به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر شما بلافاصله بخشهایی از محصولات تازه را در سطل زباله میریزید، به طور قطع میتوانیم بگوییم که برخی از مواد مغذی قدرتمند را دور ریخته و در این روند پول تان را از نیز دست میدهید. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی برخی از مغذیترین قسمتهای مواد غذایی که معمولاً دور ریخته میشوند بپردازیم.
پوست مرکبات
لیمویی که بر روی ماهی فشار میدهید را بلافاصله به سطل زباله نریزید. طبق گفته Lauren Popeck از گروه پزشکان اورلاندو، استفاده از چاشنی لیمو برای استفاده در غذاها و دادن عطر و طعمی بی نظیر به آن مفید است. علاوه بر این، فواید غذایی زیادی در پوست آن نیز پنهان شده است.
Popeck میگوید: شما میتوانید از دو قاشق سوپ خوری پوست پوست مرکبات سه گرم فیبر و ویتامین و مواد معدنی ضروری دیگر مانند ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، فولات، ویتامین B ۶، ویتامین B ۵، ویتامین A انتظار داشته باشید.
کاربردهای مورد علاقه او از پوست مرکبات: ترکیب آن با وینگرت یا ماریناد، ریختن تکهای از پوست مرکبات در اسموتی ها، رنده کردن آن در لوبیا سبز، مخلوط به ماست یا پنیر خامهای، مخلوط با بلغور جو دو سر، غلات و یا کلوچه و اضافه کردن آن به قهوه یا چای.
برای اضافه کردن طعم و عطر بدون کالری اضافه از پرتقال، لیمو و حتی گریپ فروت استفاده کنید.
پوست موز
بسیاری از ما بدون اینکه به پوست نرم موز فکر کنیم، آن را میخوریم که میتواند یک اشتباه بزرگ باشد.
Popeck میگوید: موز حاوی تریپتوفان است که سروتونین “هورمون شادی” را برای کمک به تنظیم حالت روحی و ایمپالسهای عصبی افزایش میدهد.
چند روش خلاقانه برای استفاده از پوست موز: ابتدا موزی را انتخاب کنید که رسیده باشد. Popeck میگوید: پوست موز رسیده، نرمتر، نازکتر و با طعم بیشتری هستند.
به مدت ۱۰ دقیقه آن را بپزید و یا بجوشانید تا نرم شود. شما میتوانید آن را به کوکی ها، سیب زمینی سرخ کرده یا سوپ اضافه کند. یا میتوانید آن را پوره کرده و به خمیر کیک یا مافین آن را اضافه کنید. او پیشنهاد میکند: و برای درمان، یک برش ساده و یک موز با پوست را طبخ کنید.
پوست و دانه هندوانه
Popeck میگوید: این میوه لذیذ و خوشمزه با رنگ قرمز منحصر به فردش به عنوان یک میان وعده تازه و یا آب میوه استفاده میشود، اما شما قادر به گرفتن برخی مواد مغذی قوی موجود در پوست و دانههای آن نیز هستید. به جای دور ریختن آن، قسمت سفید آن را از قسمت زیرین بیرونی سبز جدا کنید و از آن در آشپزی خود استفاده کنید.
این شامل اسید آمینه سیترولین است که به آرژنین تبدیل میشود و در نهایت به بهبود گردش خون، افزایش جریان خون، بهبود سلامت قلب، افزایش قدرت سیستم ایمنی، افزایش میل جنسی و کاهش خستگی عضلانی کمک میکند. (یک مطالعه ۲۰۱۶ در مجله انجمن بینالمللی تغذیه ورزشی از این موضوع پشتیبانی میکند) او همچنین میافزاید: پوست هندوانه ویتامین C و B۶ هم دارد تا سیستم ایمنی شما را بالا نگه دارد.
شما میتوانید پوست هندوانه را در مخلوط کن به اسموتی هایتان اضافه کنید، میتوانید آن را ریز کرده و به سالاد میوه، سالسا، چتنی، یا سالاد کلم اضافه کنید، آن را با سیب زمینی و هویج به سوپ اضافه کنید.
اما در مورد دانهها میتوانید آن را در فر خشک کنید. با روغن زیتون و نمک، در دمای ۳۵۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را خشک کنید. سپس بر روی سالاد بریزید و یا با مخلوط آزمایشی ترکیب کنید.
ساقههای بروکلی
Popeck میگوید: احتمالاً شما برای مصرف کلم بروکلی از سر آن استفاده میکنید، اما استفاده از ساقههای آن را هم نباید فراموش کنید. او میگوید: ساقه حاوی سولفورفان، یک آنتی اکسیدان فیتوشیمیایی است که دارای خواص ضد التهابی است، از سلولها در برابر آسیب DNA محافظتمی کند، سلولهای سرطانی را غیر فعال میکند و تشکیل سلولهای تومور را مهار میکند.
سلولهای سرطانی را غیر فعال میکند و مانع تشکیل سلولهای تومور میشود.
برخی از کاربردهای ساقه بروکلی وجود دارد: ساقههای بروکلی را در سالادهایتان اضافه کرده و خام بخورید. اگر خوردن آن به صورت خام را دوست ندارید میتوانید آن را بپزید. میتوانید ساقه بروکلی را بخارپز کرده و یا سرخ کنید و آنها را به سوپ اضافه کرده و یا پوره آن را به سس و یا غذای کودک بیافزایید.
هسته آناناس
هنگامی که یک آناناس را برش میدهید هسته آن را دور نیندازید. شما میتوانید از هسته آناناس برای انواع دستور العملها استفاده بکنید و از چندین ویتامین و مواد معدنی پنهان شده درون آن بهرهمند شوید.
Popeck میگوید: آناناس حاوی بروملین، یک آنزیم هضم پروتیین است؛ خواص ضد التهابی دارد و میتواند التهاب بینی و سینوس را کاهش دهد، همچنین در کاهش ورم مفاصل و درد ماهیچه نیز مؤثر است.
او اضافه میکند: علاوه بر این، هسته آناناس دارای خاصیت ضد انعقادی است.
استفاده از هسته آناناس: آن را ریز کنید و به سالاد میوه، سالاد کلم، چنتی (یک نوع چاشنی غذا)، یا سالسا اضافه کنید، آن را با اسموتی ترکیب کنید، به صورت مکعب برش دهید و برای استفادههای بعدی آن را فریز کنید، یا به سادگی برای افزایش طعم به آب و چای اضافه کنید. شما همچنین میتوانید آن را به قطعات کوچک برش دهید و به سرخ کردنیها اضافه کنید، علاوه بر موارد ذکر شده میتوانید برشهای هسته آناناس را به ماست یونانی به عنوان یک دسر صبحانه اضافه کنید.
نوک هویج
وقتی در حال جویدن هویج تازه و محکم هستید، در بالای ساقه سبز متوقف نشوید. این بخش از هویج برای خوردن کاملاً ایمن است، و این باعث میشود که یک جایگزین گیاهی عالی در هر غذایی که از هویج استفاده میکنید، ایجاد شود. اگر شما از جمله افرادی هستید که طرفدار طعم تلخ و گس نیستید، نوک هویج را برای اضافه کردن به سوپ در نظر بگیرید.
پوست پیاز
هنگام پوست کردن پیاز، قسمتهای تکه تکه پوست آن را دور نیندازید.
Popeck میگوید: در پوست پیاز، محتوای بالایی از “کورستین”، نوعی فلاونوئید پلی فنول وجود دارد که به مبارزه با التهاب، کاهش فشار خون، جلوگیری از پلاک شریان و حفظ قلب سالم کمک میکند. پیاز قرمز نسبت به پیاز زرد کورستین بیشتری دارد.
Popeck میگوید: پیاز کامل را به سوپ، ماهی، چیلی یا سس اضافه کنید، سپس قبل از خوردن پوستهای آن را جدا کنید.
برگ کرفس
شما ممکن است متوه نشده باشید، اما ساقه کرفس برگهایی دارد و در واقع میتوانید از آنها در هنگام پخت استفاده کنید.
Ilyse Schapiro میگوید: برگهای کرفس سرشار از منیزیم، کلسیم و ویتامین سی هستند و شما میتوانید از آن در سالاد، به عنوان بخشی از سبزیجات، و یا یک چاشنی استفاده کنید.
او میگوید: به سادگی برگها را از ساقه جدا کنید، آنها را در یک حوله کاغذی مرطوب و سپس در داخل یک کیسه کیپ برای ذخیره نگه دارید.
او پیشنهاد میکند: شما همچنین میتوانید آنها را با پیاز رنده شده و یک وینگرت در یک سالاد نخود استفاده کنید.
ساقه چارد سوئیسی
Schapiro میگوید: فقط به خوردن برگها کفایت نکنید، این ساقهها هم بسیار مهم هستند و ارزش غذایی واقعی فوق العادهای دارند. او میگوید: همانطور که ساقههای برگ چغندر سرشار از گلوتامین هستند، میتوانند سیستم ایمنی شما را بهبود بخشند.
همچنین به عنوان یک سبزی برگ دار فیبر و آهن بسیار زیادی هم دارد. Schapiro توصیه میکند که برای سرخ کردن ساقههای برگ چغندر، فر را تا ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید، ساقهها را بشوید و سپس بگذارید خشک شوند.
سپس به سادگی از یک تا دو قاشق چای خوری روغن زیتون استفاده کنید تا کف ظرف را پوشش داده و ساقهها را در یک لایه قرار دهید. بعد از گذاشتن ساقه، با یک قاشق چای خوری چند قطره روغن زیتون و کمی نمک روی آن بپاشید. ظرف را ۱۰ دقیقه با فویل بپوشانید، و سپس فویل را بردارید. او توضیح میدهد: ” حدود ۲۰ دقیقه پخت را تمام کنید تا ساقهها شروع به سرخ شدن کنند.
پوست کیوی
اگر هرگز به این فکر نکردهاید که کیوی را مثل هلو با پوست بخورید، حتماً دوباره به آن فکر کنید. پوست این میوه خوردنی است و در حقیقت برای شما خوب است.
Kelly R. Jones میگوید: پوست کیوی، مانند پوست مرکبات، حاوی ویتامین C است و در واقع بیشتر از بقیه میوهها حاوی فیبر است.
البته، این پوست خشن و پوستی برای همه نیست، بنابراین اگر بافت پوست کیوی را دوست ندارید، سعی کنید کیوی کامل را با اسموتی مخلوط کنید تا طعم پوست را بپوشاند.
منبع: مجله سلامت
انتهای پیام/