لهمجون یا لاهماجون یک پیتزای ترکی خوشمزه روی یک تکه نان گرد نازک است که اتفاقا در میان کشور‌های عرب خاورمیانه هم بسیار پرطرفدار است. بعید است مسافر ترکیه بوده باشید و لهمجون را امتحان نکرده باشید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لهمجون یا لاهماجون یک پیتزای ترکی خوشمزه روی یک تکه نان گرد نازک است که اتفاقا در میان کشور‌های عرب خاورمیانه هم بسیار پرطرفدار است. بعید است مسافر ترکیه بوده باشید و لهمجون را امتحان نکرده باشید. در برخی رستوران‌های ترکی در ایران هم این پیتزای ترکی خوشمزه سرو می‌شود.
 
طرز تهیه پیتزا لهجمون با سس سیر
مواد لازم مایه گوشت لهمجون

سیر رنده شده: یک قاشق مرباخوری
پیاز: ۱ عدد ریز خرد شده
ریحان تازه: ۳ قاشق غذاخوری ریز خرد شده
جعفری تازه: ½ پیمانه ریز خرد شده
نعنا تازه: ۲ قاشق غذاخوری ریز خرد شده
فلفل پاپریکا: ½ قاشق چای‌خوری
پودر زیره سبز: ½ قاشق چای‌خوری
پودر تخم گشنیز: ½ قاشق چای‌خوری
فلفل دلمه‌ای سبز: ½ پیمانه ریز خرد شده
لیموترش: نصف یک عدد
روغن زیتون: ۴ قاشق مرباخوری
گوجه فرنگی رنده شده: ۴ عدد
گوشت چرخکرده مخلوط کم‌چرب: ۹۰۰ گرم
رب گوجه‌فرنگی: ۶ قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز: به میزان دلخواه
نمک: به مقدار دلخواه

مواد لازم برای خمیر لهمجون

پودر مخمر: سه و ¼ قاشق چای‌خوری
شکر سفید: ۱٫۲ قاشق چای‌خوری
آب گرم با دمای ۴۵ درجه سانتی‌گراد: ۱ پیمانه
آرد ساده یا آرد همه منظوره: ۵ پیمانه (آرد همه منظوره همان آردی است که برای تهیه نان لواش از آن استفاده می‌شود)
نمک: ۲ قاشق چایخوری
روغن مایع: ¼ پیمانه
آب: ½ پیمانه

مواد لازم برای سس سیر

ماست چکیده یا یونانی: ۱ پیمانه
جعفری تازه ریز خرده شده: ½ قاشق مرباخوری
سیر رنده شده: ¼ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه

مواد لازم برای تزئین

کلم سفید ریز خرد شده: ۱ پیمانه
کلم قرمز ریز خرده شده: ۱ پیمانه
طرز تهیه پیتزا لهجمون با سس سیر

طرز تهیه:

۱. در ابتدا سیر، پیاز، ریحان، جعفری، نعنا، فلفل پاپریکا، دارچین، پودر گشنیز، فلفل دلمه‌ای قرمز، آب لیموترش و روغن زیتون را در غذاساز بریزید و با هم میکس کنید. در اواسط کار گوجه فرنگی‌ها را هم اضافه کنید و باز هم میکس کنید تا یک مایه یکدست و صاف به دست بیاورید.

۲. یک ماهیتابه تفلون را روی شعله متوسط گاز گرم کنید و گوشت چرخکرده را داخل آن بریزید، سپس مایه یکدستی را که در غذاساز درست کرده بودید به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. حدود ۱۰ تا پانزده دقیقه مواد فوق را روی حرارت نگه دارید تا گوشت چرخکرده بپزد. پودر فلفل قرمز و نمک را به مقدار دلخواه اضافه کنید. بعد از پخت مایه گوشتی آن را در یک ظرف پیرکس یا چینی بریزید و وقتی که به دمای محیط رسید روی آن را یک سلفون بکشید و چندین ساعت یا یک شب تا صبح در یخچال بگذارید.

۳. برای درست کردن خمیر لهمجون ابتدا پودر مخمر و شکر را با یک پیمانه آب گرم مخلوط کنید. ده دقیقه این ترکیب را بپوشانید و در یک جای گرم مثل کنار پنجره آفتاب‌گیر کنار بگذارید تا مخمر عمل بیاید. در یک ظرف جداگانه آرد و نمک را الک کنید و سپس با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. روغن مایع و ½ پیمانه آب دیگر به مخلوط شکر و مخمر و آب اضافه کنید و سپس تمام آن‌ها را روی مخلوط آرد و نمک بریزید و خمیر به دست آمده را خوب ورز دهید. روی سطح کارتان کمی آرد بپاشید و حدود ۸ دقیقه خمیر را روی آن ورز بدهید تا یک خمیر صاف و یکدست به دست بیاید.

۴. خمیر را گرد کنید و در کاسه‌ای که از قبل چرب کرده‌اید بگذارید، سپس روی ظرف خمیر را بپوشانید و برای مدت یک ساعت آن را در یک جای گرم بگذارید. هنگامی که حجم خمیر دو برابر شد یک دقیقه آن را ورز دهید و کنار بگذارید.

۵. روی سطح کارتان کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید. ده چانه خمیر به صورت گرد درست کنید و با وردنه خمیر را به صورت دایره‌ای باز کنید. قطر هر خمیر باید ۲۵ سانتی‌متر باشد. ضخامت خمیر باید نازک و مثل ضخامت خمیر شیرینی کرپ باشد. خمیر‌ها را در سینی فر و روی کاغذ روغنی بگذارید.

۶. فر را روی دمای ۲۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم و گرم کنید. روی هر خمیر لهمجون، مایه گوشتی را که از قبل آماده کرده بوید بریزید و با ته قاشق روی خمیر بمالید. مایه گوشتی باید با ضخامت کم و به صورت یکدست روی خمیر مالیده شود. لهمجون‌ها را به مدت ۸ تا ده دقیقه در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد و در طبقه وسط فر بپزید.

۷. لهمجون را می‌توانید سه روز در یخچال و سه ماه در فریزر نگه دارید. لهمجون را با سس سیر و کلم سرو می‌کنند. برای تهیه سس سیر، ماست، جعفری و سیر را مخلوط و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. لهمجون را معمولا با کلم سفید و قرمز، لیموترش، جعفری، دوغ و تربچه نقلی سرو می‌کنند.

منبع: برترین‌ها

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.