۳ تست معنی کلمه، ۲ تست املای کلمه، ۳ تست تاریخ ادبیات، ۳ تست آرایه، ۹ تست قرابت، ۵ تست زبان فارسی و در مجموع ۲۵ تست است.

سعیدی بیان کرد: نکته مهم درباره درس ادبیات، مطالعه آن به صورت بخش بخش است؛ به طور مثال اگر قرار است ۴ درس برای یک آزمون مطالعه شود، بهتر است یک دور لغات، یک دور املا، یک دور تاریخ ادبیات و ... خوانده شود. مطالعه ادبیات به صورت مبحثی بهترین روش برای یادگیری آسان و به خاطر سپردن مطالب درسی است.

کنکور ۹۸| دروس عمومی را چگونه بخوانیم؟

این مشاور تحصیلی اظهار کرد: در مطالعه درس ادبیات، خلاصه‌نویسی بسیار کمک کننده و حائز اهمیت است؛ پس از مطالعه هر درس باید نکات مهم و کلیدی آن یادداشت شود تا در هنگام مرور دروس بتوان راحت‌تر به مطالب دسترسی پیدا کرد و آن‌ها را در مدت زمان کمتری خواند.


بیشتر بخوانید: کنکور ۹۸| ۸ نکته کلیدی و مهم برای موفقیت در کنکور


وی گفت: تقریبا ۴۵-۴۰ درصد کنکور ادبیات، آرایه و قرابت معنایی است که دانستن تعریف آرایه و مهارت تست‌زنی حجم اصلی کار را تشکیل می دهد. از آنجایی که آرایه و قرابت مهم‌ترین بخش ادبیات است و با توجه به اینکه تنها مفهوم اولیه در کتاب درسی بیان شده و مطالب کنکور از خارج کتاب آورده می‌شود، برای رسیدن به نتیجه مطلوب بهترین کار انجام تعداد مشخص تست از آرایه و قرابت به صورت روزانه است.

درس عربی؛ نقطه طلایی برای سبقت داوطلب کنکور از رقبا

سعیدی بیان کرد: دومین درس در دفترچه، عربی است که ضریب ۲ دارد و از ۳ بخش یعنی ۸ تست ترجمه، ۹ تست درک مطلب و ۸ تست قواعد تشکیل شده است. درس عربی درسی است که خیلی از داوطلبان کنکور در آن درصد بالایی کسب نمی‌کنند و اگر کسی بتواند در آن درصد بالا به دست آورد، تراز خوبی را کسب می‌کند.

این مشاور تحصیلی گفت: داوطلبان کنکور در ترجمه درس عربی باید پس از یادگیری اولیه نحوه تست زدن، ترجمه، فنون ترجمه و خلاصه‌نویسی نکات مهم، به سراغ تست زدن بروند و مطالب آموخته را در ذهن خود تثبیت کنند. در ترجمه مهم‌ترین نکته توجه به فعل، جمع و مفرد، معلوم و مجهول و اسم جمع است.

کنکور ۹۸| دروس عمومی را چگونه بخوانیم؟

وی افزود: ترجمه راحت‌ترین بخش عربی است که داوطلبان می‌توانند به راحتی تست‌های آن را پاسخ بدهند و نمره آن را به دست آورند. داوطلب باید بتواند ۸ تست ترجمه را پاسخ درست دهد و با این کار از رقبا جلو بزند.

سعیدی بیان کرد: داوطلبان برای پاسخ به سوالات متن و درک مطلب، با توجه به اینکه ۴ تست از متن و ۵ تست اعراب گذاری و تحلیل صرفی کلمات متن است؛ باید روزانه یک متن عربی را مطالعه کنند و به تست‌های آن پاسخ دهند تا با تمرین روزانه در درک مطلب  به مهارت دست پیدا کنند. همچنین خلاصه‌نویسی در این زمینه بسیار موثر و اثربخش است.

کنکور ۹۸| دروس عمومی را چگونه بخوانیم؟

این مشاور تحصیلی گفت: بخشی دیگر از سوالات عربی، قواعد است که شامل ۸ تست می‌شود. متاسفانه قواعد درس عربی به طور کامل و جامع در کتاب درسی بیان نمی‌شود و داطلبان مجبورند به جزوه استاد یا کتاب‌های کمک درسی مراجعه کنند. داوطلب باید پس از یادگیری قواعد و یادداشت‌برداری از نکات مهم، به سراغ تست زدن برود.

وی افزود: پاسخ به تست‌های قواعد به داوطلب می‌آموزد که قواعد را چگونه، کجا و به چه نحو باید استفاده کند تا یادگیری این قواعد در ذهن او کاملا تثبیت شود و در نتیجه در آزمون نتیجه بهتری بگیرد.

چالش بزرگ داوطلبان کنکور در درس دین و زندگی

سعیدی اظهار کرد: درس سومی که در دفترچه کنکور آورده می‌شود، دین و زندگی است که در همه زیرگروه‌ها ضریب ۳ دارد و نسبتا درس بااهمیتی است. ولی بچه‌ها در این درس به چالش برمی‌خورند و معمولا درصد بالایی در آن به دست نمی‌آورند؛ در چند سال اخیر آمار تست زنی صد درصد در درس دین و زندگی نداشته‌ایم.

این مشاور تحصیلی افزود: نکته مهم درباره درس دین و زندگی این است که این درس هر سال به سمت مفهومی‌تر و سخت‌تر شدن پیش می‌رود و سوالات به صورت ترکیبی مطرح می‌شود. در چند سال گذشته درس دین و زندگی به شدت از شکل حفظی و کاملا منطبق بر متن کتاب فاصله گرفته و به درس مفهومی تبدیل شده است و داوطلب باید با استنباط از یک مطلب به تست‌ها پاسخ دهد.


بیشتر بخوانید: تاثیر ۸۵ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور ۹۸/ برای حذف کنکور ۵ سال زمان نیاز است


وی اظهار کرد: سوالات درس دین و زندگی در کنکور به صورت ترکیبی از ۳ سال دهم، یازدهم و دوازدهم در قالب یک سوال مطرح می‌شود و تنها داوطلبانی که به هر ۳ سال تحصیلی تسلط کامل دارند می‌توانند به این سوالات پاسخ درست بدهند. در گذشته به این شکل نبود و سوالات به صورت ۸ سوال از سال دوم، ۸ سوال از سال سوم و ۹ سال از پیش‌دانشگاهی تقسیم‌بندی می‌شد و کاملا مطالب از هم جدا و مجزا بود.

سعیدی گفت: مفهومی خواندن درس دین و زندگی برای کنکور به خصوص در آیات و روایات یکی از نکاتی است که داوطلبان باید به آن توجه ویژه داشته باشند و از آنجایی که ۷۰-۶۰ درصد سوالات دین و زندگی در کنکور از آیات و روایات کتاب است، به داوطلبان توصیه می‌شود در مطالعه آیات و پیام آن‌ها در متن، حتما از مطالب یادداشت‌برداری کنند که بعدا در مرور آنها دچار مشکل نشوند. همچنین آنها می‌توانند از کتاب‌های کمک درسی که آیات و روایات در آن‌ها بیان شده است، کمک بگیرند.

کنکور ۹۸| دروس عمومی را چگونه بخوانیم؟

این مشاور تحصیلی افزود: داوطلبان باید علاوه بر مطالعه آیات و روایات به مرور مطالب اهمیت بیشتری بدهند، زیرا مرور کردن باعث تثبیت مطالب در ذهن می‌شود، پس از مرور کامل درس باید به سراغ تست زدن رفت که باعث آشنایی داوطلبان با سبک‌های مختلف سوال و کسب نتیجه مطلوب در کنکور می‌شود.

۲ روش مهم و کلیدی در مطالعه زبان انگلیسی کنکور

وی بیان کرد: زبان انگلیسی آخرین درس از دفترچه دروس عمومی کنکور و دارای ضریب ۲ است که از ۴ بخش اصلی شامل ۸ تست از لغات، ۴ تست گرامر، ۵ تست کلوز و ۸ تست متن یا ریدینگ است. شاید زبان انگلیسی درسی برای ارتقای تراز نباشد، ولی کسب نتیجه و درصد ضعیف در این درس موجب کاهش تراز و جاماندن از رقبا می‌شود.

سعیدی افزود: برای مطالعه لغات انگلیسی ۲ روش وجود دارد؛ داوطلبان نسبتا قوی باید لغات را درس به درس مطالعه کنند و آن‌ها را به طور کامل یاد بگیرند. سپس در یک کتاب کمک درسی، لغات اضافه‌ای که معنی آن‌ها در کتاب درسی موجود نیست را مطالعه کنند. نکته مهم مرور پیوسته و دائمی لغات برای ثابت شدن آن‌ها در ذهن است.

کنکور ۹۸| دروس عمومی را چگونه بخوانیم؟

این مشاور تحصیلی اظهار کرد: روش دیگر مطالعه لغات این است که علاوه بر خواندن آنها، داوطلب در یک دفترچه لغات هم مضمون، هم خانواده و صفات را کنار هم بنویسد؛ این کار باعث آسان شدن به ذهن سپاری لغات و افزایش سرعت عمل در مرور می‌شود.

وی افزود: پس از یادگیری کامل لغات، قدم بعدی تست زدن است؛ ممکن است داوطلب در تست‌های کنکور تمام لغات موجود در گزینه‌ها را بلد نباشد، ولی می‌توان با استفاده از مفهوم سوال به تست‌ها پاسخ درستی داد.

سعیدی اظهار کرد: داوطلبان کنکور برای مطالعه گرامر باید به صورت درس به درس پیش بروند و پس از مطالعه هر درس نکات مهم را یادداشت کنند، سپس به سراغ متن درس بروند و نکات گرامری را در متن درس جستجو کنند، این امر باعث مانوس شدن داوطلب با نکات گرامری می‌شود؛ مرحله بعد تست زدن و افزایش مهارت در تست است.

تمرین و تکرار؛ بهترین روش تسلط بر سوالات کلوز 

این مشاور تحصیلی گفت: سوالات کلوز ترکیبی از لغت، گرامر و برداشت از متن است و بهترین کار برای کسب بهترین نتیجه در این بخش، تمرین مکرر و روزانه کلوز است.

وی بیان کرد: متن یا ریدینگ از نظر بسیاری از داوطلبان ترسناک‌ترین بخش زبان است؛ روش مهم و اساسی برای موفقیت در پاسخگویی به سوالات ریدینگ، خواندن روزانه یا یک روز در میان یک متن و پاسخگویی به سوالات آن است. در این حالت داوطلب پس از حل سوالات رفع اشکال و نکات مربوط به سوالات را در دفترچه یادداشت می‌کند تا در هنگام مرور بتواند به راحتی به آن دسترسی داشته باشد؛ این تکرار مکررات باعث کسب مهارت برای پاسخ درست سوالات متن می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
fatemeh
۲۳:۱۸ ۰۶ دی ۱۳۹۹
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۸:۲۵ ۰۵ آبان ۱۳۹۸
میشه با برنامه ریزی اصولی و دقیق به تمام هدف ها رسید، مهم هم نیست چقدر زمان تا کنکور باقی مونده باشه، مهم تلاس و با برنامه بودن هست