به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج نظرسنجی جدید دانشگاه «مریلند» آمریکا که در بازه زمانی ۴ تا ۱۲ دسامبر سال گذشته میلادی (۱۳ تا ۲۱ آذر) با همکاری موسسه تحقیقاتی «ایرانپُل» انجام شده، نشان میدهد ایرانیها به شدت حامی برنامه موشکی و هستهای کشورشان هستند.
بر اساس این نظرسنجی که با جامعه آماری ۱۰۱۷ نفر از هفت گروه جمعیتی در سراسر ایران و از طریق تماس تلفنی تصادفی برگزار شده، نزدیک به ۹۰ درصد از ایرانیها خواستار تداوم برنامه هستهای کشور بوده و آن را امری ضروری میدانند.
به بیان دقیقتر، در پاسخ به این سوال که "از نظر شما توسعه برنامه هستهای تا چه اندازه مهم است؟"، ۷۸.۶ درصد از شرکتکنندگان آن را "خیلی مهم" و ۱۱.۲ درصد آن را "مهم" ارزیابی کردهاند و تنها ۶.۳ درصد گفتهاند که این مساله را مهم یا چندان مهم نمیدانند.
از سوی دیگر، ۹۶ درصد از ایرانیهای شرکتکننده در این نظرسنجی تاکید کردهاند که ارتقاء توان موشکی ایران برای آنها به دلایل مختلف از جمله ایجاد امنیت و بازدارندگی در برابر دشمنان و عقب نماندن از سایر کشورها اهمیت بسیار زیادی دارد و تنها ۳.۳ اعلام کردهاند که توسعه برنامه موشکی از نظر آنها "خیلی مهم" یا "اصلا مهم" نیست.
همچنین، پرسش این نظرسنجی درباره اینکه مردم ایران به چه میزان توافق هستهای را اکنون و بعد از خروج آمریکا و بازگرداندن تحریمهای یکجانبه، تایید میکنند، با پاسخهایی حدود ۵۰ درصد نظر مثبت و تقریبا ۴۰ درصد نظر منفی مواجه شده است.
حدود ۴۲ درصد از ایرانیها در این نظرسنجی گفتند اعتمادی به کشورهای اروپایی برای پایبندی به تعهداتش در قبال برجام، بهرهمندسازی ایران از منافع اقتصادی و مقابله با تحریمهای آمریکا ندارند. از سوی دیگر، ۸۱.۲ درصد از شرکتکنندگان نیز معتقد بودند که اروپاییها عمدا اجرای تعهداتشان را به تعویق انداخته و برای ایجاد کانال ویژه مالی برای تسهیل تجارت با ایران با سرعت لازم پیش نمیروند. ۸۵.۲ درصد از این افراد فشارهای آمریکا و ترس اروپا از دولت این کشور را عامل این مسئله اعلام کردند.
طبق این نظرسنجی، ۷۲.۴ درصد ایرانیها عهدشکنی آمریکا در قضیه برجام را گواهی بر غیرقابل اعتماد بودن این کشور در مذاکرات بعدی دانستند و عنوان کردند که دادن امتیاز بیشتر موجب بهبود اوضاع نمیشود،
در موضوع مبارزه با تروریسم نیز ۸۶.۶ درصد شرکتکنندگان خواستار حفظ و افزایش حمایتهای این کشور از گروههای مقاومت در منطقه در مبارزه با گروههای تروریستی از جمله داعش شدند. ۸۳.۶ درصد از ایرانیان نیز ضمن مخالفت با مداخله خارجیها برای سرنگون کردن دولت قانونی سوریه، اعلام کردند مردم این کشور باید درباره باقی ماندن بشار اسد در قدرت تصمیم بگیرند نه غربیها.
علاوه بر این، ۶۹ درصد از ایرانیها در این نظرسنجی تاکید کردند که برای رفع مشکلات اقتصادی، باید سیاستهای «اقتصاد مقاومتی» بهطور کامل اجرا شده تا به خودکفایی برسند. ۲۷.۹ درصد نیز خواستار افزایش حجم مبادلات تجاری با دیگر کشورها شدند.
طبق نتایج نظرسنجی دانشگاه مریلند، میزان محبوبیت کشورهای مختلف از نظر ایرانیها نیز به شرح زیر است:
چین: ۵۶.۲ درصد مطلوب / ۴۰.۸ درصد نامطلوب
روسیه: ۶۳.۸ درصد مطلوب / ۲۴.۵ درصد نامطلوب
آلمان: ۵۶.۱ درصد مطلوب / ۴۰.۶ درصد نامطلوب
فرانسه: ۴۶.۵ درصد مطلوب / ۴۷.۸ درصد نامطلوب
انگلیس: ۲۵ درصد مطلوب / ۷۳.۹ درصد نامطلوب
آمریکا: ۱۵.۲ درصد مطلوب / ۸۱.۴ درصد نامطلوب
سازمان ملل: ۴۱ درصد مطلوب / ۵۴.۸ درصد نامطلوب
[برای مشاهده نتایج نظرسنجی قبلی دانشگاه مریلند درباره ایران اینجا را کلیک کنید.]
انتهای پیام/
به پلمپ هسته ای کشورمان شدن
باید از نظر علمی و صنعتی و موشکی و دفاعی قدرتمند باشیم
باید از تمام ظرفیت های کشور برای مردم و پیشرفت آنها استفاده شود
گفتگو باید دو طرفه باشه واین موضوع را فکر میکنم قبول داشته باشید، اما گفتگوی ما کاملا یک طرفه بوده، یه سوال دارم آیا میشود با آمریکا فرانسه و یا دولت های که به این صورت دارن فشار میارن که شما نباید موشک داشته باشید در مورد موشک های خودشان گفتگو کرد، اصلا حاضر میشن تو این جلسه.
هموطن عزیز ما باید برترین باشیم
خدایا شکرت! که این توانمندی های نظامی را ارتش و سپاه خلق کردند تا مردم در امینیت و آرامش بخوابند و زندگی کنند.
در سال 1359 صدام بعثی شهرهای اندیمشک ،دزفول، اهوار ، آبادان رابا موشک هایش پیوسته میزد . دران روزها مردم بیگناه ، کودکان و پیر و جوان درزیر موشک ها تکه تکه می شدن و جند صد تا خانه بایک موشک می شکست و ازهم وا میرفت. انموقع ها ما یک موشک نداشتیم. از خودمان دفاع کنیم ،دستانمان خالی بود. یک روز وقتی به یک محله اهواز موشک زدند. وقتی به انجا رسیدم موشک خانه های فقیرنشین را درهم کوبیده بود و چند خانواده ،پدر و مادرها شهید شده بودند و کودکان با وحشت و هراس و اشک بی امان اینطرف و انطرف فرار میکردند و پدر و مادرشان را صدا میکردند. سعی کردم دلداریشون بدم ولی قرار نداشتند ،من فقط گریه میکردیم. امروز هم هروقت فیلم اون حادثه از ذهنم عبور میکنه ، گریه میکنم. برای اینکه جوان ها بفهمند اون روزها چه ها گذشت ،به موزه دفاع مقدس سر بزنید.
اینبار باید ازروی جنازه و لش ما عبور کنندتا کشور مارا خلغ سلاح موشکی و غیره کند.
یک بار گفتگو کردن و نتیجه اش رو دیدیم.
جلوی قلدر ها باید موشکی را تقویت کرد تا نتونن پوشک رو تحریم کنن