به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری نیشن، «دون بولدوک» ژنرال بازنشسته آمریکایی اعلام کرد طالبان پیروز جنگ افغانستان بوده و آمریکا در این جنگ شکست خورده است. بنابر گفته این ژنرال آمریکایی، این حقیقتی است که واشنگتن هنوز آن را متوجه نشده است.
این ژنرال بازنشسته آمریکایی گفت: درک این حقیقت که ما در جنگ نظامی در افغانستان شکست خوردهایم برای سربازان تلخ خواهد بود.
ژنرال بولدوک که شاهد کشته شدن ۶۹ نفر از سربازان خود در جنگ افغانستان بوده است، گفت: آنها کاری را انجام دادند که از آنها خواسته شده بود، آنها کار درستی را انجام دادند، آنها شاهد زخمی و کشته شدن همگروهیهای خود بودند و به علت ناکامی و شکست قانونگذاران و سران نظامی ما آنها مجبور به پذیرش این حقیقت تلخ هستند.
این مقام نظامی بازنشسته آمریکایی ادامه داد او پلاک تمامی ۶۹ سربازی که طی ۵ سال حضور خود در افغانستان از دست داده است را پیش خود نگه داشته تا برای او یادآور «بهای سیاست و استراتژی نادرست» باشند. در سال ۲۰۰۱ و همزمان با شکست و فروپاشی طالبان، جنگ در این کشور میتوانست براساس آنچه آمریکا میگوید پایان یابد، اما اکنون این طالبان است که طبق خواسته خود جنگ را به پایان میبرد.
هفته گذشته نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان تائید کرد که گفتگوهای میان نمایندگان طالبان و آمریکا در قطر به پیشرفتهای خوبی رسیده است. کارشناسان، روند پیشرفت گفتگوها را در مناقشه ۱۷ ساله افغانستان "نقطه عطف" توصیف و از احتمال خروج نظامیان آمریکا پیش از انعقاد صلح پایدار در کابل ابراز نگرانی کردند. پس از حملات سال ۲۰۰۱ آمریکا، این کشور به بهانه مقابله با گروه تروریستی القاعده و طالبان و برقراری امنیت در افغانستان به این کشور لشکرکشی و آن را اشغال کرد.
روزنامه «وال استریت ژورنال» سال گذشته میلادی به نقل از منابع آگاه نوشت: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به وزارت دفاع این کشور دستور داد روند کاهش تعداد نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان را آغاز کنند. در پی این دستور، از چند هفته دیگر بیش از ۷ هزار نظامی آمریکایی از افغانستان خارج خواهند شد. با این حال وزارت خارجه آمریکا اخیرا اعلام کرد این کشور در مورد هیچگونه جدول زمانی برای خروج احتمالی نیروهای نظامی از افغانستان توافق نکرده است.
آمریکا در حال حاضر بیش از ۱۴ هزار نیروی نظامی در افغانستان دارد که بخش عمده آنها در قالب مأموریت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در زمینه آموزش نیروهای محلی و پشتیبانی از آنها فعالیت میکنند.
انتهای پیام/